Läslyftet 2021–2023

Redovisning av regeringsuppdraget att svara för genomförandet av Läslyftet under perioden 2021–2023.

I enlighet med regeringsuppdraget för Läslyftet har Skolverket genomfört insatser riktade mot förskoleklassen och grundskolan och motsvarande skolformer under åren 2021–2023 samt insatser riktade mot förskolan under året 2023. Inom ramen för Läslyftet har Skolverket fördelat statsbidrag och utbildat handledare i att leda kollegialt lärande.

Intresset för att söka statsbidrag för Läslyftet i förskoleklassen och lågstadiet var under läsåren 2021/22 och 2022/23 lågt i förhållande till statsbidragets storlek. Alla som sökte och uppfyllde kriterierna fick bidraget beviljat. Inför läsåret 2023/24, då även förskolan tillkom som målgrupp, ökade intresset och söktrycket var då högt både från förskolan och från förskoleklassen och lågstadiet. Ett urval behövde därför göras. I urvalet prioriterades, i enlighet med regeringsuppdraget, förskolor och skolor med socioekonomiska utmaningar. Skolverket delar regeringens bedömning att de förskolor och skolor som är i störst behov av stöd också ska prioriteras.

Ladda ner som PDF

Utgiven år : 2023

Serie: Regeringsuppdrag

Diarienummer : 2023:1779

Bilagor:

Länk till denna sida:

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

De läroplaner och kommentarmaterial som går att köpa beställs via Norstedts Juridik. Endast de publikationer som listas på deras landningssidan finns att köpa som tryckta exemplar. De flesta kommentarmaterial finns endast i digitalt format.

Beställ styrdokument via Norstedts Juridik Länk till annan webbplats.


Kontakt

För frågor om innehållet i olika publikationer, vänd dig till Skolverkets upplysningstjänst. Länk till annan webbplats.

Vill du veta när det kommer en ny publikation? Prenumerera på Skolverkets nyhetsbrev.

Hittar du inte det du söker?

Vi gallrar med jämna mellanrum våra publikationer för att säkerställa att innehållet är aktuellt. Om du behöver ta del av bortplockat material kan du kontakta vår registrator, ange då publikationens titel.
e-post: registrator@skolverket.se


För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

Läroplaner och kursplaner finns tillgängliga för beställning via Nordstedts Juridik. Länk till annan webbplats.

Köp- och leveransvillkor

Leveranser och fakturor för beställningar av läroplaner och kursplaner kommer från Norstedts Juridik.

Normalleveranser skickas som brev. Porto/frakt debiteras med den faktiska kostnaden. Vi kan leverera enligt andra önskemål på din begäran, extra kostnader kan då tillkomma. Kontakta vår publikationsservice för pris.

Beställningar skickas från vår distributör inom fem arbetsdagar från beställningsdatum, förutsatt att de beställda artiklarna finns i lager.

Betalning sker mot faktura inom 30 dagar från fakturadatum.

Vi debiterar inte någon separat fakturerings- eller expeditionsavgift.

Porto/frakt tillkommer alltid, även på gratismaterial.

Priser är angivna exklusive moms om inte annat anges.

Vi reserverar oss för prisändringar och för att material kan ha tagit slut efter beställningstillfället. Vid beställning som överstiger lagersaldot ger vi besked angående det via mejladressen som angavs vid beställningen.

Rabatter

Vid beställning av många exemplar av samma titel till samma leveransadress lämnas mängdrabatt på priset:

10 - 49 ex 5 % rabatt

50 eller fler ex 10 % rabatt