Försöksverksamhet på ekonomiprogrammet, ny inriktning mot handel

Redovisning av uppdraget att föreslå en försöksverksamhet med inriktning mot handel på ekonomiprogrammet inom gymnasieskolan, U2018/03629/GV.

Skolverket föreslår i redovisningen till regeringen att ekonomiprogrammet ska få en handelsinriktning på försök. Om regeringen godtar förslaget kommer huvudmän att kunna ansöka om att delta i försöksverksamheten.

Inriktningen ska innehålla kurser från handelns område med bibehållna förutsättningar från yrkesprogrammens struktur och organisation. Det innebär att den minsta garanterade undervisningstiden för utbildningen ökar från 2 180 till 2 240 timmar, att minst fyra veckors arbetsplatsförlagt lärande, apl, ska ingå och att en samverkan med arbetslivet regleras. Inriktningen föreslås omfatta 400 poäng och programfördjupningen 200 poäng.

Kurser från handelns område som bygger på inriktningens kurser föreslås läggas till i programfördjupningen. Förslaget är att huvudmän ska kunna ansöka om att delta i försöksverksamheten vid tre tillfällen, men att den ska omfatta sju läsår då elever kan påbörja inriktningen. Förslaget innebär att en utvärdering av försöksverksamheten lämnas i juni 2025 och kommer då att avse tre årskullar.

Ladda ner som PDF

Utgiven år : 2019

Serie: Regeringsuppdrag

Diarienummer : 2018:1576

Bilagor:

Länk till denna sida:

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

De läroplaner och kommentarmaterial som går att köpa beställs via Norstedts Juridik. Endast de publikationer som listas på deras landningssidan finns att köpa som tryckta exemplar. De flesta kommentarmaterial finns endast i digitalt format.

Beställ styrdokument via Norstedts Juridik Länk till annan webbplats.


Kontakt

För frågor om innehållet i olika publikationer, vänd dig till Skolverkets upplysningstjänst. Länk till annan webbplats.

Vill du veta när det kommer en ny publikation? Prenumerera på Skolverkets nyhetsbrev.

Hittar du inte det du söker?

Vi gallrar med jämna mellanrum våra publikationer för att säkerställa att innehållet är aktuellt. Om du behöver ta del av bortplockat material kan du kontakta vår registrator, ange då publikationens titel.
e-post: registrator@skolverket.se


För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

Läroplaner och kursplaner finns tillgängliga för beställning via Nordstedts Juridik. Länk till annan webbplats.

Köp- och leveransvillkor

Leveranser och fakturor för beställningar av läroplaner och kursplaner kommer från Norstedts Juridik.

Normalleveranser skickas som brev. Porto/frakt debiteras med den faktiska kostnaden. Vi kan leverera enligt andra önskemål på din begäran, extra kostnader kan då tillkomma. Kontakta vår publikationsservice för pris.

Beställningar skickas från vår distributör inom fem arbetsdagar från beställningsdatum, förutsatt att de beställda artiklarna finns i lager.

Betalning sker mot faktura inom 30 dagar från fakturadatum.

Vi debiterar inte någon separat fakturerings- eller expeditionsavgift.

Porto/frakt tillkommer alltid, även på gratismaterial.

Priser är angivna exklusive moms om inte annat anges.

Vi reserverar oss för prisändringar och för att material kan ha tagit slut efter beställningstillfället. Vid beställning som överstiger lagersaldot ger vi besked angående det via mejladressen som angavs vid beställningen.

Rabatter

Vid beställning av många exemplar av samma titel till samma leveransadress lämnas mängdrabatt på priset:

10 - 49 ex 5 % rabatt

50 eller fler ex 10 % rabatt