Du som är lärare

Bedömningsportalen är en samlingsplats för det bedömningsstöd som Skolverket erbjuder i olika ämnen och kurser. Portalen har en öppen del och en skyddad del. Det krävs inga inloggningsuppgifter för att komma åt den öppna delen. För att komma åt den skyddade delen krävs det däremot att du som lärare har inloggningsuppgifter som du får av din rektor (eller provadministratör).

 1. Hur får jag tillgång till bedömningsportalen?

  Det är skolans rektor (eller provadministratör) som ger dig dina inloggningsuppgifter. Du behöver ett användarnamn och ett lösenord för att kunna logga in.

 2. Jag har inloggningsuppgifter, men kommer inte åt vissa ämnen?

  När rektorn (eller provadministratören) skapar ett konto till dig så måste rektorn även tilldela dig behörighet i de ämnen du undervisar i. Bedömningsportalen har ingen koppling till din lärarlegitimation. Rektorn har alltså möjlighet att ge dig behörighet i ett ämne som du undervisar i även om du inte är legitimerad att undervisa i ämnet.

 3. Jag har glömt mina inloggningsuppgifter?

  Om du har glömt eller tappat bort dina inloggningsuppgifter är skolans rektor eller provadministratör som har behörighet att ge dig ett nytt lösenord. Användarnamnet är detsamma och skrivs alltid ut tillsammans med lösenordet.

 4. Jag kan inte längre logga in på bedömningsportalen?

  Som lärare har du tidsbegränsad åtkomst till bedömningsportalen. Efter ett läsår (1 augusti varje år) kan ditt konto därför behöva återaktiveras. Det är din rektor eller skolans provadministratör som har behörighet att återaktivera ditt konto. När kontot är återaktiverat ska dina tidigare inloggningsuppgifter fungera som vanligt igen.

 5. Jag är lärare, men anställd centralt i kommunen (eller dylikt). Hur får jag tillgång till lösenordsskyddat material?

  Kontakta vår support så hjälper vi dig. 

  Kontakta oss