Hemkunskap Kort om arbetsprocessen Konsumentekonomi Uppföljning

I rapporten redovisas elevernas och lärarnas utvärderingar av den praktiska studien med fokus på problemlösning i hemkunskapens arbetsprocess. Kunskapsområdet konsumentekonomi följs upp.

Hemkunskap är ett mångfacetterat ämne där kunskapsområdena mat, boende och konsumentekonomi belyses ur perspektiven hälsa och resurshushållning. I rapporten redovisas elevernas och lärarnas utvärderingar av den praktiska studien med fokus på problemlösning i hemkunskapens arbetsprocess. Dessutom redovisas en uppföljning av kunskapsområdet konsumentekonomi. Ämnet hemkunskap står för ett arbetssätt som förutsätter elevmedverkan i planering och genomförande av arbetsuppgifterna. I den här rapporten visas det att elevernas egna planeringsförslag på hur de skulle genomföra sina uppgifter var kompetenta att ge förslag på hur de skulle arbeta. Efteråt visar de flesta elever en positiv uppskattning av sin arbetsplanering, som de anser vara bra. Eleverna trivs, är engagerade och tycker att uppgiften är rolig. De utstrålar arbetsglädje och presterar goda resultat. Resultatet visar även en liten ökning i kostnadsmedvetenhet. Eleverna ger 1994 fler inköpsråd än 1992 till en tänkt person som måste minska sina matutgifter. Medvetenheten har alltså ökat. Men i den praktiska uppgiften fann vi att eleverna inte var särskilt kunniga i att använda produkter som är billiga för årstiden. Sökord; hemkunskap, konsumentekonomi

Publikationen har utgått

Utgiven år : 1994

Serie: Rapporter

Ämnesord:

Länk till denna sida:

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

De läroplaner och kommentarmaterial som går att köpa beställs via Norstedts Juridik. Endast de publikationer som listas på deras landningssidan finns att köpa som tryckta exemplar. De flesta kommentarmaterial finns endast i digitalt format.

Beställ styrdokument via Norstedts Juridik Länk till annan webbplats.


Kontakt

För frågor om innehållet i olika publikationer, vänd dig till Skolverkets upplysningstjänst. Länk till annan webbplats.

Vill du veta när det kommer en ny publikation? Prenumerera på Skolverkets nyhetsbrev.

Hittar du inte det du söker?

Vi gallrar med jämna mellanrum våra publikationer för att säkerställa att innehållet är aktuellt. Om du behöver ta del av bortplockat material kan du kontakta vår registrator, ange då publikationens titel.
e-post: registrator@skolverket.se


För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

Läroplaner och kursplaner finns tillgängliga för beställning via Nordstedts Juridik. Länk till annan webbplats.

Köp- och leveransvillkor

Leveranser och fakturor för beställningar av läroplaner och kursplaner kommer från Norstedts Juridik.

Normalleveranser skickas som brev. Porto/frakt debiteras med den faktiska kostnaden. Vi kan leverera enligt andra önskemål på din begäran, extra kostnader kan då tillkomma. Kontakta vår publikationsservice för pris.

Beställningar skickas från vår distributör inom fem arbetsdagar från beställningsdatum, förutsatt att de beställda artiklarna finns i lager.

Betalning sker mot faktura inom 30 dagar från fakturadatum.

Vi debiterar inte någon separat fakturerings- eller expeditionsavgift.

Porto/frakt tillkommer alltid, även på gratismaterial.

Priser är angivna exklusive moms om inte annat anges.

Vi reserverar oss för prisändringar och för att material kan ha tagit slut efter beställningstillfället. Vid beställning som överstiger lagersaldot ger vi besked angående det via mejladressen som angavs vid beställningen.

Rabatter

Vid beställning av många exemplar av samma titel till samma leveransadress lämnas mängdrabatt på priset:

10 - 49 ex 5 % rabatt

50 eller fler ex 10 % rabatt