Digital konferens om demokrati, hållbarhet, bildning och handlingskompetens

Utveckla din undervisning utifrån skolans demokrati- och bildningsuppdrag. Boka in den 21 september för Skolverkets digitala konferens om hållbar utveckling, demokrati, värdegrund och medie- och informationskunnighet.

Konferensen innehåller spännande föreläsningar om bildningens nödvändighet för att motverka auktoritära krafters kunskapsfientlighet och om det demokratiska samtalet i en digital tid, om desinformation, propaganda och näthat. Du får även möjlighet att delta i workshops om värdekonflikter och kommunikativa utgångspunkter för hållbar utveckling, skolans värdegrund, kritisk användning av nätet och digital kompetens i samhällskunskap.

Anmälan

Anmäl dig till konferensenlänk till annan webbplats

Målgrupp

Lärare i årskurs 7-9, gymnasieskolan, gymnasiesärskolan, vuxenutbildningen samt skolbibliotekarier.

Tid och plats

21 september 2021 kl 9.00-12.00

Konferensen är digital.

Program

9.00 Nu börjar vi


9.15 Föreläsning om ” Allmänna bildningens nödvändighet”
Sverker Sörlin, medlem i Klimatpolitiska rådet och expert på klimatförståelsens vetenskapliga utveckling och på klimatfrågans djupa förbindelser med värderingsfrågor och föreställningar inom ekonomi, religion, etik, kultur och politik. Sverker Sörlin kommer tala om den allmänna bildningens nödvändighet.

9.45 Workshop

10.45 Paus

11.00 Föreläsning ”Det demokratiska samtalet i en digital tid”
Carl Heath, utbildningsdirektör på RISE och regeringens särskilde utredare för utredningen ”Det demokratiska samtalet i en digital tid”. Carl Heath kommer att tala om det demokratiska samtalet i en digital tid, om desinformation, propaganda och näthat.

11.30 Den globala skolan informerar
Anna Mogren från UHR/ Den globala skolan informerar om det stöd de kan ge till skolor i arbetet med lärande för hållbar utveckling

11.45 Avslutning

Du får även möjlighet att delta i workshops om värdekonflikter och kommunikativa utgångspunkter för hållbar utveckling, skolans värdegrund, kritisk användning av nätet och digital kompetens i samhällskunskap.

Kontakt

För frågor om konferensen, kontakta Karin Bårman.


Senast uppdaterad 05 juli 2021.