Kalender för webbinarier och konferenser

Här visas de konferenser, seminarier och webbinarier som vi arrangerar, ensam eller tillsammans med andra aktörer, samt evenemang där våra medarbetare deltar.

För presentationer och material från tidigare genomförda evenemang, kontakta ansvarig arrangör.

Tekniska förutsättningar för att delta i Skolverkets webbinarier

Hitta evenemang och aktiviteter

Kryssa för kategorier och använd sökrutan för att hitta det du letar efter.

Skolform eller verksamhet

Ämne

Fokusområde

Laddar innehåll...
39 träffar
 • 19 sep 2022 Mötesplats vux 2022

  Mötesplats vux vänder sig till dig som är rektor, lärare eller studie- och yrkesvägledare inom komvux och vill få aktuell information, ta del av stöd och få möjlighet till erfarenhetsutbyte. Årets konferens äger rum digitalt via Teams den 19–23 september.

 • 22 sep 2022 Träffa oss på Bokmässan i Göteborg

  Besök gärna vår monter på Bokmässan den 22-25 september där du får träffa oss som arbetar på läroplansavdelningen eller på Nationellt centrum för språk-, läs- och skrivutveckling och skolbibliotek, NCS. Du kan också ställa frågor till våra experter på digitala nationella prov.

 • 23 sep 2022 Motverka hedersrelaterat våld och förtryck inom komvux

  DIGITALT Vilka utmaningar och möjligheter finns det i arbetet med att motverka hedersrelaterat våld och förtryck inom vuxenutbildningen? Välkommen till en digital konferens med föreläsningar och presentation av Skolverkets stödmaterial.

 • 26 sep 2022 Europeiska språkdagen

  Varje år firas Europeiska språkdagen den 26 september! Syftet är att lyfta fram språk och språkinlärning som någonting viktigt, intressant och roligt.

 • 27 sep 2022 Skottlandsmodellen i Sverige

  Välkommen att delta i ett digitalt frukostseminarium om hur Skottlandsmodellen, GIRFEC, kan utvecklas och anpassas för arbete i Sverige. Seminariet handlar också om hur forskning och praktik kombineras för att få till ett kunskapsbaserat och innovativt arbete.

 • 27 sep 2022 Möjligheter med lektorstjänster 27 september

  Det här är det första i en serie med tre fristående webbinarier. Webbinarierna handlar om hur skolchefer och rektorer kan ta tillvara lektorernas kompetens i det svenska skolväsendet.

 • 28 sep 2022 Digital träff för dig som organiserar och arbetar med prao i grundsärskolan

  Välkommen till ytterligare en digital träff för dig som samordnar och organiserar prao. Den här gången fokuserar vi på grundsärskolans elever.

 • 29 sep 2022 KAA, kommunernas aktivitetsansvar - stöd för verksamhetsutveckling och nätverksbyggande 29 sept

  Skolverket erbjuder en digital workshop. Syftet med denna är att utveckla KAA-verksamheten och nätverkssamverkan mellan kommuner.

 • 04 okt 2022 Konferensserie om garantin för tidiga stödinsatser

  Skolverket och SPSM bjuder in till en digital konferensserie i tre delar för att stärka hela organisationens tillsammansarbete med garantin för tidiga stödinsatser. Rektor anmäler skolteam med representanter från hela styrkedjan, det vill säga skolchef, rektor och lärare samt personal med specialpedagogisk kompetens. Som inspiratörer deltar bland annat forskarna Pia Skott, Niclas Rönnström och Jan Håkansson, och det ges tillfälle till interaktion och erfarenhetsutbyte.

 • 04 okt 2022 Samhällsfrågor med koppling till naturvetenskap och teknik

  Välkommen till ett webbinarium om undervisning i samhällsfrågor med koppling till naturvetenskap och teknik.

 • 06 okt 2022 KAA, kommunernas aktivitetsansvar - stöd för verksamhetsutveckling och nätverksbyggande 6 oktober

  Skolverket erbjuder en digital workshop. Syftet med denna är att utveckla KAA-verksamheten och nätverkssamverkan mellan kommuner.

 • 10 okt 2022 Digital konferens om nya bestämmelser för betygssättning och nya allmänna råd

  Är du rektor eller skolchef och funderar på hur du kan främja en rättvisande betygssättning i din verksamhet? Under den här digitala konferensen får du kunskap, inspiration och möjlighet att ställa frågor om de nya bestämmelserna för betygssättning.

 • 11 okt 2022 Val och användning av digitala resurser inom VFU: grundlärarutbildning

  Är du VFU-handledare respektive VFU-kurslärare inom grundlärarutbildning? Välkommen till vårt digitala forum med fokus på aspekter som kan vara kritiska vid lärares val och användning av digitala resurser i undervisningen. Under forumet erbjuder vi inspiration, kunskap, presentation av forskning och möjlighet att dela erfarenheter med varandra. Boka in tisdagen den 11 oktober!

 • 13 okt 2022 Val och användning av digitala resurser inom VFU: ämneslärarutbildning

  Är du VFU-handledare respektive VFU-kurslärare inom ämneslärarutbildning? Välkommen till vårt digitala forum med fokus på aspekter som kan vara kritiska vid lärares val och användning av digitala resurser i undervisningen. Under forumet erbjuder vi inspiration, kunskap, presentation av forskning och möjlighet att dela erfarenheter med varandra. Boka in torsdagen den 13 oktober!

 • 13 okt 2022 KAA, kommunernas aktivitetsansvar - stöd för verksamhetsutveckling och nätverksbyggande 13 oktober

  Skolverket erbjuder en digital workshop. Syftet med denna är att utveckla KAA-verksamheten och nätverkssamverkan mellan kommuner.

Sida 1 av 3