Lär dig mer om Utbildningsguiden - webbinarium 27 september

Välkommen till ett webbinarium där vi går igenom Skolverkets webbplats för vägledning. Alla ska ha likvärdiga förutsättningar att göra ett välgrundat val av förskola, grundskola, gymnasieskola, utbildning för vuxna eller yrke. För att få det behöver användarna stöd att förstå hur utbildningssystemet fungerar.

Tecknad bild på olika skolhus.

Utbildningsguiden är Skolverkets webbplats för stöd till dem som ska välja. Den riktar sig till elever, vårdnadshavare, vuxna som funderar på studie- och yrkesval och studie- och yrkesvägledare. På Utbildningsguiden finns både redaktionellt innehåll och olika verktyg som ger stöd till dem som ska välja.

Nu bjuder vi in dig som är lärare, rektor eller studie- och yrkesvägledare till en digital träff där vi går igenom hur man kan använda Utbildningsguiden.

Anmälan

Anmäl dig till ug@skolverket.se senast 20 september.

I anmälan anger du vad du arbetar som, och vilken dag du vill delta:

Onsdag 27 september klockan 13–14

Torsdag 28 september klockan 9–10

Du kommer att få en Teamslänk via mejl när din anmälan tagits emot.

Målgrupp

Lärare, rektorer och studie- och yrkesvägledare inom grundskola, gymnasieutbildning och vuxenutbildning.

Tid och plats

Onsdag 27 september klockan 13–14

Torsdag 28 september klockan 9–10

Webbinarium via Teams.

Program

Vi som jobbar med Utbildningsguiden visar webbplatsen, både redaktionellt innehåll och verktyg, till exempel vilka delar som är översatta till andra språk och verktyg som Behörighetsvisaren, Hitta utbildningar för vuxna och Yrkesinspiration.

Kontakt

ug@skolverket.se

Senast uppdaterad 05 september 2023.