Lediga tjänster - Svenska utlandsskolor

Svenska utlandsskolor är till för barn och ungdomar som bor i utlandet med minst en av sina vårdnadshavare. Här annonseras tillgängliga tjänster.

Ansökan om tjänst ställs till skolans styrelse och sänds till den adress som anges i annonsen och ska vara styrelsen tillhanda senast det datum som anges i annonsen. Inga handlingar ska sändas till Skolverket.

Arbeta vid en utlandsskola (SUF) Länk till annan webbplats.

Tjänsten gäller Skandinaviska skolan Costa Blanca.

Ort: Orihuela Costa.

Skandinaviska skolan Costa Blanca har funnits i över 20 år och bedriver förskola för barn 3-5 år, grundskola med förskoleklass till årskurs 6 och med distansundervisning för elever i årskurs 7-9. Skolans profil, sedan hösten 2012 är hälsa och att alla barn och elever lär sig vårda och utveckla ett hälsosamt liv på alla plan. Som heltidsanställd på Skandinaviska skolan Costa Blanca har personalbarn reducerade priser och är garanterade plats på skolan. Vi är en liten familjär skola med små undervisningsgrupper och våra ledord är Trygghet, Gemenskap, Respekt, Jämlikhet och Glädje i lärandet. Skolan ligger på vackra Orihuela Costa med över 300 soldagar om året, närhet till havet och en väl fungerande infrastruktur med en stor lokal svensk population och därtill hörande service i form av matbutiker och liknande med Svenska varor, läkare, tandläkare och andra tjänster. Svenskt konsulat och Svenska Kyrkan finns inom 10 minuters bilväg från skolan. Skolan har en viktig social roll och kulturbärande funktion i Orihuela Costa och vi samarbetar aktivt med idrottsföreningar, kommunen, Svenska konsulatet och Svenska kyrkan i närområdet

Utbildningskrav

Utbildad grundskollärare med behörighet att undervisa i årskurs F-1, 2-3 eller årskurs 4-6.

Övriga krav

Vi söker en pedagog som ska undervisa i flertalet ämnen och som har en bred behörighet. Vikt läggs vid social kompetens, flexibilitet och pedagogiskt förhållningssätt. Kunskaper i musik och idrott är en merit.

Varaktighet/Arbetstid

19 augusti 2024-19 juni 2025 (med eventuell förlängning) 100%.

Lön och ersättning

Månadslön enligt kollektivavtal (ca 2200 euro ), friskvårdsbidrag, rabatter hos skolans partners. I tillämpliga fall kan skolan erbjuda flyttbidrag och boende genom skolans försorg som en del av kompensationspaketet.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2024-03-30. Notera att ansökningarna kommer att behandlas löpande och att tjänsterna kan komma att tillsättas innan den 30 april.

Ansök via e-post: jobb@skandinaviskaskolan.com

Bifoga gärna ett personligt brev där du berättar lite om dig själv, om du har medföljande familj, om du känner till området , har behov av boende och varför just du kommer att passa perfekt hos oss och våra elever.

Vänligen bifoga också en behörighetsförteckning med CV och foto.

Frågor

Om du har frågor om en särskild tjänst kontaktar du: jobb@skandinaviskaskolan.com

Svenska skolan på Teneriffa söker kreativa och nytänkande pedagoger inför kommande läsår.

 • Lärare årskurs F-6, med behörighet att undervisa i svenska, matematik, engelska, NO och SO (100%)
 • Slöjdlärare (textil- och trä- och metallslöjd) årskurs 3-9 (30-50%)
 • Musiklärare årskurs F-9 (15-20%)

Svenska skolan på Teneriffa är en förskola/skola med barn/elever från 3-19 år. Vi tar emot barn/elever på både kortare och längre tid, allt ifrån några veckor upp till flera år. Storleken på skolan varierar mellan hög- och lågsäsong då elevantalet varierar från ca 60-100 elever.

