Om söktjänsten Spindeln

Spindeln är en söktjänst som är speciellt framtagen för skolan. Det går att infoga Spindeln på en webbplats eller lärplattform och därför behöver sökningen inte ske på Skolverkets webbplats.

Gå till söktjänsten (egen sida)

Material från flera arkiv

Spindeln söker Utbildningsradions mediearkiv och det stora internationella arkivet Learning Resource Exchange, LRE. Europeiska skoldatanätet har utvecklat LRE som har runt 225 000 digitala lärresurser.  Ansvaret för kvalitet och åtkomst ligger hos den som äger materialet.

Infoga Spindeln på en webbplats

Den som vill kan infoga Spindeln på sin webbplats. Det enda man behöver göra är att klistra in lite Javascript-kod på en vanlig sida.

Här finns intruktioner för hur du infogar Spinden

Har du frågor om hur man infogar Spindeln kan du kontakta Fredrik Pausson på Axiell Media & Education (tidigare Umeå universitet).
E-postadress: fredrik.paulsson@axiell.com

Samarbete med flera aktörer

Tekniken bakom Spindeln har utvecklats av Umeå universitet i samarbete med Skolverket. Sedan 1 januari 2015 driver och tillhandahåller Axiell AB Spindeln som en kostnadsfri tjänst. Skolverket arbetar kontinuerligt för att koppla till fler arkiv till Spindeln. Aktörer som är intresserade av att göra sitt digitala material tillgängligt genom Spindeln kan kontakta oss.

Kontakt

Peter.karlberg@skolverket.se

Senast granskad: 2016-12-01