Från flaskpost till e-post

Denna videofilm, som är ca 20 min lång, handlar om hur eleverna i en fjärdeklass i Täby lär sig använda Internet som ett arbets- och kommunikationsverktyg.

Filmen ger råd om hur datoranvändningen, främst Internet, kan främja inlärningen i skolan. Vi får följa klass 4C i Näsbypark i Stockholm och deras lärarinna när de försöker hitta nya arbetsformer. Eleverna får börja med att lära sig ordbehandling. Senare går de in på den elektroniska posten. Till slut är det Internet som gäller i undervisningen. Klassen använder sig av ett ställe på Internet som heter Kidlink. Där kan skolor knyta kontakt med varandra över hela världen. "Det är lättare att känna sig delaktig och engagerad när det är kommunikation på riktigt" menar lärarinnan Kerstin. Kidlink ger också förslag på olika projekt som eleverna kan delta i. Ett projekt som klass 4C har hakat på är det sk Blue Wave. De följer en ensamseglare runt i världen. Eleverna får på detta sätt integrera många ämnen, som t ex språk och geografi. I projektet ingår det även att skicka en flaskpost till världsomseglaren. För att kunna göra detta måste eleverna lära sig om vattnet och hur det fungerar. I och med att datorn används i undervisningen blir formen mer projektinriktad. Eleverna tillsammans med läraren får söka hjälp från utomstående. Detta har bland annat bidragit till att klass 4C har kommit i kontakt med en motsvarande klass på Island. Trots att undervisningen mycket bygger på datoranvändningen innebär det inte att läraren måste vara teknikintresserad. Läraren ska stå för den pedagogiska biten. Sökord; internet, it, läromedel, undervisning

Publikationen har utgått

Utgiven år : 1996

Serie: Övrigt material

Ämnesord:

Länk till denna sida:

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

De läroplaner och kommentarmaterial som går att köpa beställs via Norstedts Juridik. Endast de publikationer som listas på deras landningssidan finns att köpa som tryckta exemplar. De flesta kommentarmaterial finns endast i digitalt format.

Beställ styrdokument via Norstedts Juridik Länk till annan webbplats.


Kontakt

För frågor om innehållet i olika publikationer, vänd dig till Skolverkets upplysningstjänst. Länk till annan webbplats.

Vill du veta när det kommer en ny publikation? Prenumerera på Skolverkets nyhetsbrev.

Hittar du inte det du söker?

Vi gallrar med jämna mellanrum våra publikationer för att säkerställa att innehållet är aktuellt. Om du behöver ta del av bortplockat material kan du kontakta vår registrator, ange då publikationens titel.
e-post: registrator@skolverket.se


För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

Läroplaner och kursplaner finns tillgängliga för beställning via Nordstedts Juridik. Länk till annan webbplats.

Köp- och leveransvillkor

Leveranser och fakturor för beställningar av läroplaner och kursplaner kommer från Norstedts Juridik.

Normalleveranser skickas som brev. Porto/frakt debiteras med den faktiska kostnaden. Vi kan leverera enligt andra önskemål på din begäran, extra kostnader kan då tillkomma. Kontakta vår publikationsservice för pris.

Beställningar skickas från vår distributör inom fem arbetsdagar från beställningsdatum, förutsatt att de beställda artiklarna finns i lager.

Betalning sker mot faktura inom 30 dagar från fakturadatum.

Vi debiterar inte någon separat fakturerings- eller expeditionsavgift.

Porto/frakt tillkommer alltid, även på gratismaterial.

Priser är angivna exklusive moms om inte annat anges.

Vi reserverar oss för prisändringar och för att material kan ha tagit slut efter beställningstillfället. Vid beställning som överstiger lagersaldot ger vi besked angående det via mejladressen som angavs vid beställningen.

Rabatter

Vid beställning av många exemplar av samma titel till samma leveransadress lämnas mängdrabatt på priset:

10 - 49 ex 5 % rabatt

50 eller fler ex 10 % rabatt