Hållbar utveckling i praktiken - så gjorde vi på vår skola

Denna bok berättar om hur hållbar utveckling kan fungera i praktiken, ute i undervisningsvardagen. Den bygger på ett utvecklingsarbete, Hållbar utveckling i skolan som genomförts av omkring 40 lärare på 9 skolor i deras skolvardag.

Lärande för hållbar utveckling handlar inte om en moderniserad miljöundervisning. Hållbar utveckling är snarare ett perspektiv som ska genomsyra hela undervisningen, ett synsätt som hjälper läraren att välja stoff och metod. Det kombinerar sociala, ekonomiska och ekologiska aspekter på vårt samhälle. Och det handlar mycket om demokrati. Den här boken visar några konkreta exempel på hur hållbar utveckling kan inlemmas i skolans undervisning, för olika åldrar och i olika ämnen. Den bygger på ett utvecklingsarbete som genomförts av omkring 40 lärare i deras skolvardag. Arbetet skedde som ett utvecklingsprojekt kallat Hållbar Utveckling i Skolan och idén med projektet var att finna former för hur man praktiskt kan gå tillväga för att genomföra det som kallas utbildning för hållbar utveckling. Lärarna har valt vitt skilda angreppssätt och infallsvinklar, men gemensamt är synpunkten att hållbar utveckling handlar mycket om demokrati och att undervisning för hållbar utveckling handlar mycket om att ge eleverna chansen att genomleva demokrati. I boken ger lärare och lärarutbildare både analys av innehåll, metodik och konkreta tips om hur arbetet kan läggas upp. Erfarenheterna har gjorts i skilda ämnen och med elever i olika åldrar. Idéerna är tillämpliga på många håll.

Publikationen har utgått

Utgiven år : 2004

Serie: Stödmaterial

Ämnesord:

Länk till denna sida:

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

De läroplaner och kommentarmaterial som går att köpa beställs via Norstedts Juridik. Endast de publikationer som listas på deras landningssidan finns att köpa som tryckta exemplar. De flesta kommentarmaterial finns endast i digitalt format.

Beställ styrdokument via Norstedts Juridik Länk till annan webbplats.


Kontakt

För frågor om innehållet i olika publikationer, vänd dig till Skolverkets upplysningstjänst. Länk till annan webbplats.

Vill du veta när det kommer en ny publikation? Prenumerera på Skolverkets nyhetsbrev.

Hittar du inte det du söker?

Vi gallrar med jämna mellanrum våra publikationer för att säkerställa att innehållet är aktuellt. Om du behöver ta del av bortplockat material kan du kontakta vår registrator, ange då publikationens titel.
e-post: registrator@skolverket.se


För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

Läroplaner och kursplaner finns tillgängliga för beställning via Nordstedts Juridik. Länk till annan webbplats.

Köp- och leveransvillkor

Leveranser och fakturor för beställningar av läroplaner och kursplaner kommer från Norstedts Juridik.

Normalleveranser skickas som brev. Porto/frakt debiteras med den faktiska kostnaden. Vi kan leverera enligt andra önskemål på din begäran, extra kostnader kan då tillkomma. Kontakta vår publikationsservice för pris.

Beställningar skickas från vår distributör inom fem arbetsdagar från beställningsdatum, förutsatt att de beställda artiklarna finns i lager.

Betalning sker mot faktura inom 30 dagar från fakturadatum.

Vi debiterar inte någon separat fakturerings- eller expeditionsavgift.

Porto/frakt tillkommer alltid, även på gratismaterial.

Priser är angivna exklusive moms om inte annat anges.

Vi reserverar oss för prisändringar och för att material kan ha tagit slut efter beställningstillfället. Vid beställning som överstiger lagersaldot ger vi besked angående det via mejladressen som angavs vid beställningen.

Rabatter

Vid beställning av många exemplar av samma titel till samma leveransadress lämnas mängdrabatt på priset:

10 - 49 ex 5 % rabatt

50 eller fler ex 10 % rabatt