Skillnaden mellan provresultat och kursbetyg i gymnasieskolan 2012

Redovisning av uppdrag om avvikelser mellan provresultat och kursbetyg i gymnasieskolan

Sedan höstterminen 2011 totalinsamlas gymnasieskolans nationella kursprov, efter att tidigare varit en urvalsundersökning. I juni 2012 redovisades uppdraget om avvikelser mellan provresultat och kursbetyg i gymnasieskolan för första gången. Analyserna gjordes då på resultaten från höstterminen 2011. I denna rapport används resultaten från vårterminen 2012.

Syftet med denna redovisning har varit att belysa avvikelser i de inrapporterade kursbetygen i förhållande till provbetygen. Skolverket kan konstatera att dessa avvikelser består och skillnaderna mellan skolor är stora. På grund av att proven genomförs antingen under höstterminen eller vårterminen på olika skolor och program är resultaten svåra att jämföra med de i 2012 års rapport, som var från höstterminen 2011.

Som ett komplement till statistiken i denna redovisning på nationell nivå publiceras dessutom relationen mellan kursbetyg och provbetyg på skolnivå i SIRIS.

I den här rapporten jämförs Skolinspektionens redovisning på skolnivå av avvikelsen mellan ursprunglig rättning och omrättning med Skolverkets redovisning av skillnader mellan provbetyg och kursbetyg.

Ladda ner som PDF

Utgiven år : 2013

Serie: Övrigt material

Diarienummer : 2013:164

Ämnesord:

Länk till denna sida:

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

De läroplaner och kommentarmaterial som går att köpa beställs via Norstedts Juridik. Endast de publikationer som listas på deras landningssidan finns att köpa som tryckta exemplar. De flesta kommentarmaterial finns endast i digitalt format.

Beställ styrdokument via Norstedts Juridik Länk till annan webbplats.


Kontakt

För frågor om innehållet i olika publikationer, vänd dig till Skolverkets upplysningstjänst. Länk till annan webbplats.

Vill du veta när det kommer en ny publikation? Prenumerera på Skolverkets nyhetsbrev.

Hittar du inte det du söker?

Vi gallrar med jämna mellanrum våra publikationer för att säkerställa att innehållet är aktuellt. Om du behöver ta del av bortplockat material kan du kontakta vår registrator, ange då publikationens titel.
e-post: registrator@skolverket.se


För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

Läroplaner och kursplaner finns tillgängliga för beställning via Nordstedts Juridik. Länk till annan webbplats.

Köp- och leveransvillkor

Leveranser och fakturor för beställningar av läroplaner och kursplaner kommer från Norstedts Juridik.

Normalleveranser skickas som brev. Porto/frakt debiteras med den faktiska kostnaden. Vi kan leverera enligt andra önskemål på din begäran, extra kostnader kan då tillkomma. Kontakta vår publikationsservice för pris.

Beställningar skickas från vår distributör inom fem arbetsdagar från beställningsdatum, förutsatt att de beställda artiklarna finns i lager.

Betalning sker mot faktura inom 30 dagar från fakturadatum.

Vi debiterar inte någon separat fakturerings- eller expeditionsavgift.

Porto/frakt tillkommer alltid, även på gratismaterial.

Priser är angivna exklusive moms om inte annat anges.

Vi reserverar oss för prisändringar och för att material kan ha tagit slut efter beställningstillfället. Vid beställning som överstiger lagersaldot ger vi besked angående det via mejladressen som angavs vid beställningen.

Rabatter

Vid beställning av många exemplar av samma titel till samma leveransadress lämnas mängdrabatt på priset:

10 - 49 ex 5 % rabatt

50 eller fler ex 10 % rabatt