Kalender för webbinarier och konferenser

Här visas de konferenser, seminarier och webbinarier som vi arrangerar, ensam eller tillsammans med andra aktörer, samt evenemang där våra medarbetare deltar.

För presentationer och material från tidigare genomförda evenemang, kontakta ansvarig arrangör.

Tekniska förutsättningar för att delta i Skolverkets webbinarier

Hitta evenemang och aktiviteter

Kryssa för kategorier och använd sökrutan för att hitta det du letar efter.

Skolform eller verksamhet

Ämne

Fokusområde

Laddar innehåll...
42 träffar
 • 18 jan 2023 Öppet hus statsbidrag regionalt yrkesvux

  Vi bjuder in till två digitala öppet hus där vi går igenom de nya redovisningsblanketterna inom Regionalt yrkesvux för bidragsomgång 2022.

 • 27 jan 2023 Informationsträff om grundläggande behörighet på yrkesprogram 27 januari

  Välkommen till digital informationsträff den 27 januari för dig som är syv, rektor eller huvudman. Från 1 januari 2023 gäller nya bestämmelser för elever på yrkesprogram gällande grundläggande behörighet till universitet och högskola. De nya bestämmelserna ska tillämpas första gången för elever som påbörjar utbildning höstterminen 2023.

 • 01 feb 2023 Remiss för ämnesbetygsreformen, 1 februari – webbinarium

  Välkommen till ett webbinarium den 1 februari. Webbinariet är för dig som arbetar inom gymnasiesärskolan eller komvux som särskild utbildning, och som vill lämna synpunkter på ämnesbetygsreformen.

 • 02 feb 2023 Remiss för ämnesbetygsreformen, 2 februari – webbinarium

  Välkommen till ett webbinarium den 2 februari. Webbinariet är för dig som arbetar inom gymnasieskolan, gymnasiesärskolan, komvux på gymnasial nivå och komvux som särskild utbildning på gymnasial nivå, och som vill lämna synpunkter på ämnesbetygsreformen.

 • 08 feb 2023 Utveckla undervisningen för nyanlända elever på gymnasieskolans introduktionsprogram

  Anmäl dig till vår digitala informationsträff om vår nya utbildning Intensivsvenska Samsyn. Utbildningen ger dig redskap och träning i att stödja och optimera nyanlända elevers parallella språk- och kunskapsutveckling.

 • 08 feb 2023 Informationsträff om grundläggande behörighet på yrkesprogram 8 februari

  Välkommen till digital informationsträff den 8 februari för dig som är syv, rektor eller huvudman. Från 1 januari 2023 gäller nya bestämmelser för elever på yrkesprogram gällande grundläggande behörighet till universitet och högskola. De nya bestämmelserna ska tillämpas första gången för elever som påbörjar utbildning höstterminen 2023.

 • 09 feb 2023 Samtal skola - om lärarförsörjning

  Välkommen till en heldagskonferens i Stockholm med föreläsningar och samtal om utmaningar och möjligheter vad gäller lärarförsörjning. Du får träffa kollegor och undervisningsråd från Skolverket och ta del av aktuellt material på vår mässa. Konferensen är kostnadsfri och inkluderar lunch och fika.

 • 09 feb 2023 Identifiera utmaningar i undervisningen med hjälp av lektorer – webbinarium 9 februari

  Välkommen till ett webbinarium den 9 februari. Det här är det första i en serie av tre webbinarier, som handlar om hur du som skolchef eller rektor med hjälp av lektorer kan identifiera och arbeta med undervisningsutmaningar i din verksamhet.

 • 15 feb 2023 Webbinarium om pandemins konsekvenser för skolväsendet

  Välkommen till ett webbinarium om pandemins konsekvenser för skolväsendet. Den 15 februari sammanfattar vi de viktigaste insikterna från uppföljningen av pandemins konsekvenser. I en avslutande paneldebatt diskuterar vi också lärdomar och vägen framåt.

 • 02 mar 2023 Utbilda våra apl-handledare – hur gör vi? 2 mars

  Välkommen till en inspirationstimme för dig som arbetar med arbetsplatsförlagt lärande på olika sätt. Du får exempel på hur du och din skola kan använda Skolverkets webbaserade apl-handledarutbildning för att utbilda era elevers handledare. Se utbildningen som en pedagogisk verktygslåda!

 • 02 mar 2023 Webbinar om inledande kartläggning

  Välkommen till ett webbinarium med fokus på den inledande kartläggningen inför utbildning och en eventuell validering. I webbinariet belyser vi den nya lagändringen och vi får ta del av praktiska exempel från Eskilstuna och Östergötland.

 • 03 mar 2023 Utbilda våra apl-handledare – hur gör vi? 3 mars

  Välkommen till en inspirationstimme för dig som arbetar med arbetsplatsförlagt lärande på olika sätt. Du får exempel på hur du och din skola kan använda Skolverkets webbaserade apl-handledarutbildning för att utbilda era elevers handledare. Se utbildningen som en pedagogisk verktygslåda!

 • 08 mar 2023 Remiss för ämnesbetygsreformen, 8 mars – webbinarium

  Välkommen till ett webbinarium den 8 mars. Webbinariet är för dig som arbetar inom gymnasieskolan, gymnasiesärskolan, komvux på gymnasial nivå och komvux som särskild utbildning på gymnasial nivå, och som vill lämna synpunkter på ämnesbetygsreformen.

 • 09 mar 2023 Leda digitalisering – en konferens för nämndpolitiker och skolchefer i Göteborg

  Välkommen till en kostnadsfri konferens om förskolans och skolans digitalisering. Konferensen arrangeras av Skolverket i samarbete med RISE och äger rum på flera platser runt om i landet under våren 2023.

 • 09 mar 2023 Regional nätverksträff för yrkesutbildning Stockholm

  Skolverket bjuder in till en heldag den 9 mars där du får möjlighet att diskutera och dela erfarenheter med andra som jobbar med yrkesutbildning i Stockholms l än . Tema: Hur kan vi samverka för att möta kompetensförsörjningsfrågan i regionen? Du får även information om kvalitetsdialogerna och Skolverkets regionalisering.

Sida 1 av 3