Lediga tjänster - Svenska utlandsskolor

Svenska utlandsskolor är till för barn och ungdomar som bor i utlandet med minst en av sina vårdnadshavare. Här annonseras tillgängliga tjänster.

Ansökan om tjänst ställs till skolans styrelse och sänds till den adress som anges i annonsen och ska vara styrelsen tillhanda senast det datum som anges i annonsen. Inga handlingar ska sändas till Skolverket.

Att arbeta vid en utlandsskola (SUFlänk till annan webbplats)


Svenska skolan på Mallorca söker bild- /slöjdlärare

Svenska skolan på Mallorca söker en bild- /slöjdlärare inför läsåret 20/21.

Tjänsten innebär undervisning i bild och slöjd på grundskolan. Tjänsten omfattar ca 80 %, beroende på sökandes behörighet. Lön enligt spanskt kollektivavtal där 100 % motsvarar 1900e/månad.

Mejla din ansökan till jobb@svskmallorca.se senast den 15 januari 2020. Märk mailet med bild- /slöjdlärare.

Om du har ytterligare frågor går det bra att mejla till rektor Therése Lottini therese.lottini@svskmallorca.se

Svenska skolan på Teneriffa söker förskoleklasslärare

Svenska skolan på Teneriffa är en förskola/skola med barn/elever från 3-16 år. Vi tar emot barn/elever på både kortare och längre tid, allt ifrån några veckor upp till flera år. Storleken på skolan varierar mellan hög- och lågsäsong då elevantalet varierar från ca 60-90 elever.

Skolan är belägen i Los Cristianos på södra Teneriffa, precis bredvid stranden, där vi bland annat har våra idrottslektioner.

Skolans profilering är undervisning i spanska från förskolan och uppåt i åldrarna. Vi har spanskundervisning med både svensktalande lärare samt konversationsspanska med spansktalande lärare. Dessutom arbetar vi tematiskt i dramatiserade Storylineteman där elever från förskola upp till åk 6 deltar.

Skolan består av en integrerad förskola och förskoleklass, åldersblandade helårsklasser åk 1-6, en högstadiegrupp åk 7-9 samt två korttidsklasser för elever som stannar kortare tid.

Lärare i förskoleklass

Du som lärare i förskoleklass får med fördel vara legitimerad förskollärare och/eller lärare för yngre åldrar. Vissa av barnen i förskoleklass stannar längre tid, d.v.s. hela året och andra kommer kortare tid. I en föränderlig verksamhet så är det av stor vikt att skapa trygghet och ro genom att skapa tydliga rutiner, vara en varm, positiv och trygg famn samt att skapa lustfyllda och lärorika dagar för våra barn i förskoleklassen. Du kommer att ha övergripande ansvar för att fortsätta att vidareutveckla vår förskoleklassverksamhet och arbeta nära vår förskollärare då förskola och förskoleklass är integrerade.

Du som lärare förstår värdet av att skapa goda relationer med såväl föräldrar som barn. Du är organiserad, flexibel, serviceinriktad, lösningsorienterad, kreativ, nytänkande och har kunskaper av att arbeta med drama som verktyg i lärandet då förskoleklassen är en del av skolans Storylinetema.

Du ska också kunna undervisa i grundläggande matematik och läs- och skrivinlärning, gärna genom ASL.

Tjänsten omfattar 100%.

Kvalifikationer

 • Behörighet (lärarlegitimation) lärare för yngre åldrar i ma, sv, eng samt NO/Tk eller SO.
 • Minst fem års lärarerfarenhet av undervisning i förskoleklass/åk 1-3.

Kvalifikationer som är meriterande

 • Legitimerad förskollärare.
 • Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.
 • Erfarenhet från åldersintegrerad undervisning.
 • Undervisningserfarenhet från andra ämnen utanför huvudämnena.
 • Specialpedagogisk kunskap och erfarenhet.
 • Kunskap i spanska.
 • Kunskaper om Storyline som arbetssätt.

Om tjänsten

Tjänsten gäller vårterminen 2020 med möjlighet till förlängning. Skolan står för resa samt avgiftsfri förskola och grundskola åk F-6 hos oss för eventuella medföljande barn upp till 16 år.

Svenska skolan på Teneriffa söker lärare som har det ”lilla extra”. På en utlandsskola ställs det särskilt stora krav, eftersom vi är få i kollegiet och lever och arbetar nära varandra. Alla förväntas att göra insats utöver ”det vanliga”. Du bör ha god förmåga att anpassa dig till ett nytt land, vara bra på att samarbeta med andra, vara flexibel, ha en god social kompetens och ta egna initiativ. I utbyte får du lära känna ett helt annat land, dess språk och kultur. Vi följer de svenska läroplanerna och vill att du är väl förtrogen med de nationella styrdokumenten.

