Hur förbättra både kvalitet och likvärdighet?

Innehållet bygger på resultaten från den internationella studien PISA som genomfördes år 2000 och som undersökte 15-åringars kunskaper och förmågor i läsförståelse, matematik och naturvetenskap. Rapporten är en översättning av kapitel 2 i OECD:s publikation Education Policy Analysis (EPA).

I Education Policy Analysis 2002, kapitel 2, Improving both quality and Equity: Insights from PISA 2000, undersöks närmare hur både kvalitet och likvärdighet i skolan kan förbättras, två aspekter som är högst relevanta även för det svenska skolsystemet. Kapitlet ger värdefulla insikter i hur det svenska skolsystemet förhåller sig i relation till övriga OECD-länders skolsystem ur aspekter som kvalitet och likvärdighet, och kan därmed tjäna som ett underlag och som en stimulans för en fortsatt konstruktiv utbildningspolitisk debatt om framtida utbildningspolitiska riktlinjer. Syfte med att publicera en översättning på svenska är att göra innehållet mer tillgängligt för bland annat lärare, rektorer, skolhuvudmän, politiker samt inte minst föräldrar och en intresserad allmänhet.

Publikationen har utgått

Utgiven år : 2003

Serie: Aktuella analyser

Ämnesord:

Länk till denna sida:

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

De läroplaner och kommentarmaterial som går att köpa beställs via Norstedts Juridik. Endast de publikationer som listas på deras landningssidan finns att köpa som tryckta exemplar. De flesta kommentarmaterial finns endast i digitalt format.

Beställ styrdokument via Norstedts Juridik Länk till annan webbplats.


Kontakt

För frågor om innehållet i olika publikationer, vänd dig till Skolverkets upplysningstjänst. Länk till annan webbplats.

Vill du veta när det kommer en ny publikation? Prenumerera på Skolverkets nyhetsbrev.

Hittar du inte det du söker?

Vi gallrar med jämna mellanrum våra publikationer för att säkerställa att innehållet är aktuellt. Om du behöver ta del av bortplockat material kan du kontakta vår registrator, ange då publikationens titel.
e-post: registrator@skolverket.se


För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

Läroplaner och kursplaner finns tillgängliga för beställning via Nordstedts Juridik. Länk till annan webbplats.

Köp- och leveransvillkor

Leveranser och fakturor för beställningar av läroplaner och kursplaner kommer från Norstedts Juridik.

Normalleveranser skickas som brev. Porto/frakt debiteras med den faktiska kostnaden. Vi kan leverera enligt andra önskemål på din begäran, extra kostnader kan då tillkomma. Kontakta vår publikationsservice för pris.

Beställningar skickas från vår distributör inom fem arbetsdagar från beställningsdatum, förutsatt att de beställda artiklarna finns i lager.

Betalning sker mot faktura inom 30 dagar från fakturadatum.

Vi debiterar inte någon separat fakturerings- eller expeditionsavgift.

Porto/frakt tillkommer alltid, även på gratismaterial.

Priser är angivna exklusive moms om inte annat anges.

Vi reserverar oss för prisändringar och för att material kan ha tagit slut efter beställningstillfället. Vid beställning som överstiger lagersaldot ger vi besked angående det via mejladressen som angavs vid beställningen.

Rabatter

Vid beställning av många exemplar av samma titel till samma leveransadress lämnas mängdrabatt på priset:

10 - 49 ex 5 % rabatt

50 eller fler ex 10 % rabatt