Lediga tjänster – Svenska utlandsskolor

Svenska utlandsskolor är till för barn och ungdomar som bor i utlandet med minst en av sina vårdnadshavare. Här annonseras tillgängliga tjänster.

Ansökan om tjänst ställs till skolans styrelse och sänds till den adress som anges i annonsen och ska vara styrelsen tillhanda senast det datum som anges i annonsen. Inga handlingar ska sändas till Skolverket.

Arbeta vid en utlandsskola (SUF) Länk till annan webbplats.

Lediga tjänster

El Colegio Sueco eller Svenska Skolan Costa del Sol är med sina drygt 300 elever och 50 personal en av Sveriges största utlandsskolor. Den bildades 1969 och drivs sedan dess av en privat föräldraförening enligt spanska föreningsstadgar.

Verksamheten omfattar förskola, grundskola, gymnasieskola samt kompletterande svenskundervisning. Skolan bedriver också en omfattande gäststudentverksamhet där elever bor i värdfamiljer och läser ett år på något av våra högskoleförberedande gymnasieprogram. Skolan följer spanskt kollektivavtal.

Arbetsuppgifter

Denna tjänst innebär att du är mentor i en årskurs 6. Du undervisar i matematik och engelska i årkurs 6, NO i årskurs 4–6, teknik i årskurs 5–9 samt en grupp i kompletterande svenska.

Vi ser att du har några års erfarenhet av undervisning på grundskolan. För att lyckas i arbetet behöver du ha god kännedom om skolans styrdokument samt grundskolans läroplan. Är du van att använda digitala hjälpmedel i undervisningen ses även det som positivt.

Som person är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Kvalifikationer

 • Du är behörig för aktuell tjänst.
 • Du är väl insatt i skolans styrdokument.
 • Du har några års erfarenhet av undervisning på grundskolan.
 • Du är en engagerad och trygg person som har lätt för att samarbeta.
 • Du är utvecklingsbenägen och flexibel.

Meriterande

 • Du behärskar Schoolsoft.
 • Du pratar spanska.
 • Språkutvecklande arbetssätt.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare

Tjänstgöringsgrad: 100 procent

Löneform: Månadslön

Tillträde: 21/8–2024

Den anställde ansvarar själv för att ordna med bostad.

Upplysningar

Maria Eneqvist, rektor
Mobil: +34 633 872 514
E-post: maria.eneqvist@skolan.es

Ansökan

Ansökan med CV, personligt brev, legitimation och referenser skickas via e-post till: maria.eneqvist@skolan.es

Sista ansökningsdag: 23/6, 2024.

Ange referens: “Ansökan: Behörig lärare åk 4-9”

”Lust att lära – möjlighet att lyckas”

Mer information om skolan finns på hemsida: www.skolan.es Länk till annan webbplats.

Svenska Skolan Marbella är belägen i ett bostadsområde med gångavstånd till Puerto Banus och den närliggande stranden. Skolan ligger i en vacker omgivning och har en skolgård med tillhörande padelbanor, pool och konstgräsplan.

Skolan bedriver förskola, åk F–6 och distansundervisning med handledning för högstadiet och gymnasiet samt internationell utbildning för högstadiet via Cambridge. Vi följer den svenska läroplanen samtidigt som vi värnar om att integrera oss i det spanska samhället.

Din profil

Vi söker dig som är behörig och legitimerad lärare i spanska. Som person är du strukturerad, lösningsorienterad och initiativtagande. Att arbeta på vår skola ställer höga krav på flexibilitet och goda ämneskunskaper. Du behöver ha erfarenhet av att undervisa i olika åldrar och med olika nivåer i spanska.

För att du ska trivas hos oss behöver du vara flexibel, ha god samarbetsförmåga med kollegor samt ha förmågan att skapa goda relationer med elever och vårdnadshavare. Du ska även ha ett stort intresse för det spanska språket, spaniens kultur och att arbeta för att integrera skolan i det spanska samhället. Vi söker dig som vill utveckla spanskundervisningen på skolan samt levandegöra spanska språket och kulturen på skolan.

Godkänd lärarbehörighet (lärarlegitimation) i spanska är ett krav

Är du den vi söker, skicka din ansökan till adressen nedan.

Bifoga i ansökan

 • Personligt brev med bild där du beskriver dig själv som person och din familj, intressen med mera.
 • Komplett CV.
 • Lärarlegitimation inklusive behörighetsförteckning.

Meriterande

 • Du har även behörighet i andra ämnen.

Anställningsvillkor

Tjänstgöringsgrad: 100 procent.

Tillträde: 21 augusti 2024.