Skolan är belägen i Los Cristianos på södra Teneriffa, precis bredvid stranden, där vi bland annat har våra idrottslektioner.

Skolans profilering är undervisning i spanska från förskolan och uppåt i åldrarna. Vi har spanskundervisning med både svensktalande lärare samt konversationsspanska med spansktalande lärare. Dessutom arbetar vi tematiskt i dramatiserade Storylineteman där elever från förskola upp till åk 6 deltar.

Skolan består av förskola, åldersblandade helårsklasser åk F-6, en högstadie-/ gymnasiegrupp samt två korttidsklasser för elever som stannar kortare tid. Grupperna omfattar max 15 elever.

Lärare i årskurs F–6

Du som lärare i årskurs F-6 kommer att arbeta i en åldersintegrerad klass med elever från 2-3 årskurser. Elever i dessa klasser stannar framför allt längre tid, men korttidselever kan eventuellt integreras.

Du ska vara positiv, flexibel, lösningsorienterad, nytänkande och ha kunskaper av att arbeta med drama som verktyg i lärandet då Storylinetemat är en stor del av skolans verksamhet. Det är av stor vikt att du har kunskaper eller är villig att lära dig om att arbeta med Storyline. Du kommer att vara delaktig i att utforma våra Storylineteman, så en god portion av fantasi är av vikt samt ha en vilja att dramatisera framför elever. Vi värdesätter också om du arbetar formativt, har erfarenhet att genomföra elevledda utvecklingssamtal samt har goda kunskaper kring digitala verktyg i undervisningen.

Kvalifikationer

 • Legitimerad lärare för åk F-6 med bred ämnesbehörighet: matematik, svenska, engelska, SO och NO.
 • Minst fem års lärarerfarenhet av undervisning i de årskurser som du avser att arbeta med.

Kvalifikationer som är meriterande

 • Behörighet att undervisa i ett eller flera av följande ämnen: bild, slöjd, idrott, teknik och musik i årskurserna 1-9.
 • Erfarenhet från åldersintegrerad undervisning.
 • Specialpedagogisk kunskap och erfarenhet.
 • Dramaerfarenhet.
 • Kunskaper om Storyline som arbetssätt.

Slöjdlärare (textil-, trä- och metallslöjd) 3–9

Du som slöjdlärare bör ha erfarenhet av både trä- och metallslöjd samt textilslöjd. Tjänsten omfattar 30% under lågsäsong och 50 % under högsäsong, därför kan denna tjänst med fördel kombineras med andra ämnen.

Kvalifikationer

 • Legitimerad lärare i slöjd.
 • Minst fem års lärarerfarenhet av undervisning i de årskurser som du avser att arbeta med.

Kvalifikationer som är meriterande

 • Behörighet att undervisa i ett eller flera av följande ämnen: matematik , svenska, engelska, NO, SO, bild, idrott, teknik och musik i årskurserna 1-9.
 • Erfarenhet från åldersintegrerad undervisning.
 • Specialpedagogisk kunskap och erfarenhet.
 • Dramaerfarenhet.
 • Kunskaper om Storyline som arbetssätt.

Musiklärare F–9 (15–20%)

Du som musiklärare ansvarar för vår musikundervisning samt våra musikaliska evenemang under året, såsom luciafirande och Talang.

Tjänsten omfattar 15% under lågsäsong samt 20% under högsäsong, därför kan denna tjänst med fördel kombineras med andra ämnen.

Kvalifikationer

 • Legitimerad lärare i musik.
 • Minst fem års lärarerfarenhet av undervisning i de årskurser som du avser att arbeta med.

Kvalifikationer som är meriterande

 • Behörighet att undervisa i ett eller flera av följande ämnen: matematik , svenska, engelska, NO, SO, bild, idrott, teknik och slöjd i årskurserna 1-9.
 • Erfarenhet från åldersintegrerad undervisning.
 • Specialpedagogisk kunskap och erfarenhet.
 • Dramaerfarenhet.
 • Kunskaper om Storyline som arbetssätt.

