Lediga tjänster - Svenska utlandsskolor

Svenska utlandsskolor är till för barn och ungdomar som bor i utlandet med minst en av sina vårdnadshavare. Här annonseras tillgängliga tjänster.

Ansökan om tjänst ställs till skolans styrelse och sänds till den adress som anges i annonsen och ska vara styrelsen tillhanda senast det datum som anges i annonsen. Inga handlingar ska sändas till Skolverket.

Att arbeta vid en utlandsskola (SUFlänk till annan webbplats)


Skandinaviska skolan i Maputo, Moçambique söker grundskollärare

Skandinaviska skolan i Maputo, Moçambique, söker ett lärarpar alternativt två lärare från höstterminen 2020 som är beredda att ge järnet.

Kvalifikationer

 • Lärarbehörighet (lärarlegitimation) för att undervisa i grundskolan
  • årskurserna 1-3 i svenska, matematik, NO och SO
  • årskurserna 4-9 i svenska och SO eller
  • en kombination av ovanstående och eventuellt andra ämnen
 • Minst tre års lärarerfarenhet av undervisning i grundskola

Kvalifikationer som är meriterande

 • Behörighet att undervisa i ett eller flera av följande ämnen bild, slöjd, idrott, musik och hem- och konsumentkunskap i årskurserna 1-9
 • Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift
 • Fördjupade kunskaper inom ämnet matematik
 • Erfarenhet från åldersintegrerad undervisning
 • Undervisningserfarenhet från andra ämnen utanför huvudämnena
 • Specialpedagogisk kunskap och erfarenhet
 • Kunskaper i norska och/eller danska
 • Kunskap i portugisiska

Lärartjänsten är 100 % med kontrakt på 2 år med möjlighet till förlängning. Skolan står för bostad, resa, försäkring samt avgiftsfri grundskola och förskola hos oss för eventuella medföljande barn upp till 16 år.

Skandinaviska skolan i Maputo söker ett lärarpar aternativt två lärare som har det ”lilla extra”. På en utlandsskola ställs det särskilt stora krav, eftersom vi är få och lever och arbetar nära varandra. Alla förväntas att göra insats utöver ”det vanliga”. Du bör ha god förmåga att anpassa dig till ett annat land, vara bra på att samarbeta med andra, vara flexibel och ta egna initiativ. I utbyte får du lära känna ett helt annat land, dess språk och kultur. Du ska tillsammans med befintliga lärare täcka upp alla skolans ämnesområden. Därför kommer vi att lägga stor vikt vid de sökandes alla samlade kompetenser. Vi följer de svenska läroplanerna och vill att du är väl förtrogen med de nationella styrdokumenten.

Undervisningen sker i åldersintegrerade grupper. En målsättning vi har är att förskola, skola och fritids upplever sig som en enhet och att vi har kännedom om och förståelse för varandras verksamheter. Vi söker dig som har en helhetssyn på barns lärande och på lärarens uppdrag. Vi finns i centrala Maputo i trevliga lokaler med egen pool och idrottsplan. Skandinaviska skolan drivs av en föräldraförening och erbjuder omsorg/skola för barn med skandinavisk anknytning i åldrarna 1 till 16 år. Trygghet, gemenskap och hög kvalitet på undervisningen är viktiga värden på skolan. Mer information finns att läsa på www.skandskol.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ansökan

Du är välkommen att skicka din ansökan via e-post till skolans rektor Clara Björkhem skandinaviskaskolan@skandskol.com Den ska bestå av ett personligt brev, CV, lärarlegitimation och referenser. Skriv ansökan i ämnesraden.

Sista ansökningsdag är söndagen den 14 februari. Vi begär att de som vi anställer lämnar in utdrag ur polisregistret.

Svenska skolan i London söker gymnasielärare i biologi, kemi och naturkunskap

Vill du arbeta i London på en av de äldsta och största svenska utlandsskolorna? Vi söker en engagerad och kunnig ämneslärare i biologi, kemi och naturkunskap. Gärna en lärare som är intresserad av att använda London som resurs i undervisningen.

Personalgruppen på skolan består av både engelsk- och svenskspråkiga kollegor med stort engagemang och ansvarstagande. Som anställd lärare är du också en viktig ambassadör för skolan.

Arbetsbeskrivning

Undervisningen sker på svenska och i huvudsak på naturvetenskapsprogrammet, enligt svensk läroplan. Det ingår även ett delat mentorskap i tjänsten samt handledning av gymnasiearbete. Undervisningsgrupperna varierar i regel mellan 8-25 elever per grupp.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du uppfyller kraven nedan och stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper:

Krav:

 • Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i biologi och kemi på gymnasienivå
 • Goda ämneskunskaper
 • Förmåga att skapa och bibehålla goda relationer med såväl elever som kollegor
 • Förmåga att självständigt och i samråd med kollegor kunna lösa utmaningar och bedriva en kvalitativ undervisning
 • Goda kunskaper i svenska och grundläggande kunskaper i engelska. Skolan kan vid behov arrangera kompetensutveckling.

Meriterande:

 • Behörighet eller erfarenhet av undervisning i naturkunskap och/eller naturgeografi
 • Vana av att arbeta med formativ bedömning och andra didaktiska metoder som en naturlig del av din undervisning
 • Besitter ett elevcentrerat förhållningssätt
 • Vana av att använda digitala verktyg och extra meriterande är det med erfarenhet av SchoolSoft och Google Classroom
 • Erfarenhet av att bo och/eller arbeta utomlands

Tjänsten

Tjänsten är på heltid med tillträde den 17 augusti 2020. Du kommer inledningsvis att erbjudas en provanställning under ett läsår, som därefter övergår till en tillsvidareanställning. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla följande:

 • CV utan oförklarade uppehåll mellan dina tjänster och utbildningar (krav enligt engelsk lagstiftning)
 • Personligt brev där du motiverar varför du söker och är intresserad av den aktuella tjänsten
 • Lärarlegitimation och behörighetsförteckning
 • Andra betyg och handlingar som du anser kan stärka din ansökan

Maila din ansökan senast söndagen den 3 maj 2020 till jabrahamsson@swedishschool.org.uk med ”Lärare i biologi, kemi och naturkunskap” i ämnesraden.

Vänligen observera att ansökningar behandlas löpande och att tjänsten därför kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Frågor

Frågor om tjänsten och hur det är att arbeta på Svenska skolan i London besvaras av:

För mer information om skolan kan ni också besöka vår hemsida www.swedishschool.org.uklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Richmond Local Safeguarding Children Board

The Swedish School in London is committed to Safeguarding and Promoting the Welfare of children and young people and expects all staff and volunteers to share this, commitment. The successful applicant will be subject to an enhanced DBS check.

The Swedish School in London – three times graded” Outstanding” by Ofsted

The Swedish School in London is one of the largest Swedish schools abroad, established in 1907. We work according to the Swedish curriculum and is an English private school run as a registered charity. The school has 45 highly skilled employees and approximately 290 students. Activities include Pre-school, Elementary, Secondary school and Sixth Form. In Sixth Form, we offer the following programmes: EK, NA, SA and HA. Ofsted (the British school inspectorate) has graded the school” Outstanding” in three consecutive inspections (2010, 2016 and 2019).


Frågor?

Om du har frågor om en särskild tjänst kontaktar du den person som anges i annonsen.

Senast uppdaterad 21 januari 2020