PM - Gymnasial lärlingsutbildning leder till anställning

Skolverkets Lärlingscentrum genomförde hösten 2015 en undersökning för att se i vilken utsträckning elever som gått en gymnasial lärlingsutbildning får jobb efter avslutad utbildning. Resultatet visar att elever i mycket hög utsträckning har jobb 1,5 år efter utbildningen.

Skolverkets enkätundersökning omfattar 30 gymnasieskolor som har erbjudit lärlingsutbildning länge och har minst 8 lärlingselever. Av de nästan 400 före detta elever som svarade uppgav nio av tio att de har en anställning ett och ett halvt år efter att de slutat utbildningen.
Syftet med denna undersökning är att studera i vilken utsträckning den första kullen gymnasiala lärlingar etablerar sig på arbetsmarknaden ett och ett halvt år efter avslutad utbildning. Elevgruppen i undersökningen är de elever som avslutade en gymnasial lärlingsutbildning våren 2014. De är den första elevkullen som började i den reformerade gymnasieskolan (Gy 2011) och alltså omfattas av den permanenta formen av gymnasial lärlingsutbildning som infördes hösten 2011.

Ladda ner som PDF

Utgiven år : 2015

Serie: Övrigt material

Ämnesord:

Länk till denna sida:

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

De läroplaner och kommentarmaterial som går att köpa beställs via Norstedts Juridik. Endast de publikationer som listas på deras landningssidan finns att köpa som tryckta exemplar. De flesta kommentarmaterial finns endast i digitalt format.

Beställ styrdokument via Norstedts Juridik Länk till annan webbplats.


Kontakt

För frågor om innehållet i olika publikationer, vänd dig till Skolverkets upplysningstjänst. Länk till annan webbplats.

Vill du veta när det kommer en ny publikation? Prenumerera på Skolverkets nyhetsbrev.

Hittar du inte det du söker?

Vi gallrar med jämna mellanrum våra publikationer för att säkerställa att innehållet är aktuellt. Om du behöver ta del av bortplockat material kan du kontakta vår registrator, ange då publikationens titel.
e-post: registrator@skolverket.se


För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

Läroplaner och kursplaner finns tillgängliga för beställning via Nordstedts Juridik. Länk till annan webbplats.

Köp- och leveransvillkor

Leveranser och fakturor för beställningar av läroplaner och kursplaner kommer från Norstedts Juridik.

Normalleveranser skickas som brev. Porto/frakt debiteras med den faktiska kostnaden. Vi kan leverera enligt andra önskemål på din begäran, extra kostnader kan då tillkomma. Kontakta vår publikationsservice för pris.

Beställningar skickas från vår distributör inom fem arbetsdagar från beställningsdatum, förutsatt att de beställda artiklarna finns i lager.

Betalning sker mot faktura inom 30 dagar från fakturadatum.

Vi debiterar inte någon separat fakturerings- eller expeditionsavgift.

Porto/frakt tillkommer alltid, även på gratismaterial.

Priser är angivna exklusive moms om inte annat anges.

Vi reserverar oss för prisändringar och för att material kan ha tagit slut efter beställningstillfället. Vid beställning som överstiger lagersaldot ger vi besked angående det via mejladressen som angavs vid beställningen.

Rabatter

Vid beställning av många exemplar av samma titel till samma leveransadress lämnas mängdrabatt på priset:

10 - 49 ex 5 % rabatt

50 eller fler ex 10 % rabatt