Om tjänsterna

Tjänsterna gäller läsåren 24/25- 25/26 med möjlighet till förlängning. Skolan står för resa för den anställde samt avgiftsfri grundskola och förskola hos oss för eventuella medföljande barn.

Svenska skolan på Teneriffa söker lärare som har det ”lilla extra”. På en utlandsskola ställs det särskilt stora krav, eftersom vi är få i kollegiet och lever och arbetar nära varandra. Alla förväntas att göra insats utöver ”det vanliga”. Du bör ha god förmåga att anpassa dig till ett nytt land, vara bra på att samarbeta med andra, vara flexibel, ha ett relationellt perspektiv i ditt yrkesutövande och ta egna initiativ. I utbyte får du lära känna ett helt annat land, dess språk och kultur. Du ska tillsammans med befintliga lärare täcka upp alla skolans ämnesområden, därför kommer vi att lägga stor vikt vid de sökandes samlade kompetenser. Vi följer de svenska läroplanerna och vill att du är väl förtrogen med de nationella styrdokumenten.

Tillträde på tjänsterna är: 12/8 2024.

Kontrakt skrivs på 2 år med möjlig förlängning.

Mer information om skolan finns att läsa på skolans webbplats www.teneriffaskolan.se Länk till annan webbplats. samt på våra sociala medier (Facebook och Instagram).

Gör din ansökan Länk till annan webbplats.

För eventuella frågor om tjänsterna, mejla biträdande rektor Lottis Isaksson lottis@teneriffaskolan.se.

Sista ansökningsdag är fredagen den 8 mars. Vi begär att de vi anställer lämnar in utdrag ur belastningsregistret för att få tillträde på tjänsterna.

Varmt välkommen in med er ansökan!

Inför läsåret 24/25 söker Svenska skolan Mallorca följande behöriga lärare

 • gymnasielärare i samhällskunskap och historia
 • lärare för undervisning i förskoleklass
 • lärare för mentorskap samt undervisning i so-ämnen åk 7-9 samt i någon av följande kurser på gymnasiet: religion, psykologi, kommunikation.

Tjänstgöringsgrad beror på ämneskombination hos sökande.

Lön enligt spanskt kollektivavtal.

Mejla din ansökan till jobb@svskmallorca.se.

Bifoga personligt brev, cv samt lärarlegitimation med behörighetsförteckning.

Sista ansökningsdag den 22 mars.

Om du har frågor om tjänsten mejla till rektorn: therese.lottini@svskmallorca.se.

Vi söker inför kommande läsår 2024-2025 en administrativ chef.

Du kommer att ha ett övergripande ekonomiskt och administrativt ansvar, vilket innefattar budget- och uppföljningsprocesser. Du ska också vidareutveckla och dokumentera policies och rutiner inom skolans ekonomiavdelning för att säkerställa processer för intern kontroll. Tjänsten innefattar personaladministration. Tjänsten innebär kontakt med myndigheter i både Sverige och Kenya, våra revisorer samt externa konsulter gällande t ex juridiska frågor och avtal.

Du leder arbetet på ekonomiavdelningen och har personal- och arbetsledaransvar för lokalt anställda som regleras av CBA (lokalt kollektivavtal). Du arbetar nära skoladministrationen och rektor samt har en ekonomiassistent till din hjälp för det löpande ekonomiarbetet.

Du tillhör ledningsgruppen och rapporterar direkt till rektorn. Du förväntas förbereda underlag till skolans styrelse samt regelbundet rapportera budgetutfall.
Som administrativ chef har du också ansvarar för skolans löpande underhåll av lokaler.

Vad erbjuder SSN dig?

