Om skolverket.se

Webbplatsen skolverket.se vänder sig i huvudsak till dig som arbetar med och i skolor, förskolor och inom vuxenutbildning.

Så är webbplatsen uppbyggd

Responsivitet och filtrering av innehåll

Webbplatsen är responsiv, vilket innebär att sidorna anpassar sig till din skärm - oavsett om du använder dator, surfplatta eller mobil. Vårt mål är att göra hela webbplatsen så tillgänglig som möjlig.

På en del sidor presenteras utbudet på en filtersida, liknande dem man ser på shoppingsajter. Där kan du filtrera fram artiklar kopplat till skolform, ämne med mera.

Ladda ner skrivbara pdf-filer

På vår webbplats förekommer det skrivbara pdf-filer som du kan ladda ner. Observera att det inte fungerar att öppna bilagan med webbläsarnas inbyggda funktion. Du måste först spara ner filen för att sedan öppna den på din dator i ett separat pdf-program som exempelvis gratisprogrammet Adobe Reader. Det kan du ladda ner från Adobes webbplats. Skrivbara pdf:er kan inte heller öppnas i smarta telefoner, läsplattor eller chromebooks.

Ladda ner Adobe Acrobat Reader Länk till annan webbplats.

Lämna en synpunkt om skolverket.se

Upplever du att något inte fungerar som det ska på webbplatsen? Eller är det något du saknar eller inte hittar på skolverket.se? Hjälp oss att bli bättre genom att lämna en synpunkt med hjälp av formuläret nedan.

Se även tillgänglighetsredogörelsen för skolverket.se


Inom vilken eller vilka skolform(er) arbetar du? * (obligatorisk)
Inom vilken eller vilka skolform(er) arbetar du?Senast uppdaterad 12 oktober 2023

Innehåll på denna sida

  Frågor och svar

  När du besöker denna webbplats lagras kakor (cookies) på din dator. En kaka är en textfil som används för att ge dig tillgång till olika funktioner på webbplatsen.

  Vi använder två sorters kakor: Sessionskakor som sparas tillfälligt (och automatiskt försvinner när du stänger webbläsaren) samt varaktiga kakor som lagras en längre tid. Du kan själv ta bort kakor i din webbläsare.

  Om du inte tillåter att kakor lagras på din dator, kan du stänga av det i din webbläsares inställningar. Tänk då på att viss tjänster och funktioner kan sluta fungera.

  Sessionskakor

  Sessionskakor ligger i din dator tills du stänger webbläsaren. Då försvinner de automatiskt. Dessa kakor används bland annat när du gör sökningar, anmäler dig till en prenumerationstjänst eller använder beställningsfunktionen i vår publikationsdatabas.

  De här sessionskakorna använder vi för att webbplatsen och våra e-tjänsterna ska fungera:

  JSESSIONID

  Innehåller en unik kod för ditt besök som tjänsten eller funktionen behöver för att följa dig genom olika steg. Du kan få flera olika JSESSIONID-kakor för olika tjänster. Både webbplatsen och våra tjänster behöver denna för att fungera.

  BIGipServer

  Innehåller en unik kod för ditt besök, likt JSESSIONID, som behövs för att kunna skicka webbtrafiken rätt i nätverket.

  Varaktiga kakor

  Skolverket samlar in besöksstatistik. Ingen persondata lagras, endast information om din dator och din webbläsare samt vilka sidor du besöker. Vi har även ställt in att besökarnas IP-adresser ska anonymiseras. Statistiken fungerar som underlag för att utveckla och förbättra webbplatsen.