Att bedöma eller döma

En antologi med 10 artiklar av forskare, debattörer och pedagogiska praktiker kring det betygssystem som riksdagen beslöt om 1994. Artiklarna innehåller såväl kritik av systemet som utveckling av olika bedömningsformer.

Frågor kring bedömning och betygssättning i skolan måste ständigt vändas och vridas. Vad som är värt att veta och kunna och vad som är värt att utvärdera och bedöma är väsentliga frågor i ett kunskapssamhälle. Samma frågor måste elever och lärare tillsammans ställa sig i det dagliga arbetet. Den diskussionen behövs för att utveckla bedömningskunnandet och förmågan att sätta allt tillförlitligare och rättvisare betyg. Även samtalet med elever om bedömningens innebörd behövs för att de skall kunna bli delaktiga i tillämpningen av betygssystemet. Det är då det kan utvecklas och förbättras.Denna antologi vill bidra till det offentliga samtalet om bedömningsfrågor i skolan.Här finns inlägg av forskare, debattörer och pedagogiska praktiker kring det betygssystem som riksdagen beslöt om 1994. Såväl kritik av systemet som utveckling av olika bedömningsformer samsas i samma bok för att ge en så bred grund för diskussionen som möjligt.

Publikationen har utgått

Utgiven år : 2002

Serie: Övrigt material

Ämnesord:

Länk till denna sida:

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

De läroplaner och kommentarmaterial som går att köpa beställs via Norstedts Juridik. Endast de publikationer som listas på deras landningssidan finns att köpa som tryckta exemplar. De flesta kommentarmaterial finns endast i digitalt format.

Beställ styrdokument via Norstedts Juridik Länk till annan webbplats.


Kontakt

För frågor om innehållet i olika publikationer, vänd dig till Skolverkets upplysningstjänst. Länk till annan webbplats.

Vill du veta när det kommer en ny publikation? Prenumerera på Skolverkets nyhetsbrev.

Hittar du inte det du söker?

Vi gallrar med jämna mellanrum våra publikationer för att säkerställa att innehållet är aktuellt. Om du behöver ta del av bortplockat material kan du kontakta vår registrator, ange då publikationens titel.
e-post: registrator@skolverket.se


För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

Läroplaner och kursplaner finns tillgängliga för beställning via Nordstedts Juridik. Länk till annan webbplats.

Köp- och leveransvillkor

Leveranser och fakturor för beställningar av läroplaner och kursplaner kommer från Norstedts Juridik.

Normalleveranser skickas som brev. Porto/frakt debiteras med den faktiska kostnaden. Vi kan leverera enligt andra önskemål på din begäran, extra kostnader kan då tillkomma. Kontakta vår publikationsservice för pris.

Beställningar skickas från vår distributör inom fem arbetsdagar från beställningsdatum, förutsatt att de beställda artiklarna finns i lager.

Betalning sker mot faktura inom 30 dagar från fakturadatum.

Vi debiterar inte någon separat fakturerings- eller expeditionsavgift.

Porto/frakt tillkommer alltid, även på gratismaterial.

Priser är angivna exklusive moms om inte annat anges.

Vi reserverar oss för prisändringar och för att material kan ha tagit slut efter beställningstillfället. Vid beställning som överstiger lagersaldot ger vi besked angående det via mejladressen som angavs vid beställningen.

Rabatter

Vid beställning av många exemplar av samma titel till samma leveransadress lämnas mängdrabatt på priset:

10 - 49 ex 5 % rabatt

50 eller fler ex 10 % rabatt