Kalender

Här visas de konferenser, seminarier och webbinarier som vi arrangerar, ensam eller tillsammans med andra aktörer, samt evenemang där våra medarbetare deltar.

För presentationer och material från tidigare genomförda evenemang, kontakta ansvarig arrangör.

Tekniska förutsättningar för att delta i Skolverkets webbinarier

Hitta evenemang och aktiviteter

Kryssa för kategorier och använd sökrutan för att hitta det du letar efter.

Skolform eller verksamhet

Ämne

Fokusområde

Laddar innehåll...
15 träffar
 • 03 maj 2022 Hur kan insatser till barn och unga bli mer jämställda och jämlika?

  I vårt gemensamma uppdrag att arbeta för tidiga och samordnade insatser för barn och unga (TSI) bjuder Skolverket och Socialstyrelsen in till ett digitalt frukostseminarium. Temat är hur verksamheter i samverkan kan uppmärksamma barn och ungas behov av stöd och verka för jämställda och jämlika insatser. Vad säger forskningen och hur kan vi arbeta tillsammans för att nå dit?

 • 24 maj 2022 Öppet hus om sammanhållen utbildning inom etableringsprogrammet

  Välkommen till ett digitalt öppet hus om sammanhållen utbildning för individer inom etableringsprogrammet med information om utbildningen, utbildningsplan och möjlighet att ställa frågor!

 • 25 maj 2022 Lärande exempel kring utveckling av kombinationsutbildningar

  Webbseminariet kommer att belysa Stockholms stads erfarenheter av metodutveckling för språk- och yrkeslärare som undervisar i kombinationsutbildningar inom komvux. Fokus kommer att ligga på handledning och kollegialt lärande.

 • 31 maj 2022 Webbinarium om utmärkelsen Skola för hållbar utveckling (förskola)

  DIGITALT | Vi delar ut utmärkelsen till förskolor, skolor, fritidshem och vuxenutbildningar som jobbar aktivt med frågor som rör hållbarhet. Delta i vårt webbinarium om utmärkelsen och ta del av vårt stöd för lärande för hållbar utveckling. Anmäl dig senast 27 maj.

 • 31 maj 2022 Samtal skola – nationellt forum för samtal om skolan

  Hur skapar vi gemensamt en likvärdig förskola och skola för alla barn och elever - hur kan kvalitetsdialoger vara en väg framåt? Välkommen till ett webbinarium med samtal om arbetet för en likvärdig förskola och skola med hög kvalitet för alla barn och elever. 

 • 01 jun 2022 Webbinarium om utmärkelsen Skola för hållbar utveckling (grundskola)

  DIGITALT | Vi delar ut utmärkelsen till förskolor, skolor, fritidshem och vuxenutbildningar som jobbar aktivt med frågor som rör hållbarhet. Delta i vårt webbinarium om utmärkelsen och ta del av vårt stöd för lärande för hållbar utveckling. Anmäl dig senast 27 maj.

 • 13 jun 2022 Se möjligheter med ämnessamverkan inom yrkesutbildning

  Välkommen till två inspirerande utvecklingsdagar om ämnessamverkan inom yrkesutbildning i gymnasieskolan. Vilka möjligheter och idéer finns för att utveckla samverkan mellan gymnasiegemensamma- och yrkesämnen?

 • 31 aug 2022 Demokrati och didaktik

  DIGITALT | Tillsammans med den globala skolan anordnar vi ett digitalt seminarium om hur vi kan arbeta för att utveckla undervisningen om lärande för hållbar utveckling, mänskliga rättigheter och grundläggande demokratiska värderingar.

 • 01 sep 2022 Lärande exempel om samverkan inom kombinationsutbildningar

  Välkommen till vårt webbseminarium om Karlstads kommuns erfarenheter av branschsamverkan inom kombinationsutbildningar. Du kommer att få ta del av både lärande exempel och framgångsfaktorer från samverkansarbetet.

 • 07 sep 2022 Hållbarhet och hopp

  DIGITALT | Tillsammans med den globala skolan anordnar vi ett digitalt seminarium om hur vi kan arbeta med frågor om hållbar utveckling samtidigt som vi ingjuter hopp i våra elever och ökar deras handlingskompetens.

 • 12 sep 2022 Anmäl dig till Skolverkets nätverk Utveckla gymnasieskolans introduktionsprogram

  Nätverket riktar sig till representanter från skolförvaltningen samt rektorer som vill utveckla gymnasieskolans introduktionsprogram. Anmäl dig senast 22 augusti 2022.

 • 19 sep 2022 Välkommen till Mötesplats Vux 2022

  Mötesplats vux vänder sig till dig som är rektor, lärare eller studie- och yrkesvägledare inom komvux och vill få aktuell information, ta del av stöd och få möjlighet till erfarenhetsutbyte. Årets konferens äger rum digitalt via Teams den 19–23 september.

 • 26 sep 2022 Europeiska språkdagen

  Varje år firas Europeiska språkdagen den 26 september! Syftet är att lyfta fram språk och språkinlärning som någonting viktigt, intressant och roligt.

 • 17 okt 2022 Fokus yrkesutbildning – digital konferens

  Skolverket inleder Yrkesutbildningsveckan 2022 med en heldag där vi tar upp frågor som: Hur ska vi attrahera den unga generationen och vuxna i omställning till yrkesutbildning? Hur ser en attraktiv arbetsplats och ett attraktivt yrkesliv ut och varför är detta en viktig pusselbit för kompetensförsörjning?

 • 17 nov 2022 Språklärargalan 2022

  Välkommen årets digitala Språklärargala med temat motivationsskapande språkundervisning genom verkliga mottagare. Lyssna på spännande föreläsningar om hur elever lär sig genom att uppgifterna skapar värde för någon annan, delta i språkdidaktiska rundabordssamtal och inspireras av de språkutvecklande projekt som tilldelas Europeiska kvalitetsutmärkelsen i språk.