Likvärdighet i bedömning och betygssättning – webbkurs

Ta chansen att öka dina kunskaper inom området likvärdig och rättvisande betygssättning. Webbkursen riktar sig till dig som undervisar elever i grundskolan, gymnasieskolan eller vuxenutbildningen.

  • För lärare i alla skolformer

  • Studier i ca 10 timmar

  • På Utbildningsplattformen

Lärare i samtal
Call to action

Skapa konto och logga in

För att ta del av kursen skapar du först ett konto på vår utbildningsplattform. Sedan kan du logga in för att ta del av innehållet.

Skapa konto eller logga in på Skolverkets utbildningsplattform Länk till annan webbplats.

Vi rekommenderar att du använder dig av webbläsare som exempelvis Chrome när du tar del av kursens innehåll, då Internet Explorer i dagsläget inte fungerar för att ta del av kursen. Vi arbetar för en ökad funktionalitet i mobiltelefoner, men har valt att i första hand prioritera större skärmar.

Information

Kurs i betygssättning för lärare i alla skolformer

Det här är en kurs för dig som vill öka dina kunskaper om likvärdig betygssättning. Kursen riktar sig till lärare i skolformer där betyg sätts och kräver inga förkunskaper.

Öka dina kunskaper om likvärdig bedömning och betygssättning

Genom webbkursen får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper om likvärdig bedömning och betygssättning. Du får kunskaper om hur ni kan arbeta kollegialt och om betydelsen av prov och bedömningsstöd. Kursen bygger på forskningsartiklar, filmer, reflektionsfrågor och praktiska uppgifter.

Du kan göra hela kursen enskilt eller tillsammans med andra. Vi rekommenderar att du gör kursen med dina kollegor, så att ni kan ha ett kollegialt utbyte av och i kursen.

Det finns även möjlighet att dela inlägg med andra deltagare. Det som du delar blir allmän handling. Vi ansvarar tillsammans för att hålla god ton webbkursen igenom. Olämpliga inlägg, till exempel kränkande kommentarer, kommer att tas bort.

Studierna tar 10 timmar

Kursen tar cirka 10 timmar att genomföra. Du väljer själv din studietakt innan du sätter igång.

Belöning

Därför ska du delta

Du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper om likvärdig bedömning och betygssättning enskilt eller tillsammans med dina kollegor.

Forskning och fördjupning
Senast uppdaterad 08 augusti 2023