PM - Vad gör ungdomar efter gymnasieskolan 2015?

Skolverket har undersökt vad ungdomar gör 1 år efter avslutade gymnasiestudier Gy 2011.

Sedan hösten 2014 har Skolverket publicerat uppgifter om vad ungdomar gör efter gymnasieskolan. Uppgifterna har fram tills nu handlat om ungdomar som läst enligt det tidigare regelverket (Lpf-94). Från och med i år har vi uppgifter om ungdomar som läst gymnasieskola enligt Gy 2011. Här sammanfattas de huvudsakliga resultaten som presenteras i detta PM. När det gäller ungdomar som arbetade efter gymnasieskolan var det vanligare att ha en etablerad ställning på arbetsmarknaden bland ungdomar som hade fullföljt yrkesprogram med examen jämfört med ungdomar som hade fullföljt utan examen. De yrkesprogram där högst andel elever hade en etablerad ställning ett år efter gymnasieskolan var fordon- och transportprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet samt vård och omsorgsprogrammet. När det gäller ungdomar som studerade efter gymnasieskolan läste en fjärdedel av ungdomar med examen från yrkesprogram på Komvux. Ungefär en av tio ungdomar som hade grundläggande behörighet från yrkesprogram läste vidare på högskola ett år efter examen.

Ladda ner som PDF

Utgiven år : 2017

Serie: Beskrivande statistik

Ämnesord:

Länk till denna sida:

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

De läroplaner och kommentarmaterial som går att köpa beställs via Norstedts Juridik. Endast de publikationer som listas på deras landningssidan finns att köpa som tryckta exemplar. De flesta kommentarmaterial finns endast i digitalt format.

Beställ styrdokument via Norstedts Juridik Länk till annan webbplats.


Kontakt

För frågor om innehållet i olika publikationer, vänd dig till Skolverkets upplysningstjänst. Länk till annan webbplats.

Vill du veta när det kommer en ny publikation? Prenumerera på Skolverkets nyhetsbrev.

Hittar du inte det du söker?

Vi gallrar med jämna mellanrum våra publikationer för att säkerställa att innehållet är aktuellt. Om du behöver ta del av bortplockat material kan du kontakta vår registrator, ange då publikationens titel.
e-post: registrator@skolverket.se


För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

Läroplaner och kursplaner finns tillgängliga för beställning via Nordstedts Juridik. Länk till annan webbplats.

Köp- och leveransvillkor

Leveranser och fakturor för beställningar av läroplaner och kursplaner kommer från Norstedts Juridik.

Normalleveranser skickas som brev. Porto/frakt debiteras med den faktiska kostnaden. Vi kan leverera enligt andra önskemål på din begäran, extra kostnader kan då tillkomma. Kontakta vår publikationsservice för pris.

Beställningar skickas från vår distributör inom fem arbetsdagar från beställningsdatum, förutsatt att de beställda artiklarna finns i lager.

Betalning sker mot faktura inom 30 dagar från fakturadatum.

Vi debiterar inte någon separat fakturerings- eller expeditionsavgift.

Porto/frakt tillkommer alltid, även på gratismaterial.

Priser är angivna exklusive moms om inte annat anges.

Vi reserverar oss för prisändringar och för att material kan ha tagit slut efter beställningstillfället. Vid beställning som överstiger lagersaldot ger vi besked angående det via mejladressen som angavs vid beställningen.

Rabatter

Vid beställning av många exemplar av samma titel till samma leveransadress lämnas mängdrabatt på priset:

10 - 49 ex 5 % rabatt

50 eller fler ex 10 % rabatt