Mest språk

Undervisningsrådet Mai Beijer har under trettio år arbetat på nationell nivå med skolutveckling inom mångfaldsområdet som enligt hennes erfarenhet är det mest centrala för utvecklingen i vårt alltmer gränsöverskridande samhälle.

Undervisningsrådet Mai Beijer har under trettio år arbetat på nationell nivå med skolutveckling inom mångfaldsområdet som enligt hennes erfarenhet är det mest centrala för utvecklingen i vårt alltmer gränsöverskridande samhälle. I MEST SPRÅK beskriver hon de statliga insatserna under dessa trettio år för att stödja elever som tillhör de nationella minoriteterna och elever med utländsk bakgrund. Redovisningen ger också en bild av vilka grupper av asylsökande och övriga invandrare som kommit till Sverige och hur attityderna till denna undervisning har skiftat bland beslutsfattare, lärare och opinionsbildare. Här finns även en beskrivning av hur eleverna som har rötter i andra länder har påverkat vår undervisning så att den numera genomsyras av ett allt tydligare interkulturellt synsätt. I den första delen av boken redogörs för insatserna utifrån olika delområden som t.ex. undervisning i och på modersmål och svenska som andraspråk, utveckling av läromedel och lexikon, informationsinsatser, skolans och samhällets värdegrund samt internationella kontakter. Del 2 utgör en dokumentation av de insatser som modersmålslärare, författare och illustratörer gjort för att utveckla läromedel på tjugotalet språk. Här rör det sig inte sällan om språk som är eller har varit förbjudna minoritetsspråk i ursprungsländerna.

Publikationen har utgått

Utgiven år : 2008

Serie: Övrigt material

Ämnesord:

Länk till denna sida:

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

De läroplaner och kommentarmaterial som går att köpa beställs via Norstedts Juridik. Endast de publikationer som listas på deras landningssidan finns att köpa som tryckta exemplar. De flesta kommentarmaterial finns endast i digitalt format.

Beställ styrdokument via Norstedts Juridik Länk till annan webbplats.


Kontakt

För frågor om innehållet i olika publikationer, vänd dig till Skolverkets upplysningstjänst. Länk till annan webbplats.

Vill du veta när det kommer en ny publikation? Prenumerera på Skolverkets nyhetsbrev.

Hittar du inte det du söker?

Vi gallrar med jämna mellanrum våra publikationer för att säkerställa att innehållet är aktuellt. Om du behöver ta del av bortplockat material kan du kontakta vår registrator, ange då publikationens titel.
e-post: registrator@skolverket.se


För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

Läroplaner och kursplaner finns tillgängliga för beställning via Nordstedts Juridik. Länk till annan webbplats.

Köp- och leveransvillkor

Leveranser och fakturor för beställningar av läroplaner och kursplaner kommer från Norstedts Juridik.

Normalleveranser skickas som brev. Porto/frakt debiteras med den faktiska kostnaden. Vi kan leverera enligt andra önskemål på din begäran, extra kostnader kan då tillkomma. Kontakta vår publikationsservice för pris.

Beställningar skickas från vår distributör inom fem arbetsdagar från beställningsdatum, förutsatt att de beställda artiklarna finns i lager.

Betalning sker mot faktura inom 30 dagar från fakturadatum.

Vi debiterar inte någon separat fakturerings- eller expeditionsavgift.

Porto/frakt tillkommer alltid, även på gratismaterial.

Priser är angivna exklusive moms om inte annat anges.

Vi reserverar oss för prisändringar och för att material kan ha tagit slut efter beställningstillfället. Vid beställning som överstiger lagersaldot ger vi besked angående det via mejladressen som angavs vid beställningen.

Rabatter

Vid beställning av många exemplar av samma titel till samma leveransadress lämnas mängdrabatt på priset:

10 - 49 ex 5 % rabatt

50 eller fler ex 10 % rabatt