Språkdagen 26 september

Var med och fira språkdagen, European Day of Languages, den 26 september! Syftet är att lyfta fram språk och språkinlärning som någonting viktigt, intressant och roligt.

Låt dina elever tävla om en språkresa

Undervisar du i årskurs 7-9 eller på gymnasiet? Då kan dina elever tävla om en språkresa utomlands genom att skapa en affisch. Den ska innehålla en slogan om varför det är så viktigt att lära sig fler språk än svenska och engelska. Texten ska vara skriven på ett eller flera av EU:s 24 officiella språk - men inte på svenska eller engelska. Tävlingen är en del av Europeiska språkdagen. Bidragen skickar ni till Goethe-Institutet senast den 20 september.

http://www.goethe.de/ Läs om tävligen på språkdagens svenska webbplats där du får förslag på fler aktiviteter som du och dina elever kan göra på er skola eller i er stad.

Språkdagens svenska webbplats


Materialer från oss är redan slut

Du kan inte längre beställa material till språkdagen från oss.


Hämta material från europeiska webbplatsen

På språkdagens europeiska webbplats hittar du fakta om språk, lärarhandledning och annat användbart material för språkundervisning. Du kan också dela med dig av ditt eget undervisningsmaterial till kollegor runt om i Europa.

Ideér till språkdagen (ECML)

Material till språkdagen att ladda ner (ECML)

Kontakt

Eva Engdell, undervisningsråd
E-post: eva.engdell@skolverket.se
Telefon: 08-5273 3591

Senast granskad: 2016-09-02