Fokus: skolbibliotek – webbinarier

22–24 oktober har du möjlighet att delta på flera webbinarier med fokus på skolbibliotek. Webbinarierna riktar sig till skolbibliotekarier och dig som har ett uppdrag att arbeta i skolbibliotek. Du får ta del av verksamhetsnära exempel samt perspektiv från forskning inom bland annat läsfrämjande och medie- och informationskunnighet.

Tid och plats

Webbinarierna äger rum vecka 43 mellan 22 och 24 oktober. Vi uppdaterar denna sida med fullständigt program samt tidpunkter för respektive webbinarium under augusti 2024. Du kan välja att delta på ett eller flera webbinarier.

Anmälan

Vi publicerar länk för anmälan under augusti 2024.

Webbinarierna är kostnadsfria. Länk till webbinarierna kommer att skickas ut på mejl. Webbinarierna spelas inte in och du kommer inte ha möjlighet att se de i efterhand.

Anmäl dig senast 16 oktober.

Målgrupp

Skolbibliotekarier och andra verksamma inom skolbibliotek.

Program

Medverkande är Helena Schyller, skolbibliotekarie och Anders Jonsson, lärare, från Anna Whitlocks gymnasium, skolbibliotekarierna Klara Önnerfält och Maria Schedvin samt Åse Hedemark, lektor i biblioteks och informationsvetenskap vid Uppsala universitet, professor Olof Sundin, Lunds universitet och Pamela Schulz Nybacka, lektor och programsamordnare för Bibliotekarieprogrammet på Södertörns högskola. Dessutom medverkar ett flertal myndigheter med information kring resurser som kan vara av intresse för skolbibliotek.

Fullständigt program presenteras i augusti.

Kontakt

Vid frågor mejla till skolbibliotek@skolverket.se.

Senast uppdaterad 12 juni 2024.