Guldäpplepristagare inspirerar om digitala verktyg

Lärarpriset Guldäpplet delas ut till lärare som utvecklar sin undervisning och inkluderar digitala verktyg på ett sätt som gynnar elevernas utveckling och möjlighet att nå målen. Nu är vinnarna utsedda och de presenterar sitt arbete genom korta filmer på Guldäpplets webbplats.

Janni Karlsson, förskollärare och IT pedagog från Kil visar stolt upp sitt guldäpple.

Janni Karlsson, förskollärare och IT pedagog från Kil visar stolt upp sitt guldäpple.

Pristagarna har gjort korta filmer där de berättar om sitt arbete. De finns nu publicerade på Guldäpplets webbplats. Kanske säger de något som kan inspirera och dig och ge konkreta tips i hur du kan utveckla din undervisning. Du hittar en länk dit längst ner på den här sidan.

— De lärare som nomineras och som får priset har på olika sätt bidragit till en utveckling av lärarkårens beprövade erfarenhet och deras exempel kan fungera som inspiration för andra lärarkollegor, säger Lotta Ramqvist Iderbring, undervisningsråd på Skolverket.

Idrottslärare fick förstapriset

Eva Bida, förstelärare i Idrott och hälsa samt Naturkunskap på Torekällgymnasiet i Södertälje kammade hem förstapriset i år för att hon inkluderat digitala verktyg i sitt dagliga arbete på flera naturliga och relevanta sätt.

Juryns motivering till vinnaren:

”För ett nytänkande som alltid är i tiden. Eva omvärldsbevakar och tar in sådan teknik i sin undervisning som stödjer eleverna att nå sina mål. Allt från pulsband och morgonträning till planeringar och bedömningsmatriser i skolans lärplattform, till olika digitala verktyg för uppföljning av lärandet och undervisningen, som till exempel quiz, redovisningar, kamratbedömning, återkoppling och kompensatoriska verktyg. Eva sprider de positiva effekterna av sitt arbete både nationellt och internationellt.”

Förskollärare och NO/tekniklärare fick andrapriset

Guldäpplets andraplats delades av Janni Karlsson, förskollärare och IT pedagog från Kil och Andresy Shupliakov, lärare i matematik, NO och teknik vid Nya Elementar i Stockholm.

Guldäpplets särskilda pris 2023

I år gick det särskilda priset till Fredrik Söderlund, Caroline Engvall, Per Dahlbeck och Per Falk. De kan du också läsa mer om på Guldäpplets webbplats.

Länkar

Guldäpplet och pristagarna på Guldäpplets webbplats Länk till annan webbplats..
Om pristagarna för det särskilda priset Länk till annan webbplats.

Vad är Guldäpplet?

Guldäpplet är ett lärarpris som är till för att synliggöra lärare som utvecklar sin pedagogik på ett som tar till vara på möjligheter som digitala verktyg, medier och arbetsformer kan ge.


Senast uppdaterad 30 oktober 2023.