Programmering - stöd till dig som vill lära mer

På den här sidan har vi samlat vårt stöd till dig som arbetar i skolan och med vuxenutbildningen och vill lära dig mer om programmering.

Om programmering – webbkurs

Kursen vänder sig till alla som arbetar i skolan, förskolan och med vuxenutbildningen. Du kan genomföra den själv eller tillsammans med dina kollegor. Den tar cirka 16 timmar att genomföra.

I webbkursen får du inblick i hur programmering använts historiskt och var du möter programmering i samhället idag. Du kommer också att få möta människor som på olika sätt arbetar med programmering: lärare, elever och verksamma programmerare. 

Läs mer om webbkursen Om programmering

Högskolekurser i programmering

Hösten 2018 kommer nya högskolekurser i programmering – nu med ämnesdidaktisk inriktning.

Läs mer om högskolekurserna här

Nytt material på lärportalen

På lärportalen hittar du material för att utveckla undervisningen tillsammans med dina kollegor. Läs nyskrivna artiklar, se undervisningsfilmer och lyssna på intervjuer med forskare inom pedagogik och didaktik.Under våren 2018 kommer flera nya moduler inom teknik och matematik att publiceras.

Digitala världen

En modul för dig som undervisar i teknik åk 4-9. Materialet omfattar bland annat elektronikens funktioner i vardagen, elektroniska komponenter, mätteknik, styra och kontrollera samt säkerhet vid användning av elektronik.

Matematikundervisning med digitala verktyg II

För dig som undervisar i matematik i åk 1-3, 4-6, 7-9 och på gymnasieskolan kommer vi att publicera nya moduler utifrån skolform. Materialet tar upp några didaktiska aspekter som det är värdefullt att ha med sig när programmering är en del av matematikundervisningen. De första delarna finns nu tillgängliga!

Lärportalen

Konferenser och webbinarier hösten 2017

Under hösten arrangerade vi ett webbinarie och ett antal konferenser om skolans digitalisering. Ta del av dokumentationen.

Konferenser och webbinarier hösten 2017

Senast granskad: 2017-12-21