PM - Betyg i årskurs 6, vårterminen 2017

I den här promemorian beskrivs terminsbetygen i årskurs 6 vårterminen 2017 utifrån den officiella statistiken. Det är nu femte året som eleverna får betyg i årskurs 6.

Våren 2017 har 77,7 procent av eleverna uppnått godkända betyg (A–E) i alla ämnen de läst. Jämfört med våren 2016 har andelen elever som uppnått godkänt i alla ämnen minskat med 1,5 procentenheter. Det genomsnittliga antalet ämnen eleverna läst har dock ökat något under de senaste åren. Vid jämförelser över tid av andelen elever som uppnått godkänt betyg i alla ämnen bör detta beaktas. Våren 2017 har 81 procent av flickorna och 74,6 procent av pojkarna uppnått godkända betyg (A–E) i alla ämnen de läst. Såväl bland flickor som pojkar har andelen som uppnår godkända betyg i alla ämnen minskat jämfört med förra läsåret. Våren 2017 avslutade 111 139 elever årskurs 6. Antalet elever i årskurs 6 har ökat med omkring 2 700 elever, jämfört med föregående läsår.

Ladda ner som PDF

Utgiven år : 2017

Serie: Beskrivande statistik

Diarienummer : 2017:00988

Ämnesord:

Länk till denna sida:

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

De läroplaner och kommentarmaterial som går att köpa beställs via Norstedts Juridik. Endast de publikationer som listas på deras landningssidan finns att köpa som tryckta exemplar. De flesta kommentarmaterial finns endast i digitalt format.

Beställ styrdokument via Norstedts Juridik Länk till annan webbplats.


Kontakt

För frågor om innehållet i olika publikationer, vänd dig till Skolverkets upplysningstjänst. Länk till annan webbplats.

Vill du veta när det kommer en ny publikation? Prenumerera på Skolverkets nyhetsbrev.

Hittar du inte det du söker?

Vi gallrar med jämna mellanrum våra publikationer för att säkerställa att innehållet är aktuellt. Om du behöver ta del av bortplockat material kan du kontakta vår registrator, ange då publikationens titel.
e-post: registrator@skolverket.se


För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

Läroplaner och kursplaner finns tillgängliga för beställning via Nordstedts Juridik. Länk till annan webbplats.

Köp- och leveransvillkor

Leveranser och fakturor för beställningar av läroplaner och kursplaner kommer från Norstedts Juridik.

Normalleveranser skickas som brev. Porto/frakt debiteras med den faktiska kostnaden. Vi kan leverera enligt andra önskemål på din begäran, extra kostnader kan då tillkomma. Kontakta vår publikationsservice för pris.

Beställningar skickas från vår distributör inom fem arbetsdagar från beställningsdatum, förutsatt att de beställda artiklarna finns i lager.

Betalning sker mot faktura inom 30 dagar från fakturadatum.

Vi debiterar inte någon separat fakturerings- eller expeditionsavgift.

Porto/frakt tillkommer alltid, även på gratismaterial.

Priser är angivna exklusive moms om inte annat anges.

Vi reserverar oss för prisändringar och för att material kan ha tagit slut efter beställningstillfället. Vid beställning som överstiger lagersaldot ger vi besked angående det via mejladressen som angavs vid beställningen.

Rabatter

Vid beställning av många exemplar av samma titel till samma leveransadress lämnas mängdrabatt på priset:

10 - 49 ex 5 % rabatt

50 eller fler ex 10 % rabatt