Gör nästa generation redo för livet – bli lärare!

Världen är full av budskap och åsikter, som varje sekund slungas ut i sociala medier. Som lärare kan du göra verklig skillnad. Att finnas där och bidra med perspektiv och kunskap. Lyssna och förklara när det behövs. Du får helt enkelt möjligheten att göra unga redo att klara det svåraste som finns: livet.

Att vara lärare är utan tvekan ett av samhällets viktigaste jobb. Som lärare får du möta elever att engagera i ämnen som ligger dig varmt om hjärtat. Du kanske själv har haft en lärare som betytt extra mycket, en person som har engagerat dig och väckt din lust och nyfikenhet. Nu kanske du vill bli den där läraren? Gå till studera.nu och se vilken utbildning som passar dig – och ansök Länk till annan webbplats.

  • Du kan göra karriär

    Som lärare är du inte bara eftertraktad på arbetsmarknaden, du kan också göra karriär.

  • Stort behov av behöriga lärare

    Fram till år 2035 behöver skolor och förskolor rekrytera motsvarande 131 000 behöriga lärare och förskollärare räknat i heltidstjänster.

  • Vad tjänar en lärare?

    Lönen för lärare har de senaste åren gått upp mer än inom många andra yrken. På Statistikmyndigheten SCB:s webbplats kan du se och jämföra lärarlöner.