PM - Behöriga förskollärare och lärare i skola och vuxenutbildning läsåret 2014/15

I den här promemorian ges en aktuell bild av andelen behöriga förskollärare och lärare läsåret 2014/15.I statistiken ingår alla lärare som har fått lärarlegitimation utfärdad till och med den 4 februari 2015.

Under våren 2015 har Skolverket förkortat handläggningstiderna för lärarlegitimation. För att ge en aktuell bild av behörighetsläget uppdaterar Skolverket därför nu behörighetsstatistiken från april.

I den nya statistiken ingår alla lärare som har fått lärarlegitimation utfärdad till och med den 17 augusti 2015. Uppgifterna om vilka skolformer, årskurser och ämnen lärarna undervisar i kommer dock fortfarande från oktober 2014.

Fram till den 17 augusti har drygt 201 100 förskollärare och lärare fått legitimation med behörighet i ett eller flera ämnen, skolformer och/eller årskurser och/eller som förskollärare, speciallärare eller specialpedagog. Skolverket har utfärdat knappt 3,6 miljoner behörigheter, vilket motsvarar i genomsnitt 17,8 behörigheter per person. Andelen lärare med behörighet att undervisa i något ämne har ökat i samtliga skolformer. Störst är ökningen i skolformerna grundskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning och utbildning i svenska som invandrare, 9 procentenheter jämfört med den 4 februari.

Ladda ner som PDF

Utgiven år : 2015

Serie: Beskrivande statistik

Ämnesord:

Länk till denna sida:

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

De läroplaner och kommentarmaterial som går att köpa beställs via Norstedts Juridik. Endast de publikationer som listas på deras landningssidan finns att köpa som tryckta exemplar. De flesta kommentarmaterial finns endast i digitalt format.

Beställ styrdokument via Norstedts Juridik Länk till annan webbplats.


Kontakt

För frågor om innehållet i olika publikationer, vänd dig till Skolverkets upplysningstjänst. Länk till annan webbplats.

Vill du veta när det kommer en ny publikation? Prenumerera på Skolverkets nyhetsbrev.

Hittar du inte det du söker?

Vi gallrar med jämna mellanrum våra publikationer för att säkerställa att innehållet är aktuellt. Om du behöver ta del av bortplockat material kan du kontakta vår registrator, ange då publikationens titel.
e-post: registrator@skolverket.se


För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

Läroplaner och kursplaner finns tillgängliga för beställning via Nordstedts Juridik. Länk till annan webbplats.

Köp- och leveransvillkor

Leveranser och fakturor för beställningar av läroplaner och kursplaner kommer från Norstedts Juridik.

Normalleveranser skickas som brev. Porto/frakt debiteras med den faktiska kostnaden. Vi kan leverera enligt andra önskemål på din begäran, extra kostnader kan då tillkomma. Kontakta vår publikationsservice för pris.

Beställningar skickas från vår distributör inom fem arbetsdagar från beställningsdatum, förutsatt att de beställda artiklarna finns i lager.

Betalning sker mot faktura inom 30 dagar från fakturadatum.

Vi debiterar inte någon separat fakturerings- eller expeditionsavgift.

Porto/frakt tillkommer alltid, även på gratismaterial.

Priser är angivna exklusive moms om inte annat anges.

Vi reserverar oss för prisändringar och för att material kan ha tagit slut efter beställningstillfället. Vid beställning som överstiger lagersaldot ger vi besked angående det via mejladressen som angavs vid beställningen.

Rabatter

Vid beställning av många exemplar av samma titel till samma leveransadress lämnas mängdrabatt på priset:

10 - 49 ex 5 % rabatt

50 eller fler ex 10 % rabatt