Informationsträff för studie- och yrkesvägledare om grundläggande behörighet på yrkesprogram

Webbinarium den 9 december för dig som är syv, rektor eller huvudman. Från 1 januari 2023 gäller nya bestämmelser för elever på yrkesprogram som gäller grundläggande behörighet till universitet och högskola. De nya bestämmelserna ska tillämpas första gången för elever som påbörjar utbildning höstterminen 2023.

Skolverket bjuder in till en informationsträff på Teams där vi kort går igenom propositionen samt en del av vårt stödmaterial på webben. Varmt välkommen med din anmälan via länken nedan så kommer en teamslänk att skickas ut någon dag innan.

Webbinariet spelas inte in men det kommer fler tillfällen framöver för information om grundläggande behörighet på yrkesprogram.

Anmälan

Anmäl dig till informationsträffen för studie- och yrkesvägledare om grundläggande behörighet den 9 december. Länk till annan webbplats. 

Anmäl dig senast den 7 december.

Du kan även välja att delta den 16/12 kl. 13.00 – 13.45. klicka här för anmälan till den 16/12.

Målgrupp

För dig som organiserar gymnasieutbildning med yrkesprogram som rektor eller huvudman, eller är studie- och yrkesvägledare på gymnasieskola med yrkesprogram, och för dig som är studie- och yrkesvägledare på grundskolan.

Dag och tid

Informationsträffen äger rum den 9 december kl. 13.00 – 13.45.

Kontakt

Vid eventuella frågor maila till niklas.wilhelmsson@skolverket.se

Senast uppdaterad 24 november 2022.