Kalender

Här visas de konferenser, seminarier och webbinarier som vi arrangerar, ensam eller tillsammans med andra aktörer, samt evenemang där våra medarbetare deltar.

För presentationer och material från tidigare genomförda evenemang, kontakta ansvarig arrangör.

Hitta evenemang och aktiviteter

Kryssa för kategorier och använd sökrutan för att hitta det du letar efter.

Skolform eller verksamhet

Ämne

Fokusområde

Laddar innehåll...
13 träffar
 • 14 sep 2018 Skolverkets webbinarier

  Här har du all information om hur du deltar i våra webbinarier.

 • 03 maj 2021 Anmäl dig till nätverk med fokus på systematiskt kvalitetsarbete och nyanlända elever och elever med annat modersmål än svenska

  Nätverket riktar sig till skolchefer, skolledare och utvecklingsledare i vuxenutbildningen och har ett särskilt fokus på nyanlända elever och elever med annat modersmål än svenska. Du kan anmäla dig fram till och med 31 december 2021.

 • 11 jun 2021 Öppet hus för studie- och yrkesvägledare och lärare om komvuxarbete och gymnasieexamen i komvux

  För att reglerna för en gymnasieexamen i komvux ska bli mer flexibla ska ett komvuxarbete ersätta gymnasiearbetet och gymnasiesärskolearbetet i komvux. Det införs också förändringar i reglerna för en högskoleförberedande gymnasieexamen inom komvux på gymnasial nivå samt att ett komvuxbevis ersätter gymnasiesärskolebevis inom komvux som särskild utbildning på gymnasial nivå. Förändringarna träder i kraft den 1 juli 2021.

 • 16 jun 2021 Digital samverkan i yrkesutbildningen

  Hur kan vi stärka kvaliteten i yrkesutbildning genom digital samverkan i vardagen mellan lärare, elev och handledare? Välkommen på inspirationsförläsning!

 • 17 jun 2021 Webbinarium med information om digitala nationella prov

  Välkommen på webbinarium om nuläget med anledning av förseningen av digitala nationella prov, tekniska förutsättningar och kommande stöd.

 • 17 jun 2021 Öppet hus för studie- och yrkesvägledare och lärare om komvuxarbete och gymnasieexamen i komvux

  För att reglerna för en gymnasieexamen i komvux ska bli mer flexibla ska ett komvuxarbete ersätta gymnasiearbetet och gymnasiesärskolearbetet i komvux. Det införs också förändringar i reglerna för en högskoleförberedande gymnasieexamen inom komvux på gymnasial nivå samt att ett komvuxbevis ersätter gymnasiesärskolebevis inom komvux som särskild utbildning på gymnasial nivå. Förändringarna träder i kraft den 1 juli 2021.

 • 13 sep 2021 Mötesplats Vux 2021

  Konferensserien Mötesplats vux vänder sig till dig som är rektor, lärare eller studie- och yrkesvägledare inom komvux och vill veta mer om aktuella förändringar, ta del av stöd från Skolverket och lära av goda exempel. Träffarna äger rum på Teams den 13, 16 och 17 september klockan 9-14.30. Anmälan öppnar den 16 augusti.

 • 15 sep 2021 Kom i gång med modulen ”Utveckla det arbetsplatsförlagda lärandet”

  Hur får ni kvalitet i det arbetsplatsförlagda lärandet så att det uppfyller kraven för utbildningen? Vi berättar.

 • 16 sep 2021 Anmäl dig till Skolverkets nätverk om gymnasieskolans introduktionsprogram

  Nätverket riktar sig till rektorer och huvudmän som vill utveckla gymnasieskolans introduktionsprogram. Anmäl dig senast 31 augusti 2021.

 • 21 sep 2021 Digital konferens om demokrati, hållbarhet, bildning och handlingskompetens

  Utveckla din undervisning utifrån skolans demokrati- och bildningsuppdrag. Boka in den 21 september för Skolverkets digitala konferens om hållbar utveckling, demokrati, värdegrund och medie- och informationskunnighet.

 • 26 sep 2021 Europeiska språkdagen

  Var med och fira Europeiska språkdagen den 26 september! Syftet är att lyfta fram språk och språkinlärning som någonting viktigt, intressant och roligt.

 • 30 sep 2021 Planera implementeringen av ändrade läroplaner och kursplaner hösten 2022

  Välkommen till en digital konferens som tar upp ändringarna i läroplanerna och kursplanerna för de obligatoriska skolformerna. Konferensen riktar sig till dig som är skolchef eller rektor i grundskolan, grundsärskolan, sameskolan eller specialskolan.

 • 18 nov 2021 Språklärargalan 2021

  Välkommen till årets Språklärargala med temat målspråk och reception. Lyssna på spännande föreläsningar och delta i ämnesdidaktiska rundabordssamtal med nya och bekanta språklärarkollegor. Var med på prisutdelningen till språkutvecklande projekt och få med dig massor av inspiration.