 • En arbetsplats där du får ta ansvar och har möjlighet att påverka ditt arbete
 • En stimulerande och utvecklande tjänst med stort ansvar och som ställer höga krav på självständighet och stresstålighet
 • En tjänst med varierande arbetsuppgifter, där ingen dag är den andra lik
 • En arbetsplats som verkar i en internationell kontext och på två olika kontinenter
 • En arbetsplats med korta beslutsvägar
 • En arbetsplats med god gemenskap och engagerade, erfarna och skickliga kollegor
 • En arbetsplats med ett oslagbart klimat

… samt upplevelser utöver det vanliga i fantastiska Kenya, såväl i arbetet som privat!

Vad förväntar vi oss av dig?

 • Att du har fokus på hela verksamheten och dess fortsatta utveckling
 • Att du har en god kommunikativ förmåga
 • Att du skapar goda relationer och samarbetar med alla parter
 • Att du är självgående, tar initiativ och är trygg i mötet med nya utmaningar
 • Att du i alla sammanhang agerar professionellt och tar ansvar
 • Att du är flexibel, lösningsorienterad och har en god planeringsförmåga
 • Att du har en stabil familjesituation som klarar eventuella påfrestningar, vilket till exempel en flytt utomlands med långa avstånd till nära och kära kan medföra

…. och att du bidrar till helheten och är villig att leverera det lilla extra!

Kvalifikationer för tjänst på SSN

Krav

 • Relevant akademisk examen
 • Minst fem års yrkeserfarenhet inom ekonomi, redovisning och ledarskap efter avslutad examen
 • Erfarenhet av administration och verksamhetsstyrning
 • Erfarenhet av personaladministration och personalfrågor
 • Flytande i engelska både i tal och skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av marknadsföring
 • Erfarenhet av lokaladministration
 • Erfarenhet av att arbeta och leva utomlands och då helst i Kenya och Östafrika.
 • Erfarenhet av arbete med svensk och kenyansk lagstiftning, regler, myndigheter och institutioner

Anställningsvillkor

Tjänsten avser en kontraktsanställning på 3 år med möjlighet till förlängning, provanställning tillämpas. Lön och förmåner enligt gällande anställningsvillkor. Den anställde ansvarar själv för bostad. Medföljande barn och ungdomar erbjuds kostnadsfri skolgång. Skolföreningen betalar en flygresa (tur och retur) en gång om året samt en hälso- och sjukvårdsförsäkring. Detsamma gäller medföljande barn och ungdomar. Anställning från 1 augusti 2024.

Ansökan om tjänst

Skicka en komplett ansökan enligt nedan till tjanster@ssn.or.ke (ofullständiga ansökningar kommer inte att behandlas)

 • CV
 • Kopia på examensbevis, första sidan
 • Personligt brev. Det är viktigt att du beskriver din familjesituation och eventuellt medföljande familjemedlemmar. Vi vill även veta om eventuell partner har sökt annan tjänst här på SSN eller är intresserad av att arbeta hos oss.

Sista datum för ansökan är måndag den 26 februari. Notera dock att ansökningarna behandlas löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan den 26 februari så vänta inte med att ansöka!

Mer information

För mer information kontakta Rosie Lundgren, rektor, r.lundgren@ssn.or.ke

Svenska Skolan i Nairobi (SSN) är en svensk utlandsskola som erbjuder utbildning för barn från förskola till gymnasiet. Skolan drivs av en föräldraförening, sedan 1968, och är ej vinstdrivande.

Undervisningen sker på svenska och i enlighet med de svenska styrdokumenten. Skolan har ungefär 160 elever fördelade över de olika skolformerna. I egenskap av en svensk utlandsskola är vårt uppdrag att elever, som under en längre tid bor utomlands, ska få goda kunskaper i det svenska språket och om Sverige, svensk kultur och traditioner. Vi missar samtidigt inga chanser att ta tillvara på vårt unika läge i Kenya och Nairobi. Undervisningen färgas av det staden, landet, dess invånare, natur, historia, språk och kultur har att erbjuda.