Löneform: Fast månadslön med tidsbegränsad anställning under läsåret 2024/2025 som eventuellt kan övergå till en tillsvidareanställning. Skolan följer spanska arbetsrättslagar.

Sista ansökningsdatum: 30 juni. Vi kallar till intervjuer löpande.

Ansökan skickas till rekrytering@svenskaskolanmarbella.com

För ytterligare information är du välkommen att gå in på vår hemsida svenskaskolanmarbella.com Länk till annan webbplats. eller kolla in vår sida på Facebook samt instagram.

Svenska skolan i London är en anrik utlandsskola med för- och grundskola belägen i Barnes och gymnasiet i Kew, sydvästra London. Skolan drivs som en stiftelse helt utan vinstintresse och granskas av såväl svenska Skolinspektionen som dess brittiska motsvarighet, OFSTED.

Skolan har små klasser för att skapa en motiverande lärmiljö för alla elever oavsett nivå. Undervisningen i teoretiska ämnen sker på svenska av behöriga och erfarna lärare. Besök gärna skolans hemsida för mer information www.swedishschool.org.uk.

Beskrivning av tjänsten

Vi rekryterar en ämneslärare i SO och svenska till grundskolans senare år inför höstterminen 2024. Du är också mentor till årskurs 6.

Din profil

Som lärare på Svenska skolan i London har du ett elevcentrerat förhållningssätt och är duktig på att skapa goda relationer med dina elever. Du är en självsäker och effektiv klasslärare som är receptiv för elevernas behov och har höga förväntningar på vad de kan uppnå.

Du ger elever och vårdnadshavare återkoppling om elevens lärande och framsteg via skolans digitala plattformar, SchoolSoft och Google Classroom. Vidare individualiserar du din undervisning för att engagera och motivera eleverna att utvecklas och utmanar dem på den nivå de befinner sig på.

Kvalifikationer

Krav

 • Du är legitimerad lärare i svenska och minst två av fyra SO-ämnen för relevanta årskurser.
 • Du har minst tre års lärarerfarenhet från relevanta årskurser.
 • Du har goda kunskaper i engelska (motsvarande minst B2-nivå eller bättre).

Meriterande

 • Erfarenhet av undervisning i svenska som andraspråk
 • Erfarenhet som mentor i grundskolan.

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tjänsten är heltid och tidsbegränsad. Som nyanställd har du ett läsårs provanställning. Om båda parter är överens om att fortsätta anställningen, förlängs avtalet i ytterligare två läsår, totalt tre läsår inklusive provanställningen. Tillträde sker torsdagen den 15 augusti 2024.

Lön

Individuell lönesättning.

Arbetsvisum

Svenska skolan i London sponsrar och står för kostnaderna för ett treårigt arbetsvisum i Storbritannien vid behov. Vänligen notera att läraren själv måste finansiera visum för eventuella medföljande familjemedlemmar.

Flyttbidrag

Skolan erbjuder ett flytt- och resebidrag för sökande som anställs utanför Storbritannien. Vi bistår även med grundläggande information som kan underlätta flytten till London.

Din ansökan

Din ansökan ska vara skriven på engelska med anledning av visumkraven. Den ska bestå av följande dokument:

 • personligt brev som beskriver varför du är rätt kandidat för tjänsten
 • CV
 • lärarlegitimation med behörighetsförteckning
 • två referenser, minst en av dessa måste vara en chef eller rektor.

Mejla din ansökan till rektor Jenny Abrahamsson på mejladressen jabrahamsson@swedishschool.org.uk med “Ämneslärare i SO och svenska” som rubrik. Sista ansökningsdag är söndag den 9 juni. Notera dock att vi kommer att processa inkomna ansökningar löpande och att rekryteringsprocessen kan avslutas före sista ansökningsdag.

Frågor

Du är välkommen att kontakta personen nedan om du har några frågor.

Jenny Abrahamsson, rektor, e-post: jabrahamsson@swedishschool.org.uk, mobiltelefon: +44 (0)7825 331005.

Svenska skolan Mallorca söker en vikarie för perioden 3 mars-9 maj 2025.

Vikariatet omfattar 100% och innebär att undervisa åk 7-9 i NO samt mentorskap. Du ingår i ett erfaret arbetslag som finns som ett stöd.

Lön enligt spanskt kollektivavtal.

Ansökan mejlas till jobb@svskmallorca.se.

Bifoga personligt brev, CV samt lärarlegitimation. Ange referens ”Vikariat NO”.

Sista ansökningsdag är den 30 september 2024.

Vid frågor mejlat till rektor Therese Lottini.

