Europeiska språkdagen

Varje år firas Europeiska språkdagen den 26 september! Syftet är att lyfta fram språk och språkinlärning som någonting viktigt, intressant och roligt.

Språklig mångfald är en viktig del i vår kontinents rika kulturarv och ett redskap för att uppnå större interkulturell förståelse. Det är Europarådet övertygad om och därför arbetar rådet med att främja flerspråkighet i hela Europa. Det är också därför som Europeiska språkdagen firas runt om i Europa varje år den 26 september.

Läs mer om Europeiska språkdagen Länk till annan webbplats.

I Sverige finns nätverket Språkdagen som består av ett antal språkinstitut och organisationer. Nätverket ordnar olika aktiviteter för skolor i anslutning till Europeiska språkdagen.

Europeiska språkdagen i Sverige Länk till annan webbplats.

Följ Europeiska språkdagen på Facebook Länk till annan webbplats.

Posta gärna bilder och berättelser i sociala medier om vad ni gör under Europeiska språkdagen och märk era inlägg med #coeEDL.

Beställ material till Europeiska språkdagen

Affischer, klistermärken, armband med mera

För att uppmuntra till aktiviteter under Europeiska språkdagen finns nu kostnadsfritt material att beställa. Det är klistermärken, affischer, pennor och armband.

Det är först till kvarn som gäller! Du kan beställa så länge vi har material kvar och senast den 1 september 2023. Materialet kommer att levereras till dig under september.

Gör din beställning Länk till annan webbplats.

Material och idéer till undervisning

På Språkdagens europeiska webbplats hittar du fakta om språk, lärarhandledning och annat användbart material för språkundervisning. Du kan också dela med dig av ditt eget undervisningsmaterial till kollegor runt om i Europa.

Idéer och material till undervisning på Europeiska språkdagens webbplats Länk till annan webbplats.

Kontakt

Eva Engdell, undervisningsråd
Mejl: eva.engdell@skolverket.se

Senast uppdaterad 16 maj 2023.