Kvalitet i studie- och yrkesvägledning - hela skolans ansvar

Materialet har fokus på vägledning i vid bemärkelse, det vill säga all den verksamhet som skolan erbjuder eleverna som förberedelse för framtida val. Materialet ska stimulera till diskussion och dialog mellan politiker, skolledare lärare och vägledare om kvalitetsutveckling inom studie- och yrkesvägledning.

Kvaliteten i studie- och yrkesvägledningen måste höjas. Eleverna i grundskolan måste göra väl underbyggda val till gymnasieskolan. Utmaningen är ett ökat behov av information och vägledning på grund av utbildningsväsendets komplexitet , arbetslivets snabba förändringar, utvecklingen av nya yrken och internationalisering av arbetslivet. Detta stödmaterial lyfter fram olika perspektiv på frågan, om vad som är kvalitet inom studie- och yrkesvägledning. Omvärldens syn på kvalitet har vi fått belyst genom elva olika intervjuer med forskare, politiker, kommunföreträdare och andra nyckelaktörer. Det finns ett reportage om en grundskola, där lärarna integrerar studie- och yrkesvägledningen i undervisningen, och hela skolan tar ansvar för elevernas framtidsval. Syftet med materialet är att det ska utgöra ett stöd in arbetet med att utveckla kvaliteten i studie- och yrkesvägledning på kommunal nivå, på verksamhetsnivå och i arbetslaget. Materialet är avsett för förvaltningschefer, rektorer, utvecklingsledare, lärare och studie- och yrkesvägledare i grundskolan. Alla de som har ett gemensamt ansvar att höja kvaliteten i studie- och yrkesvägledningen för alla elever i grundskolan.

Ladda ner som PDF

Utgiven år : 2008

Serie: Stödmaterial

ISBN : 978-91-85589-61-6

Ämnesord:

Länk till denna sida:

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

De läroplaner och kommentarmaterial som går att köpa beställs via Norstedts Juridik. Endast de publikationer som listas på deras landningssidan finns att köpa som tryckta exemplar. De flesta kommentarmaterial finns endast i digitalt format.

Beställ styrdokument via Norstedts Juridik Länk till annan webbplats.


Kontakt

För frågor om innehållet i olika publikationer, vänd dig till Skolverkets upplysningstjänst. Länk till annan webbplats.

Vill du veta när det kommer en ny publikation? Prenumerera på Skolverkets nyhetsbrev.

Hittar du inte det du söker?

Vi gallrar med jämna mellanrum våra publikationer för att säkerställa att innehållet är aktuellt. Om du behöver ta del av bortplockat material kan du kontakta vår registrator, ange då publikationens titel.
e-post: registrator@skolverket.se


För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

Läroplaner och kursplaner finns tillgängliga för beställning via Nordstedts Juridik. Länk till annan webbplats.

Köp- och leveransvillkor

Leveranser och fakturor för beställningar av läroplaner och kursplaner kommer från Norstedts Juridik.

Normalleveranser skickas som brev. Porto/frakt debiteras med den faktiska kostnaden. Vi kan leverera enligt andra önskemål på din begäran, extra kostnader kan då tillkomma. Kontakta vår publikationsservice för pris.

Beställningar skickas från vår distributör inom fem arbetsdagar från beställningsdatum, förutsatt att de beställda artiklarna finns i lager.

Betalning sker mot faktura inom 30 dagar från fakturadatum.

Vi debiterar inte någon separat fakturerings- eller expeditionsavgift.

Porto/frakt tillkommer alltid, även på gratismaterial.

Priser är angivna exklusive moms om inte annat anges.

Vi reserverar oss för prisändringar och för att material kan ha tagit slut efter beställningstillfället. Vid beställning som överstiger lagersaldot ger vi besked angående det via mejladressen som angavs vid beställningen.

Rabatter

Vid beställning av många exemplar av samma titel till samma leveransadress lämnas mängdrabatt på priset:

10 - 49 ex 5 % rabatt

50 eller fler ex 10 % rabatt