Programmering - stöd till dig som vill lära mer

På den här sidan har vi samlat vårt stöd till dig som arbetar i skolan och med vuxenutbildningen och vill lära dig mer om programmering.

Om programmering – webbkurs

Kursen vänder sig till alla som arbetar i skolan, förskolan och med vuxenutbildningen. Du kan genomföra den själv eller tillsammans med dina kollegor. Den tar cirka 16 timmar att genomföra.

I webbkursen får du inblick i hur programmering använts historiskt och var du möter programmering i samhället idag. Du kommer också att få möta människor som på olika sätt arbetar med programmering.

Läs mer om webbkursen Om programmering

Högskolekurser i programmering

Nu finns möjlighet att läsa högskolekurser i grundläggande programmering för dig som är matematik- eller tekniklärare. 

Läs mer om högskolekurserna här

Kom igång med programmering 

Ett upplägg med övningar för att komma igång och arbeta med programmering i skolan. Innehållet kommer från en workshop som Skolverket och Kodcentrum genomförde under SETT-mässan i april 2018. 

Ta del av materialet

Nytt material på lärportalen

På lärportalen hittar du material för att utveckla undervisningen tillsammans med dina kollegor. Läs nyskrivna artiklar, se undervisningsfilmer och lyssna på intervjuer med forskare inom pedagogik och didaktik.Under våren 2018 kommer flera nya moduler inom teknik och matematik att publiceras.

Digitala världen

En modul för dig som undervisar i teknik åk 4-9. Materialet omfattar bland annat elektronikens funktioner i vardagen, elektroniska komponenter, mätteknik, styra och kontrollera samt säkerhet vid användning av elektronik. 

Matematikundervisning med digitala verktyg II

De första delarna finns nu tillgängliga! För dig som undervisar i matematik i åk 1-3, 4-6, 7-9 och på gymnasieskolan kommer vi att publicera nya moduler utifrån skolform. Materialet tar upp några didaktiska aspekter som det är värdefullt att ha med sig när programmering är en del av matematikundervisningen.

Lärportalen

Konferenser och webbinarier hösten 2017

Under hösten arrangerade vi ett webbinarie och ett antal konferenser om skolans digitalisering. Ta del av dokumentationen! 

Konferenser och webbinarier hösten 2017

Senast granskad: 2018-04-25