Digitala lärresurser

Allt material som är digitalt och till nytta i undervisning och lärande är digitala lärresurser. Det kan vara stort som en hel webbplats eller ett läromedel eller litet som en bild eller en ljudfil. Vi guidar dig i hur du kan söka, värdera, skapa och dela digitala lärresurser.

Söka

Det finns många användbara lärresurser på nätet men det kan vara svårt att hitta dem när man behöver dem. Därför kan det vara bra att känna till att finns det speciella tjänster och arkiv som har intressant material för skolan. Här finns också hjälp för att värdera kvaliteten i digitala lärresurser.

Tjänster och arkiv för digitala lärresurser Sök med Spindeln Sök med Creative Commons Värdera digitala lärresurser

Skapa

Du har säkert många gånger anpassat lektionsmaterial efter dina elevers behov. Vi ger dig råd om vad du kan tänka på när du gör digitalt material för undervisningen. Du får hjälp att värdera digitala lärresurser innan du använder dem. Du får också tips på användbara verktyg och resurser.

Skapa digitala lärresurser

Dela

Genom att dela dina digitala lärresurser hjälper du andra lärare att få idéer och material till sin undervisning. Även om det finns många lärresurser på webben, kan det vara svårt att hitta dem. Därför finns webbtjänsten Lärarspindeln där du kan dela det du har skapat så att andra kan hitta det.

Dela digitala lärresurser

Samla och sortera data om digitala lärresurser

Senast granskad: 2016-10-04