Nationell skola- och arbetslivskonferens för anpassade skolformer – konferens
Du som är huvudman, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärare för elever med intellektuell funktionsnedsättning, IF, är välkommen till vår konferens. Fokus ligger på aktuell forskning, framgångsfaktorer, organisation samt övergångar och etablering efter avslutade studier.
Konferensen är på plats i Stockholm den 29 oktober. Den är blir en samlingspunkt för att inspireras, få kunskap, nätverka och dela erfarenheter. Fokus ligger på aktuell forskning, framgångsfaktorer, organisation samt övergångar och etablering efter avslutade studier.
Konferensen 2024 blir ett startskott för ett förstärkt arbete kring skola- och arbetslivsfrågor för elever med intellektuell funktionsnedsättning, IF. Syftet är stärka kvalitén i utbildningen, synliggöra skolformerna och elever med IF.
Anmälan
Sista anmälningsdag är den 15 oktober.
Målgrupp
Du som är huvudman, skolledare, studie- och yrkesvägledare och lärare för elever med IF.
Tid och plats
Tisdag 29 oktober 2024 klockan 09.30–16.00
Morgonfika och registrering klockan 9.30–10.00, programmet startar klockan 10.00 och slutar klockan 16.00.
Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98, 118 60 Stockholm
Innehåll
Varmt välkomna till Skolverkets skola- och arbetslivskonferens för anpassade skolformer.
Du får möta Magnus Tideman, professor i socialt arbete, som ger oss en inflygning och den senaste forskningen.
Vi kommer sedan att få lyssna till representanter från anpassad grundskola och anpassad gymnasieskola som berättar om sitt arbete med övergångar och hur de tänker kring sina elevers etablering efter studierna.
Du får även träffa arvsfondsprojektet Arbetskamraterna som är en arbetsförmedling för personer med IF. Vad möter man där, vad är utmaningar och framgångar och vad är nästa steg?
Vi från Skolverket ger information kring regleringar och regelverk som berör övergångar och elevers väg genom utbildningen. Såklart är även SPSM på plats för att svara på frågor och informera om sitt stöd till dig.
Du får möjlighet att ställa frågor och att prata med andra, reflektera tillsammans kring det du hör under dagen och få möjlighet att skapa nya kontakter för ditt fortsatt viktiga arbete med etablering i ett vuxen- och arbetsliv för elever med IF.
- Vägen genom utbildningen – hela resan
- Övergångar
- Etablering efter avslutade studier
- Erfarenhetsutbyte med kollegor
- Avslutning och annan information från Skolverket
Kontakt
Om du har frågor kan du mejla yrkesutbildningsnatverk@skolverket.se.