Frågor och svar

Hur skapar jag konto och loggar in som rektor?

Rektorer för alla årskurser och skolformer kan logga in med någon av de inloggningsmetoder som erbjuds och därefter tilldela åtkomst till sina lärare.

Hur skapar jag konto?

Första gången du som rektor loggar in uppmanas du skapa ett konto. Den e-postadress du anger ska motsvara den som angetts i samband med beställning av nationella prov. Om du är ny som rektor behöver du ändra e-postadressen i Exaktas beställningssystem för nationella prov.

Har ni nyligen beställt nationella prov eller uppdaterat kontaktuppgifterna exempelvis vid byte av rektor, kan det ta en stund innan ändringarna slår igenom. Det kan därför dröja ett tag innan det går att skapa konto för bedömningsstöd och kartläggningsmaterial med de nya uppgifterna.

Var hittar jag skolenhetskod?

Du som rektor behöver ha din/dina skolenhetskod/er tillgänglig när du skapar konto. Om du är osäker på din skolenhetskod hittar du skolenhetskod i Excel-filen Skoladresser från skolenhetsregistret.

Skoladresser från skolenhetsregistret Länk till annan webbplats.

Jag har ingen skolenhetskod / har inte beställt nationella prov tidigare. Hur gör jag?

Om du inte har beställt nationella prov och inte har en skolenhetskod är du välkommen att höra av dig till oss via vårt kontaktformulär för tekniska frågor om Skolverkets e-tjänster för hjälp med åtkomst.

Kontakta oss Länk till annan webbplats.