På gymnasiet erbjuder vi tre högskoleförberedande program: ekonomi-, naturvetenskaps- samt samhällsvetenskapsprogrammet. SSN erbjuder också ett gästelevsprogram, där närmare 90 svenska elever ges möjligheten att kombinera ett eller flera år av sina gymnasiestudier med boende på skolans internat eller i värdfamilj.

Mer information om skolan och internatet hittar du på www.ssn.or.ke Länk till annan webbplats.

Vi söker inför kommande läsår ett antal legitimerade lärare; en förskolelärare samt ett antal gymnasielärare med bred kompetens inom: ekonomi, idrott och hälsa, matematik, naturvetenskap, samhällsvetenskap och spanska.

Vakant tjänst: 1 förskolelärare med behörighet och mångårig erfarenhet av arbete i svensk förskola

Vakanta tjänster: 3–4 gymnasielärare med behörighet och erfarenhet av att undervisa inom följande ämnesområden/kurser:

 • Samhällsvetenskap: geografi, historia, samhällskunskap, religion, filosofi, psykologi
 • Naturvetenskap och matematik: matematik, kemi, biologi, naturkunskap
 • Ekonomi: företagsekonomi, privatjuridik, internationell ekonomi, entreprenörskap, UF
 • Idrott och hälsa, gärna i kombination med någon av ämnena ovan
 • Språk: spanska

Vad erbjuder SSN dig?

 • En arbetsplats där du får ta ansvar och har möjlighet att påverka ditt arbete
 • En arbetsplats med god gemenskap och engagerade, erfarna och skickliga kollegor
 • En arbetsplats med elevfokus och nära relationer
 • En arbetsplats med relativt små undervisningsgrupper
 • En arbetsplats med korta beslutsvägar
 • En arbetsplats med ett oslagbart klimat

… samt upplevelser utöver det vanliga i fantastiska Kenya, såväl i arbetet som privat!

Vad förväntar vi oss av dig?

 • Att du har fokus på hela eleven: lärande, utveckling, trivsel och välmående
 • Att du är en trygg vuxen med gedigen erfarenhet av arbete med barn/ungdomar
 • Att du är en aktiv person som lär känna din omgivning och drar nytta av densamma
 • Att du skapar goda relationer, samarbetar och delar med dig till elever såväl som kollegor
 • Att du är självgående, tar initiativ och är trygg i mötet med nya utmaningar
 • Att du i alla sammanhang agerar professionellt och tar ansvar
 • Att du är flexibel, lösningsorienterad och har en god planeringsförmåga
 • Att du har en stabil familjesituation som klarar eventuella påfrestningar, vilket till exempel en flytt utomlands med långa avstånd till nära och kära kan medföra

…. och att du bidrar till helheten och är villig att leverera det lilla extra!

Kvalifikationer för tjänst på SSN

Krav

 • Lärarbehörighet
 • Minst fem års lärartjänstgöring och yrkeserfarenhet efter avslutad examen i aktuella ämnen/kurser på gymnasienivå.
 • För gymnasielärartjänsterna krävs bred ämnesbehörighet och undervisningserfarenhet i de kurser som ingår i de gymnasieprogram (NA, SA, EK) vi erbjuder. Det är avgörande för att lärare ska kunna erbjudas en heltidstjänst.

Meriterande

 • Tidigare anställning utomlands och då specifikt i Kenya och Östafrika eller på annan svensk utlandsskola.
 • Goda kunskaper i engelska då tjänsten erbjuds i en internationell storstad.
 • God datorvana och kunskaper i Office-paketet samt arbeta i Google-plattformen (Mail, Meet, Calender, Drive, Classroom, Forms).
 • Erfarenhet att undervisa studiemotiverade och högpresterande elever.
 • Erfarenhet att undervisa både på gymnasiet och grundskola (avser gymnasielärartjänsterna).