Svenska skolan Marbella är belägen i ett bostadsområde med gångavstånd till Puerto Banus och den närliggande stranden. Skolan ligger i en vacker omgivning och har en skolgård med tillhörande padelbanor, pool och konstgräsplan. Skolan bedriver förskola, årskurs F-6 och distansundervisning med handledning för högstadiet och gymnasiet samt internationell utbildning för högstadiet vid Cambridge. Skolan har cirka 200 elever. Vi följer den svenska läroplanen samtidigt som vi värnar om att integrera oss i det spanska samhället. Vi som arbetar här är ett starkt team med hög kompetens, höga mål och arbetar gemensamt för alla elevers bästa.

Vi söker dig som trivs med att arbeta med barn på en mindre skola där kollegor samarbetar nära, kompletterar varandra och arbetar mot gemensamma mål. Du blir en pusselbit som tillsammans med kollegor driver skolan framåt. Du har erfarenhet av att arbeta med anpassningar i klassrummet och att sätta upp individuella mål. Språkutveckling är en del i din undervisning.

Som person är du trygg, lugn, ansvarstagande och strukturerad. Du är erfaren och säker i din lärarroll och kan lyssna in och samarbeta med kollegor. Du är lösningsorienterad, initiativtagande och har erfarenhet av att arbeta både mot F-3 samt 4–6. För att trivas på vår utlandsskola behöver du vara redo att ge "det lilla extra” genom engagemang och en positiv inställning.

På skolan ansvarar du för att skapa en trygg studiemiljö och en utvecklande undervisning som håller en god kvalitet. Att arbeta på vår skola ställer höga krav på flexibilitet och goda ämneskunskaper. Du behöver ha erfarenhet av att undervisa i olika åldrar och att skapa extra anpassningar vid behov.

Vi söker nu lärare till vår svenska del av skolan. Är du den vi söker, skicka din ansökan till adressen nedan. Ofullständiga ansökningar hanteras ej.

Bifoga i ansökan

 • Personligt brev med bild där du beskriver dig själv som person och din familj, intressen mm.
 • Komplett CV.
 • Lärarlegitimation inklusive behörighetsförteckning.

Kvalifikationer

 • Godkänd lärarbehörighet (lärarlegitimation) 1–3, 4–6 alternativt 1–7 i matematik, teknik och engelska.
 • Arbetserfarenhet inom årskurs 1–6 samt mentorskap.

Meriterande

 • Du har spetskompetens inom ämnet matematik.
 • Meriterande behörighet inom ämnen syslöjd, musik, idrott eller hemkunskap.

Anställningsvillkor

Tjänstgöringsgrad: 100 %

Tillträde: 21 augusti 2024

Löneform: Fast månadslön med tidsbegränsad anställning under läsåret 2023/2024 som eventuellt kan övergå till en tillsvidareanställning. Skolan följer spanska arbetsrättslagar.

Sista ansökningsdatum 31 maj 2024. Vi kallar till intervjuer löpande.

Bifoga i ansökan

 • Personligt brev med bild där du beskriver dig själv som person, dina erfarenheter och var du befinner dig i livet.
 • Komplett CV.
 • Lärarlegitimation inklusive behörighetsförteckning.

Ansökan skickas till rekrytering@svenskaskolanmarbella.com

För ytterligare information är du välkommen att gå in på vår hemsida https://svenskaskolanmarbella.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller kolla in vår sida på Facebook och Instagram.

På Svenska skolan i Paris välkomnar vi skandinaviska barn/elever. På skolan finns just nu cirka 100 elever och 30 lärare, uppdelade på två platser i Paris.

Vi har klasser från förskola till gymnasium och följer svenska läroplaner men integrerar fransk profil redan från förskolan. Målet med vår franska profil är att ge våra elever språk- och kulturkompetens.

Gymnasiet
Svenska skolan i Paris är en av fem svenska utlandsskolor som fått regeringens tillstånd att bedriva svensk gymnasieundervisning utomlands. Vår gymnasieskola är integrerad i en fransk skola, Saint Dominique, och utgör där en liten svensk sektion med cirka 70 elever.

Gymnasieskolans elever kan studera ett eller flera läsår på skolan. På skolan har vi elever som är så kallade boendeelever och bor med sina vårdnadshavare i Paris samt gästelever, vilka ofta går på skolan ett läsår, och då bor i fransk värdfamilj.

Vi erbjuder samhällsvetenskapliga programmet, naturvetenskapliga programmet samt ekonomiprogrammet och följer den svenska läroplanen, GY11.

Vi söker nu en lärare till vårt högstadium och till vårt gymnasium i NO, teknik naturvetenskap, kemi och biologi.

Som person är du trygg, lugn och strukturerad. Du är erfaren och säker i din lärarroll och kan lyssna in och samarbeta med kollegor. Du är initiativtagande och drivande. Du har minst fem års erfarenhet inom läraryrket.

