Skicka e-faktura till Skolverket

Vi vill att du skickar elektroniska fakturor till oss. Det finns flera sätt att göra detta på.

Från den 1 april 2019 ska alla leverantörer till Skolverket skicka oss en e-faktura. Kom ihåg att ange vår referens i fakturan. Observera att pdf inte är ett godkänt format.

Peppol-id: 0007:2021004185
GLN-adress: 7340093213233

Lag om krav på e-faktura

I juni 2018 beslutade Riksdagen att anta lagen om e-faktura till följd av offentlig upphandling (SFS 2018:1277). Lagen innebär att alla inköp, oavsett värde, som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med e-faktura. Inköp som görs av oss, Skolverket, ska därför faktureras med en e-faktura.

Anslutning via PEPPOL

Skolverket kan ta emot fakturor via nätverket PEPPOL. I så fall behöver ni ansluta er via ett företag som stödjer er e-fakturering via PEPPOL. Stäm av med er leverantör av ekonomisystem eller faktureringssystem om de kan sända via PEPPOL-nätverket. Skolverkets PEPPOL-ID är 0007: 2021004185.

Anslutning via VAN-operatör

Ett annat alternativ är att använda vår VAN-tjänst. Vårt parts-id är GLN/Org.nr 7340093213233. Kontakta oss via e-post nedan för frågor kring anslutning.

Ni som inte e-fakturerar idag

Om ni inte har ett affärssystem

Använd vår fakturaportal via Visma Proceedo, där du enkelt kan registrera din e-faktura. Kontakta oss om du vill ha en inbjudan till portalen.

Om ni har ett affärssystem

Det finns ofta möjlighet att skapa e-faktura via befintliga affärssystemen/ekonomisystem. Hör med din systemleverantör. Faktureringstjänster kan också köpas via vissa företag för att åstadkomma samma sak, liksom installation av så kallad virtuell fakturaskrivare.

Frågor

Om du behöver hjälp med att sätta upp e-faktura eller har andra frågor om beställningar och fakturor skickar du e-post till bestallning.faktura@skolverket.se

Frågor och svar om obligatorisk e-faktura på Diggs webbplatslänk till annan webbplats

För mer information om e-faktura: www.digg.selänk till annan webbplats, www.sfti.selänk till annan webbplats och www.skl.selänk till annan webbplats

Senast uppdaterad 15 juni 2021

Innehåll på denna sida