Anställningsvillkor

Tjänsten avser en kontraktsanställning på 3 år med möjlighet till förlängning, provanställning tillämpas. Lön och förmåner enligt gällande anställningsvillkor. Den anställde ansvarar själv för bostad. Medföljande barn och ungdomar erbjuds kostnadsfri skolgång. Skolföreningen betalar en flygresa (tur och retur) en gång om året samt en hälso- och sjukvårdsförsäkring. Detsamma gäller medföljande barn och ungdomar. Anställning från 1 augusti 2024.

Ansökan om tjänst

Skicka en komplett ansökan enligt nedan till tjanster@ssn.or.ke (ofullständiga ansökningar kommer inte att behandlas)

 • CV
 • Kopia på lärarlegitimation, behörighetsförteckningen
 • Kopia på examensbevis, första sidan
 • Personligt brev. Det är viktigt att du beskriver din familjesituation och eventuellt medföljande familjemedlemmar. Vi vill även veta om eventuell partner har sökt annan tjänst här på SSN eller är intresserad av att arbeta hos oss.

Sista datum för ansökan är måndag den 26 februari. Notera dock att ansökningarna behandlas löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan den 26 februari så vänta inte med att ansöka!

Mer information

För mer information kontakta Rosie Lundgren, rektor, r.lundgren@ssn.or.ke

Svenska Skolan i Nairobi (SSN) är en svensk utlandsskola som erbjuder utbildning för barn från förskola till gymnasiet. Skolan drivs av en föräldraförening, sedan 1968, och är ej vinstdrivande.

Undervisningen sker på svenska och i enlighet med de svenska styrdokumenten. Skolan har ungefär 160 elever fördelade över de olika skolformerna. I egenskap av en svensk utlandsskola är vårt uppdrag att elever, som under en längre tid bor utomlands, ska få goda kunskaper i det svenska språket och om Sverige, svensk kultur och traditioner. Vi missar samtidigt inga chanser att ta tillvara på vårt unika läge i Kenya och Nairobi. Undervisningen färgas av det staden, landet, dess invånare, natur, historia, språk och kultur har att erbjuda.

På gymnasiet erbjuder vi tre högskoleförberedande program: ekonomi-, naturvetenskaps- samt samhällsvetenskapsprogrammet. SSN erbjuder också ett gästelevsprogram, där närmare 90 svenska elever ges möjligheten att kombinera ett eller flera år av sina gymnasiestudier med boende på skolans internat eller i värdfamilj.

Mer information om skolan och internatet hittar du på www.ssn.or.ke Länk till annan webbplats.

Arbetsplatsbeskrivning

Svenska skolan i London är en anrik utlandsskola med för- och grundskola belägen i Barnes och gymnasiet i Kew, sydvästra London. Skolan drivs som en stiftelse helt utan vinstintresse och granskas av såval svenska Skolinspektionen som dess brittiska motsvarighet, OFSTED.

Skolan har små klasser för att skapa en motiverande lärmiljö för alla elever oavsett nivå. Undervisningen i teoretiska ämnen sker på svenska av behöriga och erfarna lärare. Besök gärna skolans hemsida för mer information www.swedishschool.org.uk Länk till annan webbplats..

Beskrivning av tillgängliga tjänster

Vi behöver rekrytera upp till tre heltidstjänster i matematik och naturvetenskapliga ämnen inför höstterminen 2024. Som lärare på skolan är du också mentor till en grupp elever.

Position 1: Ämneslärare i matematik och NO till årskurs 4-7

Vi söker dig som är ämneslärare och behörig för årskurs 4-6 i minst två av följande ämnen: biologi, kemi, fysik och teknik. Det är meriterande om du även är behörig i matematik för årskurs 7-9.

Position 2: Ämneslärare i biologi, kemi och naturkunskap på gymnasieskolan

Vi söker dig som är behörig ämneslärare i biologi och kemi för gymnasiet . Det är meriterande om du även är behörig i eller har tidigare undervisningserfarenhet av naturkunskap.

Position 3: Ämneslärare i matematik och fysik på gymnasieskolan

Vi söker dig som är behörig ämneslärare i matematik och fysik för gymnasiet. Det är meriterande om du har undervisat matematik 5 och fysik 2.

