Från den 1 juli kan du endast beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Du kan ladda ner i princip alla publikationer digitalt. Beställningar som är gjorda före den 1 juli kommer att hanteras enligt överenskommelse. Endast ett fåtal kommentarmaterial finns tillgängliga i tryckt format.
Sök publikationer
Sökningen gav 167 träffar.

Skolverkets allmänna råd om betyg och prövning vänder sig till lärare, rektorer och huvudmän i alla skolformer där betyg sätts.
Utgiven år: 2022

Analys av sambanden mellan svenska betyg och resultat i PISA 2018.
Utgiven år: 2022

I denna rapport presenteras resultat från en enkätstudie riktad till rektorer och lärare i gymnasieskolan. Rapporten fokuserar på konsekvenser av pandemin för bedömning, betygssättning och kunskapstapp för gymnasieelever.
Utgiven år: 2022

Betyget från grundskolan och vilket nationellt program en elev väljer har stor betydelse för om eleven ska ta gymnasieexamen inom tre år. Det gäller speciellt för elever med lite lägre betyg, där andelen med examen är dubbelt så hög för elever på yrkesprogram jämfört med elever på högskoleförberedande program.
Utgiven år: 2022

Sammanfattningsvis visar vår utvärdering att rektorer, lärare och elever på de 15 försöksskolorna upplever både positiva och negativa förändringar. Betyg från årskurs 4 har lett till förändringar i försöksskolornas arbetssätt, men generellt sett har de inte varit så genomgripande. Eleverna upplevs ha påverkats både positivt och negativt av att få betyg från årskurs 4.
Utgiven år: 2021

I detta PM redogör vi för statistik om hur terminsbetygen för vårterminen i årskurs 6 respektive slutbetygen i årskurs 9 har utvecklats i ämnena matematik, engelska, svenska och svenska som andraspråk från 2017 till 2021.
Utgiven år: 2021

Andelen elever som börjar nationella program och tar examen inom tre år ökar. År 2021 var det 79,6 procent av eleverna som slutförde gymnasieskolan med examen inom tre år. År 2020 var motsvarande andel 78,3 procent. Störst ökning har skett på samhällsvetenskapsprogrammet där andelen med examen ökat med 3,2 procentenheter.
Utgiven år: 2021

I denna promemoria redogör vi för statistiken över terminsbetyg i årskurs 6 i grundskolan och sameskolan.
Utgiven år: 2021

I den här promemorian redovisar Skolverket statistik över slutbetygen för de elever som avslutade årskurs 9 våren 2021. Syftet är att ge en beskrivning av slutbetygen utifrån den officiella statistiken samt att lyfta de huvudsakliga resultaten.
Utgiven år: 2021

I detta PM presenterar Skolverket en analys av kursbetyg för de 93 800 elever som slutförde gymnasieskolan läsåret 2019/20. Syftet med analysen är se om förändringar såsom fjärr- eller distansundervisning och inställda nationella prov under våren 2020 med anledning av covid-19-pandemin också kan ha lett till förändringar i betygen.
Utgiven år: 2021

Det här stödmaterialet har tagits fram för att stödja skolorna att utveckla genomtänkta förhållningssätt till hur de kan arbeta med läxor. Materialet vänder sig i första hand till verksamma och blivande lärare och skolledare.
Utgiven år: 2021
I den här promemorian redovisar vi elevernas resultatutveckling för terminsbetygen i årskurs 6 respektive slutbetygen i årskurs 9 våren 2017 till våren 2020. Vi visar betygsutvecklingen för ämnena matematik, engelska, svenska och svenska som andraspråk.
Utgiven år: 2021

Stödmaterialet syftar till att stötta lärare i arbetet med pedagogisk bedömning och utveckling av undervisning.
Utgiven år: 2021
Andelen elever som börjar på nationella program och tar examen inom tre år ökar. År 2020 var det 78,2 procent av eleverna som genomförde gymnasieskolan med examen inom tre år.
Utgiven år: 2020

Dagens betyg går inte att få nationellt likvärdiga utan att göra förändringar i betygssystemet. I den här publikationen beskriver vi problematiken i dagens betygssystem och visar hur de nationella proven skulle kunna användas för att uppnå mer likvärdiga betyg och meritvärden i den svenska skolan.
Utgiven år: 2020

Dagens målrelaterade betyg går inte att få nationellt likvärdiga utan förändringar i betygssystemet. I den här rapporten beskriver vi problematiken i dagens betygssystem och visar hur de nationella proven skulle kunna användas för att uppnå mer en mer likvärdig betygssättning i den svenska skolan.
Utgiven år: 2020
I denna promemoria redogör vi för statistiken över terminsbetyg i årskurs 6 i grundskolan och sameskolan.
Utgiven år: 2020
I den här promemorian redovisar Skolverket statistik över slutbetygen för de elever som avslutade årskurs 9 våren 2020. Syftet är att ge en beskrivning av slutbetygen utifrån den officiella statistiken samt att lyfta de huvudsakliga resultaten.
Utgiven år: 2020
I den här promemorian redovisas elevernas resultatutveckling från årskurs 6 till 9 i grundskolan och även skolornas insatser i form av särskilt stöd.
Utgiven år: 2020

I denna rapport analyserar vi hur kursbetyg i matematik, svenska och engelska i gymnasieskolan sätts i relation till de nationella kursproven. Utgångspunkten är att kursproven fungerar som en indikator för att bedöma om betygssättningen är likvärdig mellan skolor och elevgrupper.
Utgiven år: 2020