Inspiration och reportage

Här kan du hitta inspiration för undervisning och skolutveckling inom en rad olika områden.

Hitta reportage

Kryssa för kategorier och använd sökrutan för att hitta det du letar efter.

Skolform eller verksamhet

Ämne

Fokusområde

Laddar innehåll...
88 träffar
 • 03 nov 2020 Arbetslivet presenterar sig när prao inte funkar

  Coronapandemin har försvårat möjligheterna till prao för landets högstadieelever. I Hudiksvall har man löst det genom att ersätta en av praoveckorna med en arbetsmarknadsvecka. – Med det här kan vi erbjuda eleverna en större bredd och visa på flera yrkesmöjligheter, säger Fia Mossberg, lärare på Östra skolan i Hudiksvall.

 • 02 jun 2020 Bedömning på lektionstid underlättar vid distansundervisning

  Många lärare upplever att det är svårt med bedömningen vid distansundervisning under coronapandemin, inte minst vid omfattande hemuppgifter. Med utgångspunkt i att all examinering ska ske under lektionstid har Katedralskolan i Uppsala hittat en metod som fungerar.

 • 14 feb 2020 ”Med digitala verktyg kan man variera undervisningen”

  Varför är det viktigt att blivande idrottslärare får använda digitala verktyg under sin utbildning? Det är frågor som idrottslärarutbildaren Andreas Isgren-Karlsson har funderat på.

 • 05 nov 2018 Bli bättre på att kommunicera med dina kollegor

  — Forskning visar att bättre kommunikation kan göra möten mer utvecklande, meningsfulla och ge ett ökat lärande. Bra möteskommunikation kan också vara en psykosocial friskfaktor, säger forskaren Birgitta Södergren.

 • 14 sep 2017 Att eleverna inte bara blir integrerade

  Solveig Nygård spelar en nyckelroll i Pajalas förändringsarbete. Hon avlastar rektorerna och är en del av det lokala teamet som tillsammans driver arbetet framåt.