Din profil

Som lärare på Svenska skolan i London har du ett elevcentrerat förhållningssätt och är duktig på att skapa goda relationer med dina elever. Du är en självsäker och effektiv klasslärare som är receptiv för elevernas behov och har höga förväntningar på vad de kan uppnå.
Du ger elever och vårdnadshavare återkoppling om elevens lärande och framsteg via skolans digitala plattformar, SchoolSoft och Google Classroom. Vidare individualiserar du din undervisning för att engagera och motivera eleverna att utvecklas och utmanar dem på den nivå de befinner sig på.

Kvalifikationer

Krav:

 • Du är legitimerad lärare i relevanta ämnen och årskurser för respektive tjänst (se ovan)
 • Du har minst tre års lärarerfarenhet från relevanta årskurser.
 • Du talar flytande svenska och har goda kunskaper i engelska (motsvarande minst B2-nivå).

Meriterande:

 • Befintlig uppehållsrätt i Storbritannien.
 • Erferenhet av undervisning inom det naturvetenskapliga programmet på svensk gymnasieskola för aktuella tjänster.

Anställningsvillkor

Anställningsform

Tjänsterna är på heltid och är tidsbegränsad. Som nyanställd har du ett läsårs provanställning. Om båda parter är överens om att fortsätta anställningen, förlängs avtalet i ytterligare två läsår, totalt tre läsår inklusive provanställningen. Tillträde sker torsdagen den 15 augusti 2024.

Lön

Individuell lönesättning.

Arbetsvisum

Svenska skolan i London sponsrar och står för kostnaderna för ett treårigt arbetsvisum i Storbritannien. Vänligen notera att läraren själv måste finansiera visum för eventuella medföljande familjemedlemmar.

Flyttbidrag

Skolan erbjuder ett flytt- och resebidrag för sökande som anställs utanför Storbritannien. Vi bistår även med grundläggande information som kan underlätta flytten till London.

Din ansökan

Din ansökan ska vara skriven på engelska med anledning av visumkraven. Den ska bestå av följande dokument:

 • Personligt brev som beskriver varför du är rätt kandidat för tjänsten.
 • CV
 • Lärarlegitimation med behörighetsförteckning
 • Två referenser, minst en av dessa måste vara en chef/rektor

Maila din ansökan till rektor Jenny Abrahamsson på e-post jabrahamsson@swedishschool.org.uk med ”Maths and Science teacher” som rubrik. Sista ansökningsdag är fredagen den 23 februari. Notera dock att vi kan komma att processa inkomna ansökningar löpande och att anställningsprocessen kan avslutas innan sista ansökningsdag.

Frågor

Du är välkommen att kontakta någon av personerna nedan om du har några frågor.

Jenny Abrahamsson, rektor, e-post: jabrahamsson@swedishschool.org.uk, mobiltelefon: +44 (0)7825 331005.

Tomas Darwish, biträdande rektor med ansvar för gymnasieskolan, e-post: tdarwish@swedishschool.org.uk, mobil: +44 (0)7377 054656.

Arbetsplatsbeskrivning

Tjänsten gäller Svenska skolan Gran Canaria.

Ort: San Agustin.

Svenska skolan Gran Canaria har funnits sedan 1965 och bedriver förskola för barn 3-5 år, grundskola med förskoleklass-årskurs 6 och distansundervisning för elever i årskurs 7-9 samt gymnasiet. Skolans profil är språk och alla barn och elever läser engelska och spanska. Som heltidsanställd på Svenska skolan Gran Canaria har personalbarn kostnadsfri undervisning och är garanterade plats på skolan. Vi är en liten skola med små undervisningsgrupper och våra ledord är Kunskap och Värme.

Utbildningskrav

Utbildad grundskollärare med behörighet att undervisa i årskurs 2-3 eller årskurs 4-6 samt minst 5 års erfarenhet av läraryrket.

