Vägledning för elevhälsan

Vägledningen synliggör en rad ansvarsområden som förutsätter samarbete och samverkan för ett hälsofrämjande och förebyggande elevhälsoarbete i hela landet.

Läs Vägledning för elevhälsan på Socialstyrelsens webbplats Kunskapsguiden. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Elevhälsoarbetet har förtydligats i skollagen och det innebär att det är en del av skolans kvalitetsarbete och ska ske på flera nivåer och i samverkan med lärare, övrig personal och vid behov med hälso- och sjukvården. Elevhälsoarbetets har en central roll i arbetet med att skapa bra möjligheter till lärande, utveckling och hälsa för barn och unga. Skolverket och Socialstyrelsen har uppdaterat Vägledning för elevhälsan 2023 och den nya versionen finns tillgänglig digitalt och med sökfunktion. Vägledningen spänner över en rad ämnen, som att främja psykisk hälsa, förebygga frånvaro, systematiskt kvalitetsarbete och samverkan vid övergångar.

Skolverket och Socialstyrelsen har uppdaterat Vägledning för elevhälsan 2023. Den nya versionen finns nu på Kunskapsguiden.se. Vägledning för elevhälsan (Kunskapsguiden) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kunskapsguiden är en webbplats från Socialstyrelsen som samlar kunskapsstödjande produkter från Socialstyrelsen, andra myndigheter och aktörer. Vägledning för elevhälsan är ett specialtema på Kunskapsguiden. Det innebär att temat har egen sök- och filtreringsfunktion, som gör det möjligt att enbart söka bland sidorna inom detta tema.

Utgiven år : 2016

Serie: Stödmaterial

Ämnesord:

Länk till denna sida:

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

De läroplaner och kommentarmaterial som går att köpa beställs via Norstedts Juridik. Endast de publikationer som listas på deras landningssidan finns att köpa som tryckta exemplar. De flesta kommentarmaterial finns endast i digitalt format.

Beställ styrdokument via Norstedts Juridik Länk till annan webbplats.


Kontakt

För frågor om innehållet i olika publikationer, vänd dig till Skolverkets upplysningstjänst. Länk till annan webbplats.

Vill du veta när det kommer en ny publikation? Prenumerera på Skolverkets nyhetsbrev.

Hittar du inte det du söker?

Vi gallrar med jämna mellanrum våra publikationer för att säkerställa att innehållet är aktuellt. Om du behöver ta del av bortplockat material kan du kontakta vår registrator, ange då publikationens titel.
e-post: registrator@skolverket.se


För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

Läroplaner och kursplaner finns tillgängliga för beställning via Nordstedts Juridik. Länk till annan webbplats.

Köp- och leveransvillkor

Leveranser och fakturor för beställningar av läroplaner och kursplaner kommer från Norstedts Juridik.

Normalleveranser skickas som brev. Porto/frakt debiteras med den faktiska kostnaden. Vi kan leverera enligt andra önskemål på din begäran, extra kostnader kan då tillkomma. Kontakta vår publikationsservice för pris.

Beställningar skickas från vår distributör inom fem arbetsdagar från beställningsdatum, förutsatt att de beställda artiklarna finns i lager.

Betalning sker mot faktura inom 30 dagar från fakturadatum.

Vi debiterar inte någon separat fakturerings- eller expeditionsavgift.

Porto/frakt tillkommer alltid, även på gratismaterial.

Priser är angivna exklusive moms om inte annat anges.

Vi reserverar oss för prisändringar och för att material kan ha tagit slut efter beställningstillfället. Vid beställning som överstiger lagersaldot ger vi besked angående det via mejladressen som angavs vid beställningen.

Rabatter

Vid beställning av många exemplar av samma titel till samma leveransadress lämnas mängdrabatt på priset:

10 - 49 ex 5 % rabatt

50 eller fler ex 10 % rabatt