Bokbox Hedersord - Om din skolas ansvar och möjligheter i frågor om heder, familj, kön och makt

En bokbox med verktyg för att arbeta förbyggande mot hedersrelaterat våld och förtryck. Innehållet vänder sig till skolledning och elevhälsan. OBS. Max 1 exemplar per skola kan beställas.

Bokboxen innehåller några verktyg som kan underlätta för skolor att komma igång med ett långsiktigt förebyggande arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck. Stödmaterial till elevhälsan: Hedersrelaterat våld och förtryck - ett kunskapsunderlag för hälso- och sjukvården (Länsstyrelsen Skåne). Boken innehåller konkret stöd och råd för personal i akuta situationer genom bland annat checklistor för olika verksamheter. Stödmaterial till skolledningen: 1. Till rektor - Om din skolas ansvar och möjligheter i frågor om heder, familj, kön och makt. Hedersord. 2. Starkare än du tror Boken kan användas i värdegrundsarbete internt på skolan. Den är en bra introduktion till att arbeta förebyggande mot hedersrelaterat våld. Boken vänder sig till skolledning och lärare. 3. Hedervärt - att arbeta med ungdomar om heder (Kvinnoforum). Materialet kan användas i värdegrundsarbetet och det förebyggande arbetet internt på skolan för diskussioner bland personal men också i diskussioner med elever.

Publikationen har utgått

Utgiven år : 2007

Serie: Övrigt material

Ämnesord:

Länk till denna sida:

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

De läroplaner och kommentarmaterial som går att köpa beställs via Norstedts Juridik. Endast de publikationer som listas på deras landningssidan finns att köpa som tryckta exemplar. De flesta kommentarmaterial finns endast i digitalt format.

Beställ styrdokument via Norstedts Juridik Länk till annan webbplats.


Kontakt

För frågor om innehållet i olika publikationer, vänd dig till Skolverkets upplysningstjänst. Länk till annan webbplats.

Vill du veta när det kommer en ny publikation? Prenumerera på Skolverkets nyhetsbrev.

Hittar du inte det du söker?

Vi gallrar med jämna mellanrum våra publikationer för att säkerställa att innehållet är aktuellt. Om du behöver ta del av bortplockat material kan du kontakta vår registrator, ange då publikationens titel.
e-post: registrator@skolverket.se


För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

Läroplaner och kursplaner finns tillgängliga för beställning via Nordstedts Juridik. Länk till annan webbplats.

Köp- och leveransvillkor

Leveranser och fakturor för beställningar av läroplaner och kursplaner kommer från Norstedts Juridik.

Normalleveranser skickas som brev. Porto/frakt debiteras med den faktiska kostnaden. Vi kan leverera enligt andra önskemål på din begäran, extra kostnader kan då tillkomma. Kontakta vår publikationsservice för pris.

Beställningar skickas från vår distributör inom fem arbetsdagar från beställningsdatum, förutsatt att de beställda artiklarna finns i lager.

Betalning sker mot faktura inom 30 dagar från fakturadatum.

Vi debiterar inte någon separat fakturerings- eller expeditionsavgift.

Porto/frakt tillkommer alltid, även på gratismaterial.

Priser är angivna exklusive moms om inte annat anges.

Vi reserverar oss för prisändringar och för att material kan ha tagit slut efter beställningstillfället. Vid beställning som överstiger lagersaldot ger vi besked angående det via mejladressen som angavs vid beställningen.

Rabatter

Vid beställning av många exemplar av samma titel till samma leveransadress lämnas mängdrabatt på priset:

10 - 49 ex 5 % rabatt

50 eller fler ex 10 % rabatt