Bedömning och betyg: Dokumentation - webbkurs

Fördjupa dina kunskaper om vilken dokumentation du behöver om elevernas kunskaper. Webbkursen riktar sig till lärare från grundskola till vuxenutbildning.

  • För lärare från grundskola till vuxenutbildning

  • Kursen tar max tio timmar

  • På Utbildningsplattformen

  • Fri start, fri fart

Två lärare granskar dokumentationen
Call to action

Skapa konto eller logga in

För att ta del av kursen skapar du först ett konto på vår utbildningsplattform. Sedan kan du logga in för att ta del av innehållet.

Skapa konto eller logga in på Skolverkets utbildningsplattform Länk till annan webbplats.

Vi rekommenderar att du använder dig av webbläsare som exempelvis Chrome när du tar del av kursens innehåll, då Internet Explorer i dagsläget inte fungerar för att ta del av kursen. Vi arbetar för en ökad funktionalitet i mobiltelefoner, men har valt att i första hand prioritera större skärmar.

Information

För lärare från grundskola till vuxenutbildning

Det här är en kurs för dig som vill fördjupa dina kunskaper om dokumentation av elevers kunskaper. Kursen riktar sig till lärare som undervisar i grundskolan, anpassade grundskolan, sameskolan, specialskolan, gymnasieskolan, anpassade gymnasieskolanoch inom vuxenutbildningen. Kursen kräver inga förkunskaper.

Öka dina kunskaper om dokumentation av elevers kunskaper

Webbkursen syftar till att ge dig fördjupade kunskaper om dokumentation utifrån ett praktiskt perspektiv, ett forskningsbaserat perspektiv och utifrån vad regelverket säger. Kursen bygger på forskares artiklar, filmer, reflektionsfrågor och praktiska uppgifter.

Du kan göra hela kursen enskilt eller tillsammans med andra. Vi rekommenderar att du gör kursen med dina kollegor, så att ni kan ha ett kollegialt utbyte av och i kursen.

Det finns även möjlighet att dela inlägg med andra deltagare. Det som du delar blir allmän handling. Vi ansvarar tillsammans för att hålla god ton webbkursen igenom. Olämpliga inlägg, till exempel kränkande kommentarer, kommer att tas bort.

Kursen tar max 10 timmar

Kursen tar cirka 7–10 timmar att genomföra. Du väljer själv din studietakt innan du sätter igång.

Belöning

Därför ska du delta

Du får genom kursen möjlighet att fördjupa dina kunskaper om dokumentation utifrån ett praktiskt perspektiv, ett forskningsbaserat perspektiv och utifrån vad regelverket säger.

Senast uppdaterad 08 augusti 2023