Lärarspindeln

Är du lärare och gör egna digitala lärresurser? Vill du dela med dig? Då är projektet Lärarspindeln något för dig. Lärarspindeln har utvecklat en webbtjänst där lärresurser från lärare blir sökbara. Det du behöver göra är att märka upp dina lärresurser.

Lärarspindeln: Jag är taggad! Är din lärresurs det?
Uppmärkning av dina lärresurser

Att märka upp en lärresurs är inte så krångligt som det låter. Det innebär helt enkelt att du beskriver dina resurser med hjälp av metadata. Då blir dina lärresurser sökbara för andra via söktjänsten Lärarspindeln men också via söktjänsten Spindeln som finns bland annat på Skolverkets webbplats. Båda söktjänsterna går att infoga i den egna webbmiljön. Väljer du att delta i projektet får du instruktioner.

Din portfölj med lärresurser

Du kan administrera en egen portfölj med digitala lärresurser i Lärarspindeln. I portföljen kan du märka upp och redigera beskrivningar av dina resurser. Du kan dessutom skapa kopplingar till skolans styrdokument: förmågor, centralt innehåll, kunskapskrav, osv. genom molntjänsten Styrdokument Online.

Så lägger du till en digital resurs i Lärarspindeln

Projektet Lärarspindeln

Lärarspindeln kan ses som en fortsättning på Spindeln som utvecklats av Umeå Universitet i samarbete med Skolverket. Projektet drivs av Alvera och finansieras av Stiftelsen för internetinfrastrukturs internetfond. Spindeln, Lärarspindeln och Styrdokument Online bygger vidare på forskningsresultat från Learning Infrastructure Research group vid Umeå universitet.

Lärarspindelns webbplats Lärarspindeln på facebook Lärarspindeln på twitter

Kontakt

Fredrik Paulsson, Axiell Media & Education
fredrik.paulsson@axiell.com

Peter Karlberg, Skolverket
peter.karlberg@skolverket.se
 

Senast granskad: 2015-03-24