Uppdrag om Tekniksprånget andra halvåret 2014

Återrapportering av utvecklingen av Tekniksprånget och prognos för fortsatta kostnader inom uppdraget om genomförande av Tekniksprånget. Rapporten avser perioden juli till december 2014.

Skolverket har 2012 ingått avtal med Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) som innebär att IVA administrerar och genomför en satsning på praktikplatser för ungdomar inom tekniksektorn, det s.k. Tekniksprånget. Skolverket ansvarar för återrapportering och uppföljning av satsningen. IVA ansvarar för utveckling och administration av satsningen. IVA genomförde den femte praktikomgången i Tekniksprånget under hösten 2014 då 422 praktikanter antogs. Samtliga 422 praktikanter slutförde sin praktik. IVA:s arbete består främst av att få företag att erbjuda praktikplatser inom Tekniksprånget och att få avgångselever att söka praktikplatserna.

Under 2014 antogs totalt 705 praktikanter till Tekniksprånget. Detta är en ökning jämfört med föregående år då 368 praktikanter deltog. Totalt ansökte 2 132 avgångselever om praktikplats inför praktikomgången hösten 2014 varav 1 272 (60 procent) var män och 860 (40 procent) var kvinnor. Bland de antagna praktikanterna var andelen kvinnor drygt 50 procent.

Ladda ner som PDF

Utgiven år : 2015

Serie: Regeringsuppdrag

Diarienummer : 2015:174

Länk till denna sida:

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

De läroplaner och kommentarmaterial som går att köpa beställs via Norstedts Juridik. Endast de publikationer som listas på deras landningssidan finns att köpa som tryckta exemplar. De flesta kommentarmaterial finns endast i digitalt format.

Beställ styrdokument via Norstedts Juridik Länk till annan webbplats.


Kontakt

För frågor om innehållet i olika publikationer, vänd dig till Skolverkets upplysningstjänst. Länk till annan webbplats.

Vill du veta när det kommer en ny publikation? Prenumerera på Skolverkets nyhetsbrev.

Hittar du inte det du söker?

Vi gallrar med jämna mellanrum våra publikationer för att säkerställa att innehållet är aktuellt. Om du behöver ta del av bortplockat material kan du kontakta vår registrator, ange då publikationens titel.
e-post: registrator@skolverket.se


För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

Läroplaner och kursplaner finns tillgängliga för beställning via Nordstedts Juridik. Länk till annan webbplats.

Köp- och leveransvillkor

Leveranser och fakturor för beställningar av läroplaner och kursplaner kommer från Norstedts Juridik.

Normalleveranser skickas som brev. Porto/frakt debiteras med den faktiska kostnaden. Vi kan leverera enligt andra önskemål på din begäran, extra kostnader kan då tillkomma. Kontakta vår publikationsservice för pris.

Beställningar skickas från vår distributör inom fem arbetsdagar från beställningsdatum, förutsatt att de beställda artiklarna finns i lager.

Betalning sker mot faktura inom 30 dagar från fakturadatum.

Vi debiterar inte någon separat fakturerings- eller expeditionsavgift.

Porto/frakt tillkommer alltid, även på gratismaterial.

Priser är angivna exklusive moms om inte annat anges.

Vi reserverar oss för prisändringar och för att material kan ha tagit slut efter beställningstillfället. Vid beställning som överstiger lagersaldot ger vi besked angående det via mejladressen som angavs vid beställningen.

Rabatter

Vid beställning av många exemplar av samma titel till samma leveransadress lämnas mängdrabatt på priset:

10 - 49 ex 5 % rabatt

50 eller fler ex 10 % rabatt