Skolverkets webbplatser och digitala tjänster

Skolverket har ett antal webbplatser och digitala tjänster vid sidan av skolverket.se. De är inriktade på olika frågor, till exempel stöd att hitta rätt utbildning, information om kursplaner eller redovisning av kvalitet och resultat inom skolan.

Bedömningsstöd och kartläggningsmaterial

Den tidigare webbplatsen Bedömningsportalen stängde ner i början av våren 2022. Nu hittar du istället alla bedömningsstöd och kartläggningsmaterial på skolverket.se. Här finns stöd för bedömning och betygssättning i flera ämnen och kurser. Bedömningsstöden kan bestå av bland annat enskilda uppgifter, diagnosmaterial och provmaterial.

Bedömningsstöd och kartläggningsmaterial Länk till annan webbplats.

BRUK

Bruk är ett verktyg för självskattning som kan användas i kvalitetsarbetet. Bruk kommer att avvecklas efter årsskiftet. Verktyget består av en äldre teknisk lösning och innehåller inaktuell information som inte kan uppdateras. Redan nu har vi tagit bort några funktioner. Det är inte längre möjligt att skapa nya användarkonton.

Gå direkt till Bruk Länk till annan webbplats.

Läs mer om Bruk

Kartläggningsverktyget

Här finns stöd för kartläggning av yrkeskunskaper hos personer som saknar betyg eller dokumentation på sina kunskaper. Verktyget kartlägger yrkeskurser på gymnasialnivå.

Gå direkt till Kartläggningsverktyget Länk till annan webbplats.

Läs mer om Kartläggningsverktyget

Lärportalen

Här finns material för att utveckla undervisningen tillsammans med dina kollegor. Läs nyskrivna artiklar, se undervisningsfilmer och ta del av lyssna på intervjuer med forskare inom pedagogik och didaktik.

Gå direkt till Lärportalen Länk till annan webbplats.

Läs mer om Lärportalen

Planeringsverktyg för studie- och yrkesvägledare

Dessutom har vi ett antal planeringsverktyg för studie- och yrkesvägledare.

Gå direkt till Planeringsverktyg för studie- och yrkesvägledare Länk till annan webbplats.

Läs mer om Planeringsverktyg för studie- och yrkesvägledare

Skolverkets utbildningsplattform

Läs nyskrivna artiklar, se filmer och diskutera frågeställningar med kollegor.

Gå direkt till Skolverkets utbildningsplattform Länk till annan webbplats.

Läs mer om Skolverkets utbildningsplattform

Utbildningsguiden

Skolverkets webbplats för vägledning som riktar sig till elever, föräldrar, studerande och studie- och yrkesvägledare. Här finns information om utbildningssystemet och om de olika gymnasieprogrammen. Det finns också tre olika söktjänster för att hitta och jämföra grundskolor, hitta och jämföra gymnasieskolor och program samt hitta utbildningar för vuxna.

På Utbildningsguiden finns också en beskrivning av den svenska skolan på engelska och ytterligare fem språk för dig som är ny i Sverige.

Besök webbplatsen Utbildningsguiden Länk till annan webbplats.

Öppna data

Skolverket har öppna data i ett api där du kan hämta uppgifter om skolenheter, planerade studievägar och en del av vår statistik. Här finns också vår exporttjänst för data där du kan ladda ner xml-filer om den obligatoriska skolan, gymnasieskolan, komvux, särvux på grundläggande nivå och sfi.

Besök Öppna data

Senast uppdaterad 10 januari 2023