Undervisningsutvecklande bedömning – webbkurs

Få kunskaper och verktyg för att reflektera över hur du kan utveckla elevernas lärande på bästa sätt. I den här webbkursen får du redskap för att tolka hur eleverna förstått ett innehåll och hur du kan planera din fortsatta undervisning utifrån detta.

En lärare och en elev i samtal

Skapa konto eller logga in

Skapa konto eller logga in på Skolverkets utbildningsplattformlänk till annan webbplats

Därför ska du delta

Du får

  • ökade kunskaper och möjlighet att reflektera över hur du kan utveckla elevernas lärande på ett bra sätt.
  • redskap för att identifiera och förstå kritiska aspekter genom att tolka hur elever har förstått ett lärandeinnehåll. 

Vad?

Det här är en webbkurs som du genomför i valfritt tempo, enskilt eller tillsammans med dina kollegor. I webbkursen får du möjlighet att öka dina kunskaper och reflektera över hur du kan utveckla elevernas lärande på bästa sätt. Genom att tolka hur elever har förstått ett lärandeinnehåll kan du identifiera kritiska aspekter och därmed vad du ska göra i din fortsatta undervisning.

I slutet av kursen kommer du att få möjlighet att göra en kursutvärdering. När du har gjort kursutvärderingen har du möjlighet att skriva ut ditt kursbevis.

För vem?

Det här är en kurs för dig som vill öka dina kunskaper om hur bedömning kan utveckla din undervisning. Webbkurser riktar sig till lärare i alla skolformer.

Du kan göra hela kursen enskilt eller tillsammans med andra. Vi rekommenderar att du gör kursen med dina kollegor, så att ni kan ha ett kollegialt utbyte av och i kursen.

Omfattning

Cirka 10 timmar.

Praktisk information

Vi rekommenderar att du använder dig av webbläsare som exempelvis Chrome när du tar del av kursens innehåll, då Internet Explorer i dagsläget inte fungerar för att ta del av kursen. Vi arbetar för en ökad funktionalitet i mobiltelefoner, men har valt att i första hand prioritera större skärmar.

Det finns möjlighet att dela inlägg med andra deltagare i webbkursen. Det som du delar blir allmän handling. Vi ansvarar tillsammans för att hålla god ton webbkursen igenom. Olämpliga inlägg, till exempel kränkande kommentarer kan anmälas genom funktionen anmäl inlägg.

De reflektioner som du gör under kursen sparas i en egen pdf – detta dokument kommer du att kunna ladda ned i avslutningsavsnittet när du är klar med kursen.

Senast uppdaterad 27 augusti 2019