Ansökan

Ansök genom att skicka personligt brev samt CV till jobb@teneriffaskolan.se

Ange i din ansökan om du har medföljande barn och deras åldrar, då vi vill säkerställa att vi har plats till era barn då vissa grupper är fulla under detta läsår.

Intervjuerna kommer att ske löpande.

Mer information om skolan finns att läsa på skolans webbplats: www.teneriffaskolan.selänk till annan webbplats

Anställningsperiod: 6 januari – 15 juni 2020 med möjlighet till förlängning.

Vi begär att de vi anställer lämnar in utdrag ur polisregistret.

Sista ansökningsdag är ons 4/12 2019

Varmt välkommen in med er ansökan.

Svenska skolan i Marbella söker F-3 lärare

Svenska Skolan i Marbella är en liten och trygg skolan med ca 200 elever i åldershomogena grupper. Skolan är belägen i ett lugnt villaområde med gångavstånd till stranden. Skolgården är grön och lummig och har både pool och konstgräsplan för idrotten. Skolan är idag ett spanskt aktiebolag och verksamheten omfattar förskola 3-5 år, grundskola åk F-6 samt en avdelning för åk 7-9 som läser via Sofia Distans. Skolan följer svensk läroplan. Skolan har språkinriktning i spanska och redan från förskolan möter barnen spanskan i leken. Från åk 1 har skolan sedan spanska i schemat.

Din bakgrund

Vi söker dig som är legitimerad lärare i åk F-3 alternativt förskollärare med behörighet att undervisa i förskoleklass. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av att jobba med förskoleklass. Du är väl förtrogen med grundskolans styrdokument, och arbetar med formativ bedömning som en självklar del av din undervisning. Du har goda kunskaper i språkutvecklande arbetssätt och använder dessa som verktyg för att utveckla elevens lärande. Du skall även ha god digital kompetens och se IKT som ett naturligt arbetssätt. Du är strukturerad, relationsskapande och lyhörd till din omgivning. Du leder och organiserar arbetet för att skapa studiero och en god lärandemiljö under hela dagen.

Som person är du trygg och trivs i ett uppdrag där du har ett stort eget ansvar och ges utrymme att ta många egna initiativ men även kan lyssna in och samarbeta med andra. Vi ser även gärna att du är kreativ och kommer gärna med nya idéer och angreppssätt. För skolan som helhet är det viktigt att du kan och vågar arbeta på fler ställen i skolan om så behövs, att du ser möjligheter istället för hinder i arbetet.. Vi lägger stor vikt i att du ser skolan som en helhet och arbetar för att alla elever på skolan är allas.

Det är viktigt att du vill göra det där extra för skolan och bidra med engagemang och kreativitet inför gemensamma event som skolan ibland har för elever och vårdnadshavare.

Förutom behörighet, lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaper och färdigheter som vi bedömer krävs för att fungera väl på en utlandsskola som exempelvis, personlig mognad och flexibilitet. Du skall vara serviceininriktad med fokus på samarbete med kollegor, vårdnadshavare och elever. Du är en god ledare i klassrummet med tydlighet i kommunikation av syfte, mål och resultat.

Arbetsuppgifter

Att arbeta på en utlandsskola kräver oftast ett stort engagemang och vilja att göra det där lilla extra för skolan och de familjer som kommer. Utöver undervisningen ska du därför delta aktivt i konferenser och arbetslagsplaneringar, medverka och även driva aktiviteter som t.ex friluftsdagar, utflykter, discon, klassresor, julbasarer och övrigt som skolan anordnar.

Kvalifikationer

 • Behörig för aktuell tjänst och gärna flera års lärartjänstgöring i aktuella ämnen och årskurs. .
 • Du har idrott och hälsa, svenska, matematik i din behörighet.
 • Har några års erfarenhet av en flerspråkig miljö
 • Du är flexibel och positiv som person.
 • Du är driven och utvecklingsbenägen.
 • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och mognad
 • Att du talar spanska är meriterande.

Anställningsvillkor

Tjänstgöringsgrad: 100%

Löneform: Månadslön.

Tillträde: Januari 2020

Upplysningar

Denise Jimenez Norrestad, skolchef/rektor

Mobil +34 619 050 224

E-mail rektor@svenskaskolanmarbella.com

Ansökan

Ansökan sändes med CV med referenser, kopia på behörigheter samt personligt brev till ansökan2020@svenskaskolanmarbella.com

Intervjuer sker löpande via Skype samt eventuellt personliga intervjuer i Stockholm.

Frågor?

Om du har frågor om en särskild tjänst kontaktar du den person som anges i annonsen.

Senast uppdaterad 12 december 2019