För att trivas på vår utlandsskola behöver du vara redo att ge "det lilla extra” genom engagemang och en positiv inställning.

Kvalifikationer

 • legitimerad ämneslärare
 • minst 5 års relevant yrkeserfarenhet
 • god digital kompetens kopplat till undervisning

Meriterande

 • goda kunskaper i franska
 • god datorvana och kunskaper i Google-plattformen
 • behörighet i fler ämnen än ovan nämnda

Anställningsvillkor

 • Tjänstgöringsgrad: 90 %
 • Tillträde 21 augusti 2024
 • Löneform: fast månadslön med tidsbegränsad anställning (provanställning) under läsåret 2024/2025 som kan övergå till en tillsvidareanställning. Skolan följer franska arbetsrättslagar.

Du som anställd ansvarar själv för bostad. Medföljande barn och ungdomar erbjuds plats på skolan med reducerad skolavgift.

Ansökan

 • Ansök med CV och personligt brev.
 • Kopia på lärarlegitimation inklusive behörighetsförteckning.
 • Vi tillämpar utdrag ur belastningsregistret. Detta ska kunna presenteras innan kontraktskrivning.

Vi tar emot ansökan på svenska via e-post : gymnasiet@svenskaskolanparis.com

Sista ansökningsdag: 26 maj 2024

Vi genomför intervjuer löpande.

Ange referens: Gymnasielärare SSP

Arbetsgivare
Stiftelsen Svenska skolan i Paris
9, Rue Médéric
75017 Paris

Mer information på www.svenskaskolanparis.com Länk till annan webbplats.

Tjänsten gäller Svenska skolan Gran Canaria.
Ort: San Agustin.

Svenska skolan Gran Canaria har funnits sedan 1965 och bedriver förskola för barn 3–5 år, grundskola med förskoleklass-årskurs 6 och distansundervisning för elever i årskurs 7–9. Skolans profil är språk och alla barn och elever läser engelska och spanska. Som anställd på Svenska skolan Gran Canaria har personalbarn kostnadsfri undervisning och är garanterade plats på skolan. Vi är en liten skola med små undervisningsgrupper och har behov av en förskollärare med lång erfarenhet. Våra ledord är kunskap och värme.

Utbildningskrav

Utbildad förskollärare. Vi vill att du som söker har minst 5 års erfarenhet av läraryrket.

Övriga krav

Vi söker en förskollärare som ska arbeta med våra barn som är 3–5 år. En merit är om du kan spela gitarr. Vikt läggs vid social kompetens, flexibilitet och pedagogiskt förhållningssätt.

Varaktighet/Arbetstid

19 augusti 2024–19 juni 2025 (med eventuell förlängning) 100%.

Lön

Månadslön enligt kollektivavtal (cirka 2 000 euro), ej förhandlingsbart.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 30 maj 2024. Notera att ansökningarna kommer att behandlas löpande och att tjänsterna kan komma att tillsättas innan den 30 maj.

Ansök via epost: styrelsen@svenskaskolangc.com

Bifoga personligt brev där du berättar lite om dig själv och om du har medföljande familj. Bifoga även behörighetsförteckning, CV och foto.

Swedish International School söker lärare åk F-3

Swedish International School. Estepona, Spanien. www.sweintschool.com Länk till annan webbplats.

Som lärare i en åldersintegrerad klass (1-3) krävs god förmåga att anpassa lärandet efter varje individ. Skolan har också en gräns på max 16 elever per klass vilket möjliggör individuell skolgång och möjlighet till tät lärarkontakt med elever och föräldrar. Del av tjänsten kan också innebära undervisning i kompletterande svenska för utlandssvenska elever. Vi ser att du trivs i en tät dialog med föräldrar och lägger stor vikt vid kommunikation.

Du är strukturerad, trygg och metodisk i ditt sätt att arbeta och har tidigare erfarenhet vid att arbeta i åldersintegrerade klasser. Du har nära till skratt, är hjälpsam, ser möjligheten att växa med skolan och är beredd att hjälpa till där det behövs då det är en mindre skola.

Kvalifikationer:

 • Svensk lärarlegitimation med behörighet F-3
 • Erfarenhet med tidig läs och skrivinlärning
 • Tidigare erfarenhet inom läraryrket

Meriterande om du har kunskaper i spanska språket

Anställningen är enligt spanskt avtal och på 100 procent med fast månadslön.
Skicka din ansökan eller eventuella frågor angående tjänsten till rektor@sweintschool.com, vi håller intervjuer löpande.

Sista ansökningsdag 28 juli.

Frågor?

Om du har frågor om en särskild tjänst kontaktar du den person som anges i annonsen.

Senast uppdaterad 12 juli 2024