Övriga krav

Vi söker en pedagog som ska undervisa i flertalet ämnen och som har en bred behörighet. Vikt läggs vid social kompetens, flexibilitet och pedagogiskt förhållningssätt. Kunskaper i musik och idrott är en merit.

Varaktighet/Arbetstid

19 augusti 2024-19 juni 2025 (med eventuell förlängning) 100%.

Lön

Månadslön enligt kollektivavtal (ca 2000 euro), ej förhandlingsbart.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 30 april. Notera att ansökningarna kommer att behandlas löpande och att tjänsterna kan komma att tillsättas innan den 30 april.

Ansök via e-post: styrelsen@svenskaskolangc.com

Bifoga personligt brev där du berättar lite om dig själv och om du har medföljande familj.

Bifoga även behörighetsförteckning, CV och foto.

Skandinaviska skolan i Maputo, Moçambique söker två lärare alternativt ett lärarpar från och med höstterminen 2024

Skandinaviska skolan i Maputo söker två lärare eller ett lärarpar som är beredda att ge järnet.

Kvalifikationer (som kan kombineras mellan lärarna)

 • Lärarbehörighet (lärarlegitimation) för att undervisa i grundskolan i årskurserna 1-3 i svenska, matematik, NO och SO, årskurserna 4-9 i svenska och SO eller en kombination av ovanstående och eventuellt andra ämnen
 • Minst tre års lärarerfarenhet av undervisning i grundskola

Kvalifikationer som är meriterande

 • Behörighet att undervisa i ett eller flera av följande ämnen; bild och/eller idrott i årskurserna 1-9
 • Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift
 • Erfarenhet från åldersintegrerad undervisning
 • Undervisningserfarenhet från andra ämnen utanför huvudämnena
 • Fördjupade kunskaper inom ämnet matematik
 • Kunskaper i danska och/eller norska
 • Kunskap i portugisiska
 • Tidigare bott utomlands

Skandinaviska skolan i Maputo söker två lärare eller ett lärarpar alternativt för ett tidsbegränsat kontrakt.

På en utlandsskola fungerar arbetet lite annorlunda eftersom vi är få lärare och elever och lever och arbetar nära varandra. Alla förväntas att göra en insats utöver ”det vanliga”.

Vi söker dig som har en helhetssyn på barns lärande och på lärarens uppdrag. Du bör ha god förmåga att anpassa dig till ett annat land, vara bra på att samarbeta med andra, vara flexibel och ta egna initiativ. I utbyte får du lära känna ett helt annat land, dess språk och kultur. Du ska tillsammans med befintliga lärare täcka upp alla skolans ämnesområden. Därför kommer vi att lägga stor vikt vid de sökandes alla samlade kompetenser. Vi följer de svenska läroplanerna och undervisningen sker i åldersintegrerade grupper.

Vi finns i centrala Maputo i trevliga lokaler med egen pool och idrottsplan. Skandinaviska skolan drivs av en föräldraförening och erbjuder förskola/skola för barn med skandinavisk anknytning i åldrarna 1 till 16 år samt engelskspråkig förskola som följer svensk läroplan. Trygghet, gemenskap och hög kvalitet på undervisningen är viktiga värden på skolan.

Lärartjänsterna är 100 % med kontrakt på 2 år med möjlighet till förlängning. Skolan står för bostad, resa, försäkring samt avgiftsfri grundskola och förskola hos oss för eventuella medföljande barn upp till 16 år.

Du är välkommen att skicka din ansökan via e-post till skolans rektor Clara Björkhem. E-post: skandinaviskaskolan@skandskol.com

Ansökant ska bestå av ett personligt brev, CV, lärarlegitimation och kontakt till referenser. Skriv ansökan i ämnesraden. Sista ansökningsdag är söndagen den 28 januari. Vi begär in utdrag ur polisregistret.

Frågor?

Om du har frågor om en särskild tjänst kontaktar du den person som anges i annonsen.

Senast uppdaterad 26 februari 2024