Filmserie: Kort om DNP

Här hittar du en serie korta filmer som introducerar dig till vilka förberedelser som krävs inför digitala nationella prov. Du får också en inblick i hur provplattformen kan komma att se ut.

Som ett led i förberedelserna producerar Skolverket en serie korta filmer som ger en fördjupning kring en särskild aktuell fråga som rör digitalisering av nationella prov (DNP).

Läs mer om digitaliseringen av de nationella proven.

1. Vad behöver du som skolchef tänka på vid införandet av digitala nationella prov?

Marcello Marrone, huvudprojektledare för digitala nationella prov på Skolverket ger dig som skolchef en introduktion kring vilka förberedelser du behöver tänka på.

2. Vad händer med de nationella proven när de blir digitala?

I denna film möter du Anders Boman, enhetschef för nationella prov på Skolverket, som ger en introduktion kring förändringarna som sker i och med digitaliseringen av nationella prov.

3. Vilken lokal infrastruktur krävs för att genomföra digitala nationella prov?

Peter Karlberg är undervisningsråd på Skolverket och berättar i denna korta film mer om hur skolor och huvudmän behöver tänka kring sin infrastruktur för att kunna genomföra nationella prov digitalt.

4. Vad behöver du som lärare kunna?

Som lärare i ett ämne som har nationella prov finns det en del att tänka på när proven blir digitala. Här berättar Lotta Ramqvist, undervisningsråd på Skolverket, mer.

5. Vad behöver eleverna kunna?

Nathalie Sandstedt ger dig en introduktion kring vilka förberedelser som krävs för att eleverna ska vara redo för digitala nationella prov.

6. En första inblick i provplattformen

I den här filmen får du under ledning av Hanna Karlsson, undervisningsråd, en första titt in i provplattformen där de digitala nationella proven kommer att genomföras. Plattformen är under utveckling. Det vi visar är därför en testversion, vars utseende inte nödvändigtvis kommer överensstämma med den färdiga version som proven sedan kommer genomföras i, och det går ännu inte att testa att logga in plattformen.

Webbinarier om digitala nationella prov

Förutom filmserien på denna sida kommer Skolverket kontinuerligt erbjuda webbinarier med information om digitala nationella prov.

Här samlar vi webbinarier om digitala nationella prov Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad 02 december 2022

Relaterat