Ungdomar provar läraryrket i "Lärarkandidaterna"

I serien Lärarkandidaterna får tre ungdomar som visat intresse för läraryrket se om det verkligen är något för dem. Med hjälp av skickliga lärare får de uppdrag att möta sjuåringar, högstadieelever och gymnasieelever i konkreta undervisningssituationer. De får också stöd och goda råd från en retorikexpert och en erfaren ledarskapscoach.

I sex 10-minutersavsnitt får vi lära känna André, Signe och Felicia och följa dem på deras resa som ömsom är utmanande, skrämmande, rolig och inspirerande. De får en fördjupad bild av hur brett läraryrket är, hur svårt det kan vara men samtidigt så fantastiskt.

– Genom en underhållande och spännande programserie vill vi inspirera ungdomar att vilja bli lärare, säger Ann Charlotte Gunnarson, projektledare på Skolverket.

Syftet är att inspirera unga att bli lärare

Satsningen är ett led i Skolverkets lärarkampanj Fördetvidare som nu har pågått i fem år och som är ett uppdrag från regeringen. Kampanjen har fått stor uppmärksamhet och flera prestigfyllda priser. Syftet med kampanjen är att unga människor ska inspireras att vilja bli lärare och söka till lärarutbildningen. Från att antalet sökande stadigt sjönk under ett antal år har trenden vänt de senaste åren. Antalet sökande har nu tvärtom ökat markant. 

Titta på filmerna och läs mer om kampanjen på Fördetvidare.se

Titta på filmerna: Youtube (länk)

Senast granskad: 2015-03-27
Innehållsansvar: Avdelningen för kommunikation