Artiklar

Skolor har fått tillgång till allt fler digitala lärresurser och det skapar nya möjligheter att utveckla undervisningen. Här finns artiklar som visar på några olika perspektiv på användningen av digitala lärresurser.

 • 2014-10-22

  Hur ska skolan hantera öppna lärresurser?

  Wikipedia och andra öppna lärresurser blir en stor konkurrent till förlagsutgivna läromedel när it och digitala medier får en större och viktigare roll i skolan. Vad innebär det för undervisningen? Hur ska skolan möta detta?

 • 2014-07-11

  Digitala resurser lyfter studie- och yrkesvägledningen i skolan

  Elevdatorer och digitala verktyg kan vara viktiga resurser för en framgångsrik studie- och yrkesvägledning. Det menar studie- och yrkesvägledaren Helena Gustafsson och pedagogen och utvecklingsledaren Johan Arnell i Trollhättan. Läs om hur Fridaskolan har lyckats att integrera studie- och yrkesvägledningen i grundskolan på ett framgångsrikt sätt.

 • 2013-12-09

  Recenserade appar för skolbruk

  Det är framförallt grundskolor som väljer surfplattor och förr eller senare ställs de inför frågan: "Hur kan vi hitta bra appar för undervisningen?". Skolappar.nu gör det möjligt för lärare att söka bland både gratis- och betalappar för skolbruk som är testade och recenserade.

 • 2011-11-08

  Virtuella museer låter elever möta kulturarvet direkt i klassrummet

  Genom digital teknik har det blivit möjligt att göra en stor del av våra historiska och kulturella skatter tillgängliga för allmänheten. Detta har inneburit fantastiska möjligheter för lärare och elever som vill ta del av det rika kulturarvet rakt in i klassrummet. I den här artikeln får du några exempel på användbara digitala arkiv som du kan använda i undervisningen.