Så fungerar Demokratistegen – webbinarium

Stå upp för demokratin med Demokratistegen! Välkommen till ett webbinarium som presenterar Demokratistegen och går igenom allt du behöver veta för att komma i gång. Hör mer om hur skolor och folkhögskolor kan stärka och utveckla sitt arbete med demokrati och mänskliga rättigheter.

Illustration av fötter som går upp för en trappa.

Med hjälp av Demokratistegen kan skolan och folkbildningen arbeta systematiskt med frågor om demokrati och mänskliga rättigheter utifrån verksamhetens behov. Ni kan exempelvis förebygga rasism och andra former av intolerans, öka tryggheten på er skola eller utveckla undervisningen. Demokratistegen kan också komplettera annat pågående arbete och frågor som trygghet, likabehandling och arbetsmiljö.

Demokratistegen har utvecklats av Skolverket och Forum för levande historia.

Tid och plats

Webbinariet äger rum på Zoom den 22 maj klockan 15.00–16.00.

Anmäl dig till webbinariet, Forum för levande historia Länk till annan webbplats.

Länk till webbinariet skickas ut på mejl till dig som har anmält dig. Hör av dig till Forum för levande historia om du inte har fått en länk. Webbinariet är kostnadsfritt. Webbinariet kommer inte att vara tillgängligt i efterhand. Anmäl dig senast den 22 maj klockan 12.00.

Målgrupp

Rektorer, lärare, elevhälsoteam och annan personal i grundskolan, gymnasiet, Komvux samt folkhögskolor. Webbinariet kan även vara intressant för beslutsfattare och tjänstemän på huvudmannanivå.

Program

En introduktion till hur skolor och folkhögskolor kan arbeta med Demokratistegen. Vi går igenom modellens sju steg i Skolverkets utbildningsplattform och visar upp resursbanken hos Forum för levande historia. Det finns också utrymme för att ställa frågor.

Programmet kompletteras under våren.

Läs mer om Demokratistegen Länk till annan webbplats.

Kontakt

Vid frågor om webbinariet mejla till hugo.wester@skolverket.se.

Senast uppdaterad 08 februari 2024.