Uppdrag att anpassa en modell för skolsamverkan till att omfatta alla placerade barn och unga


Redovisning av uppdrag att anpassa en modell för skolsamverkan till att omfatta alla placerade barn och unga. U2017/00617/S

(4 bilagor + uppdraget)

Skolverket, Socialstyrelsen och Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, har enligt uppdrag från regeringen anpassat en modell för skolsamverkan, SiSam, till att omfatta alla placerade barn och unga. Den anpassade modellen, SAMS, presenteras närmare i bilaga 1. Modellens syfte är att bidra till obruten skolgång och stärkt skolförankring för placerade barn och unga.

Förutsättningarna för SAMS-modellen är mer komplicerade än de som gäller för SiSam. SAMS ska kunna tillämpas för alla placerade barn och unga medan SiSam är utformad för barn och unga på SiS särskilda ungdomshem. Det innebär bland annat att mångdubbelt fler barn och unga omfattas, fler och olika placeringsformer med olika huvudmän berörs, skilda huvudmän för boende och skola ska samverka. Med utgångspunkt i erfarenheter från SiSam är SAMS-modellen anpassad för att möta dessa mer komplicerade förutsättningar.

SAMS-modellen är utformad som konkreta anvisningar för vad berörda befattningshavare, främst socialsekreterare och rektorer, bör göra i varje steg i samverkansprocessen. Varje steg representerar en kritisk punkt som identifierats för att samverkan för en obruten skolgång ska kunna fungera.

Ladda ner som PDF

Utgiven år : 2018

Serie: Regeringsuppdrag

Diarienummer : 2017:1367

Bilagor:

Länk till denna sida:

För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:

För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

De läroplaner och kommentarmaterial som går att köpa beställs via Norstedts Juridik. Endast de publikationer som listas på deras landningssidan finns att köpa som tryckta exemplar. De flesta kommentarmaterial finns endast i digitalt format.

Beställ styrdokument via Norstedts Juridik Länk till annan webbplats.


Kontakt

För frågor om innehållet i olika publikationer, vänd dig till Skolverkets upplysningstjänst. Länk till annan webbplats.

Vill du veta när det kommer en ny publikation? Prenumerera på Skolverkets nyhetsbrev.

Hittar du inte det du söker?

Vi gallrar med jämna mellanrum våra publikationer för att säkerställa att innehållet är aktuellt. Om du behöver ta del av bortplockat material kan du kontakta vår registrator, ange då publikationens titel.
e-post: registrator@skolverket.se


För närvarande är det endast möjligt att beställa publikationer från serierna styrdokument och kommentarmaterial. Övriga publikationer tillhandahålls inte längre i tryckt format. I princip alla våra publikationer kan laddas ner digitalt.

Läroplaner och kursplaner finns tillgängliga för beställning via Nordstedts Juridik. Länk till annan webbplats.

Köp- och leveransvillkor

Leveranser och fakturor för beställningar av läroplaner och kursplaner kommer från Norstedts Juridik.

Normalleveranser skickas som brev. Porto/frakt debiteras med den faktiska kostnaden. Vi kan leverera enligt andra önskemål på din begäran, extra kostnader kan då tillkomma. Kontakta vår publikationsservice för pris.

Beställningar skickas från vår distributör inom fem arbetsdagar från beställningsdatum, förutsatt att de beställda artiklarna finns i lager.

Betalning sker mot faktura inom 30 dagar från fakturadatum.

Vi debiterar inte någon separat fakturerings- eller expeditionsavgift.

Porto/frakt tillkommer alltid, även på gratismaterial.

Priser är angivna exklusive moms om inte annat anges.

Vi reserverar oss för prisändringar och för att material kan ha tagit slut efter beställningstillfället. Vid beställning som överstiger lagersaldot ger vi besked angående det via mejladressen som angavs vid beställningen.

Rabatter

Vid beställning av många exemplar av samma titel till samma leveransadress lämnas mängdrabatt på priset:

10 - 49 ex 5 % rabatt

50 eller fler ex 10 % rabatt