Olikas lika värde

Stödmaterial och vägledning för ett arbete mot mobbning och kränkande behandling.

Mobbning och annan kränkande behandling har varit ett hett diskussionsämne i den offentliga debatten de senaste åren. Myndigheten för skolutveckling har ett uppdrag att stödja förskolors och skolors arbete med att motverka kränkande behandling. Syftet med denna bok är att vara ett stöd för lärare, förskollärare, fritidspedagoger och rektorer i deras arbete med att förebygga och ingripa mot mobbning och annan kränkande behandling samt främja trivsel, goda relationer och bra lärmiljöer i förskola och skola. Ett femtontal förskolor och skolor i hela landet har bidragit med sina erfarenheter. De lärdomar de gjort och de strategier de använt finns med i den här boken. Förhoppningen är att dessa erfarenheter ska kunna vara användbara för andra när de planerar utformningen av sitt arbete. I boken presenteras ett antal framgångsfaktorer i arbetet mot kränkande behandling, liksom en beskrivning av vad begreppet egentligen innebär och hur vanligt det är. Boken innehåller också en beskrivning av de vanligaste metoderna som används i arbetet mot mobbning och kränkande behandling samt ett avsnitt om hur man kan kvalitetssäkra sitt arbete. Det finns också engenomgång över samhällets olika lagar och regler som berör området kränkande behandling.

Publikationen har utgått

Utgiven år : 2003

Serie: Stödmaterial

Ämnesord:

Länk till denna sida:

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

De läroplaner och kommentarmaterial som går att köpa beställs via Norstedts Juridik. Endast de publikationer som listas på deras landningssidan finns att köpa som tryckta exemplar. De flesta kommentarmaterial finns endast i digitalt format.

Beställ styrdokument via Norstedts Juridik Länk till annan webbplats.


Kontakt

För frågor om innehållet i olika publikationer, vänd dig till Skolverkets upplysningstjänst. Länk till annan webbplats.

Vill du veta när det kommer en ny publikation? Prenumerera på Skolverkets nyhetsbrev.

Hittar du inte det du söker?

Vi gallrar med jämna mellanrum våra publikationer för att säkerställa att innehållet är aktuellt. Om du behöver ta del av bortplockat material kan du kontakta vår registrator, ange då publikationens titel.
e-post: registrator@skolverket.se


För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

Läroplaner och kursplaner finns tillgängliga för beställning via Nordstedts Juridik. Länk till annan webbplats.

Köp- och leveransvillkor

Leveranser och fakturor för beställningar av läroplaner och kursplaner kommer från Norstedts Juridik.

Normalleveranser skickas som brev. Porto/frakt debiteras med den faktiska kostnaden. Vi kan leverera enligt andra önskemål på din begäran, extra kostnader kan då tillkomma. Kontakta vår publikationsservice för pris.

Beställningar skickas från vår distributör inom fem arbetsdagar från beställningsdatum, förutsatt att de beställda artiklarna finns i lager.

Betalning sker mot faktura inom 30 dagar från fakturadatum.

Vi debiterar inte någon separat fakturerings- eller expeditionsavgift.

Porto/frakt tillkommer alltid, även på gratismaterial.

Priser är angivna exklusive moms om inte annat anges.

Vi reserverar oss för prisändringar och för att material kan ha tagit slut efter beställningstillfället. Vid beställning som överstiger lagersaldot ger vi besked angående det via mejladressen som angavs vid beställningen.

Rabatter

Vid beställning av många exemplar av samma titel till samma leveransadress lämnas mängdrabatt på priset:

10 - 49 ex 5 % rabatt

50 eller fler ex 10 % rabatt